Reklama

Reklama

Epizody(17)

Obsahy(1)

Tri dievčatá a dvaja chlapci, členky a členovia jedného školského klubu, sa stanú hračkou v rukách zvláštnej entity, pozorujúcej medziľudské vzťahy, a zároveň obeťou série psychologických hier. Dokážu si vzájomné priateľstvo udržať aj v situácii, keď nie sú schopní pred ostatnými ochrániť ani svoje najmenšie tajomstvo? (Palisander)

Recenze (15)

Subjektiv

všechny recenze uživatele

Pětice kamarádů, která sdílí volný čas, čas v zájmovém kroužku, těla. Nicméně Kokoro Connect není žádné monstrózní grupen hentai, ale slice of life vztahovka s fantastickým prvkem. Ani oni, ani my si nedovedeme vysvětlit příčinu, leč čas od času, náhodně či podle promyšleného plánu, se mysl jednoho přenese do těla druhého a naopak, ba i složitější přesuny se konají. Naruší tohle duševní harcování z těla do těla jejich přátelství nebo je posune na vyšší úroveň a prohloubí důvěru? Podaří se jim odhalit, jak téhle nepříjemnosti zamezit a vyhnout se možným trapasům, nedorozuměním a jiným nežádáným problémům? Nezneužijí chlapci výjimečné příležitosti k "průzkumu"? I děvčátka by mohla... +++++ Zápletka nabízí několik vcelku zjevných možností, jak s ní naložit. 1) Humorné situace plynoucí z bláznivě střídaných záměn. Pokusy vydat se totuto cestou jsou sporadické, střídmé a příliš málo ztřeštěné. 2) Napínavé pátrání po vzorcích výměn, příčinně, snaze situaci nějak pochopit, ovládnout, porozumět jí. V tomto směru se seriál zatím příliš nepředvedl. 3) Psycho- a socioterapie hlavních hrdinů. Nutnost sdílení nejintimnějšího může lidi sblížit i znepřátelit. Kokoro connect však zatím předvádí pouze jednu stranu mince. "Říct, co máte na srdci, toť v konečném důsledku vždy pozitivum," říká. Srdce prý je třeba propojit, aby mohla vyrůst. Vždyť i entita, která přiznává zodpovědnost za výměny, si dala jméno Heartseed. Semínko srdce. +++++ Já to ale neuznávám, hnusné byste měli tajit! Vždyť oč by byl svět hezčí, kdyby se Hitler styděl říct, že nemá rád Židy. Stalin by si svá paranoidní podezření nechal pro sebe. Pol-Potovi by bylo blbé ukázat na obyvatele měst. Vidíte, že s upřímností se to musí umět. To byste museli být mixem dobroty, morální indiferentnosti a droboulinkých zápornůstek pro okořenění a roztomilost, abyste mohli s duší na trh. Aha, nojo, vždyť právě popisuji hrdiny Kokoro Connect. Za traumata se nesmějí, ale chápou je a léčí, nad zápornůstkami mávají rukou. Člověk se ptá, kde se v nich bere ten stud, když kol dokola všichni všechno berou jako přirozené. Kde se jej naučili? +++++ Ale to už tak bývá u seriálů směřovaných k vytváření příjemných pocitů z mezilidských vztahů. Kdyby v tom bylo o malinko více pravdy, ne nutně hnusné, jistě by se mi koukalo na Kokoro Connect lépe. Jenže přes složité kolotání jsou postavy po hříchu jednoduché. Příliš vyspělé, příliš chápavé, příliš úpřímné, příliš odvážné, příliš rozhodné. Hlavně tedy kluci a z části i Inaba. Zbylé dvě dívčiny asi mají za úkol budit v dívácích a hrdinech ochranitelské pudy. Ty asi neřeknou, koho si představovaly při masturbaci, narozdíl od Inaby a hošíků. Ne, že by mě to zajímalo. Končím po pátém díle. P.S.: I přes negativní vyznění komentáře mě Kokoro Connect otravovalo spíše méně. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem házel očka po Kokoro Connectu. Neustále jsem na něj narážel jak svým bosým palcem o nohu stolu, když jsem hodnotil tématicky podobná anime. Nevkládám zrovna moc důvěry do produkce studia SILVER LINK. (stačí, že pro více obeznámené diváky je z jejich katalogu nejpopulárnější memlá hlášká: "No, senpai, this is our fight!") a nepamatuju si, že by krom Non-non biyori adaptovali něco, co má aspoň kus té pověstné hlavy a paty (aspoň ucho a ten ukoplý malíček u nohy; za Fate/Kaleid by se měli pár let ještě na dluh omlouvat). Právě vyjma Kokora. A co si budeme, bodyswap je nápad skvělý a dá se nadhodit hned k několika různorodým smečím. Hodně mě bavilo cca úvodních 5 epizod, kdy se postavy musí s tímto fenoménem smířit, což vede k odevzdaným a upřímným přiznání z koutků teenage dušiček, takže jsem i poťouchlým smíchem vyprskl při originálním a drzém erotickém přiznání. Seriál dobře mixoval počáteční odlehčenost a pitvání komplotu; postavy nejsou sice excelentní, ale ani nikterak špatné (Inaban je tahač s velkým T) a jejich vývoj sympaticky klape k onomu 5. dílu, který to i decentně zabalí do emočního minifinále. Jenže co dál? 8 dílů před náma ještě. Pokud bych si přál prudkou skluzavku, zajdu si do akváče, ale teď přišla děsivě nevhod. Autoři si mysleli, že nahodí repeat skrz levné zdůvodnění jejich mluvčího: "Protože mě prostě bavíte", rozjedou nové opakované ale za to těžkotonážnější melodrama jak z Bollywoodu a trojúhelník skřípe k ohluchnutí. Prapodivně externí svět nezajímá, co se s naší pětkou děje ("Když to někomu řeknete, bude bububu!"), ona pětka začne se svými komárovitými problémy být monstrózně velbloudí a rozuzlení mě uspokojilo jako pizza hawai na mé narozky. Loutková hra se zpřetrhala, masivní potenciál se hodil do koše a mé kokoro zůstalo disconnectlé. Celé to pak navazuje smutný dojem, že ona úvodní, mile odhalující se hloubka postav je falešná, protože až dospějeme k jádru pudla, je tam relativně scénáristicky prázdno. Tohle téma šlo podojit ještě o pár kbelíků prima nápadů navíc a takto Kokoro Connect zůstává pouze lehce nadprůměrné, nevyřešené a neuspokojivé romance, kterýmu by Gandalf vyčetl, že na půli cesty vyměnilo rozum za šílenství. Lehoulince lepší 3* ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Lehce bych tomuto počinu na ČSFD zvedl hodnocení :-) Není to kdovíjak úžasná věc, ale neřekl bych také, že by to byl zrovna průměr. :-) Subjektiv skončil u pátého dílu, pokud se nemýlím, stále se to týkalo jen a pouze výměny duše. Poté však nastaly další 3(4) fenomény, které byly o to více zajímavé, že už tam neprobíhalo jen představení hlavních postav, ale řešily se tam i jiné věci. Celkově bych Kokoro Connect zhodnotil jako psychologický seriál, který usnadňuje složitost příběhu právě středoškoláky a spíše jejich ne-ultimátně důležitých problémů. Každá z postav má své klady i zápory, co více, líbí se mi tam jejich vývoj (hlavně jedné holčiny, potažmo i druhé). I blonďák se dočká svého představení a chvíle slávy. Není to něco, na co bych se koukal znova, ale uvízne to ve mně ještě dlouho. Ne jak většina nynějších počinů roku 2013. Dějte Kokoro Connect šanci, srostěte s postavami, dostaňte se přes 5 dílů, zkuste si je vychutnat a přeji spousty úsměvů a překvapení v následujících 17 episodách. (skončit 13. ep. by byla škoda). 70% ()

Sokka_ 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že to bude jako Toradora, ale nakonec to bylo úplně jiný. Ani to nedokážu porovnat.. Strašně jsem se nasmál a všechny postavy jsem si strašně oblíbil. Miluju ty ubrečený scény, hlášky, z kterých jsem padl smíchy už hodněkrát:D, upřímnost, i opening. Jak to, že jsem o tomhle anime nikdy dřív neslyšel? "Nobody will notice a change on the inside if you look the same on the outside." -Nagase Iori ()

Hees 

všechny recenze uživatele

V čom je vlastne sila Kokoro Connect a v čom reálne vyniká? No v prvom rade vyniká riešením situácii a v charakteroch s reálnymi vnútornými problémami. Každá hlavná postava totiž to má v sebe svoj veľký problém, s ktorým si nedokáže jednoducho sama poradiť. Ostatný hrdinovia by na to ani neprišli pokiaľ by neboli na scéne "nadprirodzené javy", ktoré produkuje nejaká nadpozemská bytosť. Bytosť, alebo "kto to k čertiskovy má byť?" totiž robí hlavným hrdinom zle, aby sa na tom zabávala, prípadne to považuje za zaujímavé. No vysvetlenie prečo to robí, tak toho sa nedočkáme. V podstate ide len o zámienku k tomu, aby prebiehali dosť závažné výmeny citov medzi hrdinami. Takých citov, ktoré by mali zostať skôr osobné. Ostatný hrdinovia tieto city samozrejme nechápu, ale napriek tomu sa snažia medzi sebou, to nejako vyriešiť. Charaktery sú z dôvodov už vymenovaných dostatočne prepracované a hlboké. No problém jedného hrdinu strieda problém iného hrdinu, preto na vtipné situácie okrem "masturbácie" nezostáva veľmi veľa času. Romantika tiež nedostala priestor, skôr aj v situáciach romantického charakteru dochádza k vyplávaniu rôznych citov na povrch, ktoré do romantiky veľmi nepatria. Ono sa na prvý pohľad zdá, že dochádza k riešeniu problémov hrdinov, ale v skutočnosti sa tieto problémy kopia až dokedy si hrdinovia nevedia vôbec rady. Vlastne toto anime hovorí, že keď si nevieš poradiť sám nejaký kamarát ta podrží a pomôže ti. No realita je taká, že kamaráti väčšinou chcú tráviť zábavné chvíle s nami a tie ostatné ich nezaujímajú. Ono je pravda aj to, že Kokoro Connect mohla skúsiť v niektorých dieloch aj niečo iné a nie stále tlačiť na diváka. V niektorých dieloch nemá problém jedna postava, ale niekedy všetky. Najzávažnejšie problémy má Iori Nagase. Ešte som nevidel postavu ako je Iori, ktorá by sa až takto hľadala, tak ma veľmi zaujala napriek tomu, že obľúbenkyňa bola Inaba. Ono pravdepodobne Iori zachraňuje celú druhú polovicu od stereotypu. Fuusenkazura tam v podstate nemusel byť, ale tak by si všetci nevideli navzájom do hlavy a nezdieľali navzájom svoje pocity. Preto jednotlivé "javy" (a nie je ich málo) sú v podstate zaujímavým nápadom oproti iným anime, kde hrdinovia svoje pocity niekoľko dielov a niekedy aj sérii nevedia vyjadriť. Ukončenie, ktoré prebehlo v posledných štyroch dieloch ma potešilo. (Hodnotenie 3,5) ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

První série mě velice zaujmula. Dlouho jsem neviděl anime, kde by se v jedné místnosti u stolu neřešily jen samé klasické kraviny každého školního anime. Ze začátku jednali docela s chladnou hlavou, což ovšem nemůžu říct o sequelu "Michi random", který se mi vůbec, ale vůbec nelíbil. Ten zde do hodnocení zahrnovat nebudu, jelikož je to jiný titul o rozmezí 4 epizod. ()

cesmine 

všechny recenze uživatele

Kokoro connect vůbec není špatné anime, ale opět mám pocit, že potenciál námětu zde byl lehce promarněný. Dívalo se mi na to fakt dobře, ale zároveň to mnou nijak nepohnulo. Nesmála jsem se, ani jsem nebrečela, nevyvolalo to ve mně téměř žádné emoce a to je hrozná škoda. Jediné, co se serálu celkem povedlo, bylo mě solidně vyděsit - Heartseed je creepy af, ačkoliv naše hlavní pětice všechno neohroženě přijímá a nějak extra se ho nebojí, mě teda děsil hodně. Ty čtyři poslední díly navíc jsou svou hloubkou výrazně nad původními 13. Celkově jsou to ode mě takové slabší 4*, 3 mi přijde za ten nápad málo, ale mrzí mě, že psychologii postav jsme jen tak lechtali po povrchu, ale aspoň tam nějaká snaha o nahlížení do traumat a o jejich řešení byla. Jen škoda, že se to pak vždycky vyřešilo v podstatě samo. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Postavy jsou vesměs sympatické, ale ty jejich neustávající psychické problémy časem už začnou lézt krkem, navíc to pomalé tempo,kdy se vlastně jen neustále točíme na místě, také moc nepomáhá. Nezáleží na tom, kolik traumat někdo překonal, vždy se zase objeví něco dalšího. Navíc se začne tak hrr bez pořádného představování, že jsem v prních epizodách vůbec nestíhal sledovat kdo je kdo. 50% ()

Allcinna 

všechny recenze uživatele

Trošku graficky otřepané postavy a z počátku tuny nudných dialogů, nicméně zápletka neotřelá a děj vcelku jednoduchý. 13 + 4 epizody jsou průměrem, za který jsem vděčná. Co mě ovšem u anime naprosto irituje, je upoutávka na následující díl ještě před endingem. To k smrti nesnáším. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Očekával jse zprvu zase nějakou klasiku ze středoškolskýho prostředí, ale příběh tohohle seriálu je unikátní. To že se jim tam stávají ty nadpřirozené fenomény je sice na jednu stránku smutné, ale na druhou díky tomu dokážou poznat pravé osobnosti ostatních (nejtemnější zákoutí, přání, touhy atp.). Docela jsem se i divil, jak to celý nakonec dopadlo, že se jim to i povedlo vcelku dobře ustát. Tenhle seriál je zaměřen předevšem psychologicky, což mu přidává na kráse. Animace je nadprůměrná. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Nevadia mi pomalé príbehy, lenže toto bolo natiahnuté metódou "urobím z komára somára", ktorá bola výdatne použitá od začiatku do konca. Pritom zápletka veľmi zaujímavá. Väčšinou som sa nudil asi tak ako hlavný záporák v seriáli ;-). Posolstvo je tak jednoduché, že je prakticky zbytočné ho považovať za posolstvo. Nuž ale nejako to skončiť muselo... A potom prišli bonusové časti. Ďalší srdcervúci nervák od nikadiaľ nikam. Netuším ako možno poznať pravú tvár niekoho, čo sám rieši dilemu aký vlastne je a celý čas sa vedome pretvaruje. Ale kto na to má, vydrží až do poslednej časti, ktorá je o stupeň lepšia ako ostatné. Škoda že podobne nebol spravený celý seriál. Hodnotil by som celkom inak. ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Dosť sa mi to páčilo. Bolo to trochu iné v tom, že postavy sa správali viac neviazane ako v bežnom anime štandarde. Nemali problém s vyjadrovaním svojich pocitov a náklonností, s rozprávaním na sexuálne témy, s menej slušným vyjadrovaním medzi sebou. O tom bol v podstate aj celý seriál, o ešte väčšom otvorení sa druhým v skupine, o dokonalom spoznaní seba samých ako aj ostatných, vďaka alebo kvôli, pre mňa extrémne zaujímavým, paranormálnym fenoménom v ktorých sa ocitli. Aj tento aspekt bol sprostredkovaný skvele cez mysterióznu postavu Fuusenkazura. Ešte raz musím vyjadriť plusové body za to, že postavy sa správali viac realisticky ako je v anime zvykom. Malé mínus sú možno posledné štyri OVA epizódy, ktoré mali slabšiu dynamiku, moc roztiahnutú dejovú linku, a chudobnejšie na humor, ale napriek tomu som si ich užil. ()

MatesCZ 

všechny recenze uživatele

Skončit po několika dílech je IMHO pro tento seriál podpásovka. Já jsem se výtečně bavil, seriál jsem viděl na jeden zátah do pozdního rána. 83% ()

Reklama

Reklama