Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komedie založená na novele Mikageho Kasuky se odehrává v Japonsku, zmítaném občanskými válkami. Sleduje příběh sedmnáctiletého středoškoláka Jošiharu Sagary, který se jednoho dne ocitne přímo uprostřed období Sengoku, ve kterém není něco v pořádku. Všichni samurajští velitelé se totiž proměnili v roztomilé dívenky. Jošiharu se setká s Nobunou Odou, která má parafrázovat známého japonského velitele Nobunagu Odu a začne jí sloužit namísto Tókičiróa Kinošity, který byl v tomto alternativním světě zabit. (Ivanka...)

(více)

Recenze (14)

Subjektiv

všechny recenze uživatele

"Kdo ovládá minulost, ovládá budoucnost. Kdo ovládá přítomnost, ovládá minulost," řekne každý Orwell. Co si vzpomínám, minimálně tři seriály již mi předhodily svět, ve kterém Oda Nobunaga byl ženou. Nejdříve si jen tak hrála, pak se dostala ke klukovi z naší současnosti a nyní se kluk z naší současnosti zase dostal k ní. Originální! Zatím se ještě mnozí hrdinové podivují nad jejím pohlavím, ale až si diváctvo zvykne, nejspíše podiv ustane. Pak pomalu zmizí všeobecná znalost, že Oda Nobunaga byl chlap a nakonec i učebnice dějepisu vyhlásí, že Oda měla pěkné poprsí. Spiknutí ultraradikálních feministek bude dokonáno. +++++ Oda Nobuna no Jabó se však blíží ke konečnému cíli opatrně a tak dívenka, krom občasné rozhodnosti na bitevním poli oplývá především jednoznačným tsunderstvím. Obklopena obdobně zeženštělým "štábem" (harémovka to je) sní o sjednocení Japonska a romantické lásce, kterou vyjadřuje především údery a kopy do obličeje svého vyvoleného Sagary. Inu, obvyklé námluvy jejího povahového typu. Budoucnosti znalý objekt to snáší s trpělivostí oddaného pejska a co chvíli ji tahá z bryndy pomocí svého "jasnovidectví". +++++ On i Nobuna metají kolem sebe ohnivé proslovy, které inspirují válečníky k tomu, aby se nekrvavě a nenápadně zabíjeli v boji. Hlavně žádnou děsivou smrt, maximálně sladkobolně dojemnou, nejlépe pak neosobně anonymní. Poskokyně Nobuny se učástní i všeobecného vykřikování větiček o loajalitě, sebeobětování a vznešených snech. Snaha o jakoukoliv historicitu neexistuje, umělecké ambice zcela chybí, řemeslná zručnost se rovná mechanickým, byť možná přesným pohybům dělníkům od pásu. Nuda, škvár, tak se mi to jeví. Konec po čtyřech dílech, dojem kolem **. ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Rozhodně chápu daGGosovo rozhořčení nad demencí Ody Nobuny, leč souhlasit s ním budu spíš jen z poloviny. ------ Je hodně diskutabilní, jestli přistoupit k japonským dějinám takovým způsobem jakým to tenhle seriál dělá. Nahradit nekompromisní a drsné samuraje (a nejen je) malými, v některých případech šišlajícími, lolitkami může leckterému člověku přivodit, no když ne rovnou infarkt, tak alespoň chybu v rámci zažívacího ústrojí, což může mít z následek vyvrhnutí včerejší večeře. ------ Osobně jsem ale k tomu přistupoval s tím, že nejdu na hodinu historie, ale jen se nenáročně pobavit. To se tedy pravda né vždy seriálu dařilo. Spousta postav, které spadají do těch nejobyčejnějších archetypů (S blonďatou tsundere v čele) příliš nepotěší, rovněž jako fakt, že lolitky po chvíli už docela nudí a některé jejich až skoro nadpřirozené síly působí spíš směšně než respektování-hodně. Samozřejmě vedle loli osazenstva nechybí ani kozy jako vozy, zřejmě proto, aby ty „žehlící prkna“ mohli kvůli tomu brečet a dokola na to poukazovat v rádoby vtipných scénách. Vedle řekněme nějaké té historické, akční a dejme tomu i občas komediální roviny se tímhle dostává Oda Nobuna i do sfér proradného ecchi a to si myslím, že nemá zapotřebí. ------ Scénář o cestě Ody k podrobení si všeho, co jí přijde pod její malinkou hezounkou loli ručičku dává většinu času docela smysl a i motivace a různé reakce jejích nepřátel a přátel nijak extra v demenci neplavou. ------ Dialogy jsou spíše na průměrnější úrovni. Rozhodně tu nebyl moment, při které bych se tetelil blahem, jak si to tam hezky povídají. Zaroveň jsem při jejich čtení/poslouchání do zdi hlavou nemlátil ------ Akční stránka seriálu patří k tomu lepšímu co nabízí a tak si divák užije jednak rozlehlejších bitev a taky některých menších 1 na 1 apod. ------ Animace je nadrůměrná, hudba je fajn a Seiyuu se snaží, takže tady výraznějších výtek nemám. ------ Suma Sumárum mi Oda Nobuna no yabō vychází jako průměrné Anime - čili za mě 3*. PS.: Původně jsem dal seriálu hvězdy 4, ale po přečtení výborného a silně kritického daGGosova příspěvku jsem byl nucen ještě trochu popřemýšlet - výsledkem je * dolů. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Ano, Subjektiv to vystihl naprosto přesně. Jenže já se u toho dobře bavil :-). Hodně slabé, ale přeci ještě 4*. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Oda Nobuna no yabō sa odohráva v dobe Sengoku (1467 - 1603) v Japonskej histórii, kedy jednotlivé provincie a ich Daimjó (páni provincií) bojovali o vplyv. Do tejto doby sa dostane sedemnásť ročný mladík Sagara a vystrieda jedného dôležitého predstaviteľa tejto doby. Oda Nobuna no yabō teda môže niečo málo naučiť aj o Japonskej histórii. Keď sa Sagara ocitne v tejto dobe zistí, že je všetko inak a to čo bolo v histórii napísané je asi chyba, lebo skoro všetci dôležitý bojovníci sú dievčatá so super poprsím, roztomilé malé dievčatká a čo je najdôležitejšie pre príbeh šušlavé dievčatká. Malých dievčatiek je tam až prehnane veľa. Aby to nebolo málo Oda Nobunaga pán Owari nie je pán, ale pani lepšie povedané stále nafučaná a do Sagaru kopajúcé dievča. Asi sa tak prejavuje láska čím viac kopov do hlavy tým väčšia láska. Takéto kopanie do muža/chlapca sa mi rozhodne nepáči, ale prežijeme to a aj Sagara to prežíva, lebo je to pravdepodobne z lásky. Nemáme čas aby sme sa dostali do hĺbky jednotlivých postáv tak nám musia stačiť aspoň dvaja hlavný hrdinovia a tí dostávajú aspoň aký taký čas. V niektorých bitkách je zobrazená aj psychologická vojna, keď sa dá vyhrať boj prakticky bez boja. Boj sa totiž odohráva aj v hlavách jednotlivých bojovníkov a nie len na bojisku. Jednotlivé masívne súboje sú zvládnuté veľmi kvalitne technologicky a animačne čo nebýva vždy vo zvyku. Je tu pár momentov na ktorých sa dá zasmiať a romantické momenty sú tiež prítomné. Najviac je epických momentov kedy môže telom prejsť pár zimomriavok, ale keď sa sústredí človek len na chyby tieto rozhodne nezažije (treba si vždy rozobrať aj klady aj zápory a mať otvorené oči). Je to do istej miery háremovka, ale eroticých prvkov (echci) obsahuje veľmi málo až skoro vôbec. Opening sa mi veľmi páčil po všetkých stránkach. Toto Anime sa teda snaží baviť diváka ako len dokáže a nepoužíva pri tom všetky "trápne" hrozné zbrane. Mňa rozhodne bavilo a pre to som spokojný napriek jednotlivým chybám a tomu čo som mu vyčítal. ()

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Tohle anime se mi dost líbilo. Není to ani tak kvůli postavám, jako kvůli tomu příběhu. Samozřejmě nahradit většinu historických mužských postav ženami je dost neobstojný nápad, přesto je to celkem podle skutečných událostí. Mé hodnocení hlavně srazil nechutný výběr některých typů pro mé historicky oblíbené postavy. Prakticky jsem šílel vzteky, když jsem uviděl Ieasua Tokugawu jako malou brejlatou zakřiknutou holku, nejen že tento typ nesnáším i v ostatních anime, ale oni měli tu drzost to přiřadit, jednomu ze tří sjednotitelů Japonska, Tokugawa by je nechal zakopat do země a uřezat jim hlavy pilou. No o něco méně mi vadil Hanbei Takanaka, ve skutečnosti to sice byl starý nemocný chlapík, ale v harémovce se to tak jako tak muselo změnit. Světlé momenty nastaly, když se objevila Akeči Mitsuhude, tuhle postavu jsem měl moc rád, byla sice trochu přehnaná, ale nejspíš na ní nezapomenu. A poslední část, líbilo se mi počáteční uvažování Jošiharua. Jsem už přeplněn cestováním časem, kde první, co řeší je jak se dostat, co nejrychleji zpět, nebo aby neporušili kauzalitu. Místo toho má zadarmo dům, je Odiným generálem a vede bitvy a žije ve středověku, může si dělat, co se mu zlíbí. To a dobrá animační stránka spolu s průměrnou hudbou se mi velmi zamlouvalo. ()

Akira777 

všechny recenze uživatele

Anime Oda Nobuna no Yabou, je skvělé anime, musím říct že se rád na něj do dnes koukám, a už vím kde autor sebral i inspiraci. Je však trochu škoda, že tahle série má blíž ke Koihime Musou (předloze), než anime Koihime Musou. Ano byť Oda Nobuna se odehrává v době Sengoku v Japonsku, zatímco Koihime Musou v období třech království, původní Koihime a Oda Nobuna mají mnoho společného. ()

ravalah 

všechny recenze uživatele

Serial ma 80 procent a ja se ptam..proc? Je to stupidni, strasne barevny, do deje to nevtahne, postavy jsou nesympaticke, temer vsichni vypadaji jako deti a co hure, chovaji se jako deti a snazi se to o historii. Jedna dokonce sisla. Jsem u pateho dilu a kdyz uz jsem to zacal, tak to dokoncim, ale s velkou nechuti. Prozatim 2* Po shlednuti vsech dilu oprava. Velka zmena k lepsimu, ale na vic jak 3* to u mne nema nadeji. ()

Andrew_Deer 

všechny recenze uživatele

... a lidi hodnotí neznajíc katarzi. Jak typické. ------ Na druhou stranu ano, katarze stála za prd, nicméně peripetie jí předcházející ne. ------- Sagara Yoshiharu se, nevíme proč (-*), objeví uprostřed krvavé bitvy, ve které shlédne alternativní konec Toyotomi Hideyoshiho a zachrání děvče před nejistou smrtí. Nakonec se z ní vyklube negativ Ody Nobunagy - Oda Nobuna. Kozatá tsundere se zálibou v puškách a konstatně svlečeném pravém rukávu azurového kimona. Kupodivu koho potká, toho dostane na svoji stranu a Sagara znající budoucnost otáčí Nobunou tak, aby přežila co nejdéle. Vůbec mu ale nedochází, že i sebemenší změna může změnit celou budoucnost. ------ Hezká hudba (+*). ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Po 4 dílech: zatim mě nijak nezaujalo, prakticky nudná kopie Zero no tsukaima. Ještě tomu ale šanci dám a prozatím hodnotím 50%. Po 9 dílech: žádné zlepšení, ale už to dokoukám zbývají jen 3 díly. Jinak Subjektiv to opět vystihl. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Všechno krása, animace, hentai atd. ale ten příběh.... Scény až moc anime na historický seriál (jo, já vím že to není dokument ale prostě bez těch 30ti minutových monologů při každé bitce by to prostě bylo lepší). Spousta pěkných holek a správně úchylných scének - 30 bodů ;) ()

daGGos 

všechny recenze uživatele

Sagara je takový obyčejný japonský školák (bráno z pohledu anime, tedy sebeobětující pošuk plivající jednu patetickou větu za druhou, s charismatem na úrovni dušené mrkve, jemuž místo potu vytékají hormony a tak při pouhém pohledu na něj každé zasvrbí) a jak už to tak v zemi vycházejícího slunce zvykem bývá, z nějakých blíže nespecifikovaných důvodů se propadl do minulosti. A co by takový obyčejný milý hoch mohl v minulosti dělat? No samozřejmě, začne s ní manipulovat! Pokud možno v co nejglobálnějším měřítku pochopitelně. Vždyť přece snad každý film, každá knížka a každé další dílo na podobné téma nás přesvědčují o tom, že není větší zábava, než si pohrávat s časovými paradoxy a po návratu do současnosti zjistit třeba to, že lidstvo je teď díky tomu pod nadvládou obřích lidožravých kudlanek. Takže jen s chutí do toho milý Sagaro, vzhůru přepisovat dějiny a pomáhat Nobuně, charismatické (jen se podívejte nahoru na obrázek, vidíte to rozměrově velice slušné charisma vykukující zpod černého košíčku? A to se prosím pod zelenou blůzkou schovává ještě jedno!), geniální (a to dokonce tak, že se jí to dokáže celý seriál úžasně tajit, holt pod svícnem je největší tma), dobrosrdečné (holka, která je tak tolerantní, že propouští hlavní zaporáky, zatímco společně se svou armádou masakruje tisíce nevinných anonymních vojáků, přece nemůže být zlá!) a vůbec naprosto dokonalé a emocionálně rozhodně stabilní vůdkyni. K tomu přidejte ten ostatní kompars složený kupříkladu z jedné, které se houpou i přes nasazené ocelové brnění, nebo třeba druhé, které se sice nehoupou, protože žádné nemá, ale zato vypadá jako čerstvá absolventka mateřské školky a roztomilé šišlá a řekněte mi upřímně: potřebuje snad člověk něco více? ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Příběh se celkem pěkně drží historické předlohy avšak v anime podání. Představte si husitské války, kde je Žižka šestnáctiletá blondýna. Každopádně seriál má pěknou animaci, boje je tak přiměřeně vyplněného rozhovory o taktice, budoucnosti a jak už to bývá romantice. Rockový opening taky není špatný. Trochu slabší ale přece jen 3*. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Keď sa na začiatku zbehla celá tá škôlka, mal som vážne obavy, že sa to zle skončí. Ale, našťastie, dievčatká neboli zneužité na lacné ftípky v štýle Moetan. Seriál sa rozbieha bez zbytočného úvodu, drží si tempo až do konca a pri tom množstve akcie (ktorá sa dala očakávať) by som naozaj netipoval, že to bude až také dojímavé. Nemyslím úplný záver. Tam už je príprava na ďalšiu sériu... ktorá dúfam bude skôr, ako Oda Nobuna dotiahne svoju alternatívnu minulosť až do dnešných čias. Keby školské osnovy boli robené takýmto štýlom, by som sa hádam na dejepis aj tešil. Vo svojej alternatívnej minulosti, prirodzene ;-). // PS: Pružné brnenie je ozajstným dôkazom toho, že stredovekí japonskí kováči boli úplne iný level ako zvyšok sveta :-). ()

HiccupIII 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedno z nejlepších Anime co jsem vyděl. Harémovky sice moc nesleduji ale musím říct že tahle byla dobrá jediný co se mi nelíbilo jak často končil Jošiharu s botou na obličeji. O historii Japonska moc nevím a musím říct že z tohohle sem se ani moc nedověděl :) ale nijak mi to nevadí. Já sem se bavil, a doufám že se na to někdy zas podívám abych svůj komentář mohl víc rozvést. ()

Reklama

Reklama