Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komedie založená na novele Mikageho Kasuky se odehrává v Japonsku, zmítaném občanskými válkami. Sleduje příběh sedmnáctiletého středoškoláka Jošiharu Sagary, který se jednoho dne ocitne přímo uprostřed období Sengoku, ve kterém není něco v pořádku. Všichni samurajští velitelé se totiž proměnili v roztomilé dívenky. Jošiharu se setká s Nobunou Odou, která má parafrázovat známého japonského velitele Nobunagu Odu a začne jí sloužit namísto Tókičiróa Kinošity, který byl v tomto alternativním světě zabit. (Ivanka...)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Akira777 

všechny recenze uživatele

Anime Oda Nobuna no Yabou, je skvělé anime, musím říct že se rád na něj do dnes koukám, a už vím kde autor sebral i inspiraci. Je však trochu škoda, že tahle série má blíž ke Koihime Musou (předloze), než anime Koihime Musou. Ano byť Oda Nobuna se odehrává v době Sengoku v Japonsku, zatímco Koihime Musou v období třech království, původní Koihime a Oda Nobuna mají mnoho společného. ()

daGGos 

všechny recenze uživatele

Sagara je takový obyčejný japonský školák (bráno z pohledu anime, tedy sebeobětující pošuk plivající jednu patetickou větu za druhou, s charismatem na úrovni dušené mrkve, jemuž místo potu vytékají hormony a tak při pouhém pohledu na něj každé zasvrbí) a jak už to tak v zemi vycházejícího slunce zvykem bývá, z nějakých blíže nespecifikovaných důvodů se propadl do minulosti. A co by takový obyčejný milý hoch mohl v minulosti dělat? No samozřejmě, začne s ní manipulovat! Pokud možno v co nejglobálnějším měřítku pochopitelně. Vždyť přece snad každý film, každá knížka a každé další dílo na podobné téma nás přesvědčují o tom, že není větší zábava, než si pohrávat s časovými paradoxy a po návratu do současnosti zjistit třeba to, že lidstvo je teď díky tomu pod nadvládou obřích lidožravých kudlanek. Takže jen s chutí do toho milý Sagaro, vzhůru přepisovat dějiny a pomáhat Nobuně, charismatické (jen se podívejte nahoru na obrázek, vidíte to rozměrově velice slušné charisma vykukující zpod černého košíčku? A to se prosím pod zelenou blůzkou schovává ještě jedno!), geniální (a to dokonce tak, že se jí to dokáže celý seriál úžasně tajit, holt pod svícnem je největší tma), dobrosrdečné (holka, která je tak tolerantní, že propouští hlavní zaporáky, zatímco společně se svou armádou masakruje tisíce nevinných anonymních vojáků, přece nemůže být zlá!) a vůbec naprosto dokonalé a emocionálně rozhodně stabilní vůdkyni. K tomu přidejte ten ostatní kompars složený kupříkladu z jedné, které se houpou i přes nasazené ocelové brnění, nebo třeba druhé, které se sice nehoupou, protože žádné nemá, ale zato vypadá jako čerstvá absolventka mateřské školky a roztomilé šišlá a řekněte mi upřímně: potřebuje snad člověk něco více? ()

Reklama

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Příběh se celkem pěkně drží historické předlohy avšak v anime podání. Představte si husitské války, kde je Žižka šestnáctiletá blondýna. Každopádně seriál má pěknou animaci, boje je tak přiměřeně vyplněného rozhovory o taktice, budoucnosti a jak už to bývá romantice. Rockový opening taky není špatný. Trochu slabší ale přece jen 3*. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Keď sa na začiatku zbehla celá tá škôlka, mal som vážne obavy, že sa to zle skončí. Ale, našťastie, dievčatká neboli zneužité na lacné ftípky v štýle Moetan. Seriál sa rozbieha bez zbytočného úvodu, drží si tempo až do konca a pri tom množstve akcie (ktorá sa dala očakávať) by som naozaj netipoval, že to bude až také dojímavé. Nemyslím úplný záver. Tam už je príprava na ďalšiu sériu... ktorá dúfam bude skôr, ako Oda Nobuna dotiahne svoju alternatívnu minulosť až do dnešných čias. Keby školské osnovy boli robené takýmto štýlom, by som sa hádam na dejepis aj tešil. Vo svojej alternatívnej minulosti, prirodzene ;-). // PS: Pružné brnenie je ozajstným dôkazom toho, že stredovekí japonskí kováči boli úplne iný level ako zvyšok sveta :-). ()

Andrew_Deer 

všechny recenze uživatele

... a lidi hodnotí neznajíc katarzi. Jak typické. ------ Na druhou stranu ano, katarze stála za prd, nicméně peripetie jí předcházející ne. ------- Sagara Yoshiharu se, nevíme proč (-*), objeví uprostřed krvavé bitvy, ve které shlédne alternativní konec Toyotomi Hideyoshiho a zachrání děvče před nejistou smrtí. Nakonec se z ní vyklube negativ Ody Nobunagy - Oda Nobuna. Kozatá tsundere se zálibou v puškách a konstatně svlečeném pravém rukávu azurového kimona. Kupodivu koho potká, toho dostane na svoji stranu a Sagara znající budoucnost otáčí Nobunou tak, aby přežila co nejdéle. Vůbec mu ale nedochází, že i sebemenší změna může změnit celou budoucnost. ------ Hezká hudba (+*). ()

Galerie (309)

Reklama

Reklama