Reklama

Reklama

Nařčení

Trailer

Zaměstnankyně fast-foodové restaurace Becky je v práci a snaží se zvládnout další náročnou směnu, když tu zavolá muž, který se představí jako policista a chce mluvit s její manažerkou Sandrou. Podle něj Becky okradla jednoho zákazníka... Becky a Sandra nejsou zrovna kamarádky. Sandra je manažerka fast-foodové restaurace ve středních letech a teenagerka Becky je pokladní, která vážně potřebuje práci. Jednoho velice rušného dne (příliš mnoho hostů a příliš málo slaniny) zavolá policista, který obviní Becky, že ukradla zákazníkovi nějaké peníze z peněženky, což ona vehementně odmítá. Sandra, pod vlivem své manažerské zodpovědnosti, zadrží Becky v souladu s policistovým rozkazem. Rozjíždí se noční můra, kde se stírají hranice legality a rozumu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

viky13 

všechny recenze uživatele

Zvrácené ,nechutné ,ostudné a podle skutečné události . - Smrtelná kombinace. Z tohoto filmu se mi zvedl žaludek i když tam nebyly střeva vyvrhnutá na podahu... a to semi často nestává. ()

markyzgero 

všechny recenze uživatele

život tropí hlouposti a nikdo z nás, čechů s obrovskou integritou, sebevědomím a úžasnou inteligencí by nikdy nic podobnýho neudělal. my jsme totiž borci. my jsme totiž tisíckrát lepší, než ty tupý američani. my nikdy nehrajeme podle cizích not, my víme, jak to chodí a jíme jen v michelinskej restauracích, kde si místo kečupu dáváme na hranolky dijonskou hořčici. a to už minimálně 25 let. stanford in real life. ()

krapek 

všechny recenze uživatele

Film podľa skutočnej udalosti. Skutočne skutočnej, aj keď sa to tak nezdá. Je to potrebné zvlášť zdôrazniť, pretože v poslednom čase je tento pojem pravidelne znásilňovaný. Pri sledovaní filmu som mal pocit, že ide o ďalšie znásilnenie pravdy. Nejde, všetko v tom filme sa naozaj stalo. Je to zručne natočené, solídne zahrané a neklame to. Film s takouto charakteristikou si zaslúži minimálne 3*. Otázka je či to má aj na viac. Príbeh je taký jednoduchý, že je prakticky celý opísaný v obsahu, a táto slabina sa nedá oklamať ani tým, že sa jedná o skutočnosť. Práve z toho dôvodu ostávam pri 3*. Tento film sa nám môže páčiť, alebo nie, rozhodne však stojí za pozretie. Keď pre nič iné, tak aspoň preto aby sme si vedeli predstaviť čoho sú ľudia schopní, keď pod tlakom poslušne plnia príkazy autorít. A takýchto ľudí je v našej spoločnosti viac než sa odvážime predstaviť si. ()

jafuska odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnotím takto, protože je to celé úchylné, a takové filmy by se měli zakázat točit, nechápu pro koho je to natočeno pro devianty, nebo pro pedofily, nebo pro koho? chápu, že toto by se mohlo stát a asi se to stává a díky bohu ne tak často, ale toto jako pohled z morálky musím radikálně odmítnout a kdo má rád takovéto úchylné filmy, tak s ním asi nebude něco v pořádku, jinak si to neumím vysvětlit, rychle pryč s tím, a navíc tak strašně nesympatičtí herci a vedoucí byla fakt kráva, kéž by si zažila to samé co ta holka, fakt ubohost, jsem tak strašně naštvaná, že se vůbec něco takového mohlo natočit. ()

Pochtli 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka typického řadového američana, který slepě poslouchá, co mu autorita rozkáže. US policie má značný respekt a při náznaku jakéhokoliv odporu se s "pachatelem" moc nesere. Ale blbost vedoucí fastfoodu je opravdu značná (jak takový člověk může vést pobočku, nechápu), když základem všeho je požádat "policajta", aby se s domělou okradenou stavili na pobočku a zároveň aby si jeho kecy ověřila u nadřízeného už v prvopočátku. ()

SmoldaMara 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejvíce podhodnocený film na csfd. Osobně jsem na toto téma četl několik článků a myslím si, že je to v USA poměrně velký problém - nejedná se o jediný případ, ale několik, ale neodbíhejme od filmu ke kulturním, čí národnostním problémům. Film si udržuje své stoupající dějové napětí a hlavně neustále se zvyšující absurditu. Zároveň musím uznat, že je to možná film s nejhorším hereckým obsazením, u kterého mám 5 hvězd, i přesto si za svým hodnocením stojím. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Jak se věci mají bylo zřejmé tak po první minutě toho telefonického rozhovoru, který trval skoro celý film. Tedy čekání na konec bylo jen pouhým utrpením a čekáním, kolik toho ti dementi ještě dokáží zpatlat. Úmorně nudné, tupé. A konec? No mizerie. Ochotnické divadlo hadra. (6%) ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Velmi potřebný film. Není to pěkné pokoukání ani v psychickém smyslu ani že by to bylo filmové labůžo, ale je to "naučný film" pro masy, ideálně už v mladém věku, aby byla ještě šance něco změnit. Obzvláště teď za covidové zdravotnické totality. Přesně takové ovce jako postavy ve filmu všichni více či méně jsme. Když autorita něco chce, byť je to sebevíc nesmyslné nebo dokonce ponižující (nejlépe pro druhé) či ubližující (nejlépe druhým), sklapneme podpatky a jdeme rozkaz vykonat. Proto dávám maximální hodnocení a v koutku duše věřím, že bylo i hodně těch, co ten telefon prostě položili nebo dokonce poslali volajícího do patřičných míst. ()

rasto87 

všechny recenze uživatele

To sa stalo viac krát ? Si zo mňa robíte prdel - myslím, že ten záverečný koment hovorí za všetko. Ak toto bol ozaj skutočný príbeh tak fakt nechápem tu neskutočnú debilitu a naivnosť ľudí, ktorí sa prostredníctvom telefonátu dajú na také niečo nahovoriť. Film ktorí neskutočne vystihuje ľudskú debilitu. ()

maniacxl 

všechny recenze uživatele

Že prej podle skutečných událostí?,v té Americe už fakt fetují úplně všichni!Nějakej kretén předstírající,že je policajt,zavolá do KFC,že mu právě nějaká zákaznice nahlásila,že byla v jejich podniku okradena mladou,hezkou blondýnečkou se čtverkama kozama(ten podrobný popis je důležitej,neb je to dle skutečných událostí).Podotýkám,že stále komunikuje přes mobil!Přes ten i pověří její mistrovou,že "zlodějku"musí velmi důkladně prohledat a hlavně vyslíct do naha,protože má podezření,že by ty prachy mohla mít schovaný v análu,nebo v pochvě.Ano,slyšíte dobře,opravdu,je to běžný policejní postup.Zdá se vám to ulítlý,padlí na palicu?Mně tedy NAPROSTO!Otázky typu:proč toho debila vlastně poslouchají,proč tam vlastně nedojel,proč ho neodpálkovali tím,že holku prohlídli,a nic nenašli,místo toho,aby chudinu takhle deptali,proč,proč,proč???Blbá stupidní americká píčovina!!No a ta pointa na konci........běžte se udat!Jednu hvězdu za kozy. ()

Sticks 

všechny recenze uživatele

Autoritatívny psychický teror. Rob čo káže autorita, nedokáž čeliť situácii a nechaj sa ukoníšiť človekom, čo ovláda komunikáciu. Compilance je psychologickou drámou až hranične ozrejmujúca fenomén autority a radového jednotlivca. Človeku sa môže zdať prehnaným filmom, najmä kvôli zosubjektivizácii pohľadu typu: ja by som predsa spravil dačo iné; avšak bezpochyby možným a nepredstaviteľným, ukazujúcim nebezpečenstvo dôvery v slová. Stane sa znásilnenie, avšak znamená to, že násilník musí byť prítomný´? A preto hovorím: Revoltujem teda som! 8,8/10 Hudba, kamera, scenár - viac než fajn; postavy - fajn. ()

Charvy.666 

všechny recenze uživatele

Opravdu mrazive.Kdyz si clovek predstavi pocity obeti neni mu dobre na dusi.Na chovani postav nevidim nic nelogickeho,ted priopily snoubenec mel proste bobky z policie(ja bych je sice uz davno poslal nekam...)Dobre natoceny thriller... ()

Cannonball 

všechny recenze uživatele

Som prekvapený z hodnotení na csfd. Uznávam, že tento film by sa dal spraviť aj lepšie ale rozhodne nebol zlý a hrdo odporučím aj niektorým známym. Určite patrí skôr do kategórie 68% a vyššie. ()

JannieMc 

všechny recenze uživatele

Hola Guys! =´) snímku Compliance a důvodům, proč se na něj podívat přihrávají tři věci, dle mých pocitů: 1. nejjednodušší důvod - atmosféra vzrůstá hutně a i když se pak ptáte, jak je možné něco takového brát jako vážnou věc a vést se příkazy notně zvláštního policisty, přesto sledujete dění na plátně se zatajeným dechem, definitivně prvních 45 minut!, a k tomu podkladově hraje stejně vtíravá a stejně atmosférická hudba. 2. Dreama Walker jako děvče vystavené psychickému i sexuálnímu znásilnění je tak uvěřitelná a všichni herci jsou bravurní! Provozní FastFoodu - Ann Dowd - a její nezaměnitelné role - to je páni herečka! A i ten, co jsem si myslela, že by mohl nadělat největší škody na mladé Becky, mě nakonec přikoval do sedadla! 3. A právě ten rozkol - udělala bych to? Nebo ne? Nechala bych se zmanipulovat? A proč zrovna takhle?...něco na tom je, když tady čtu komentáře, že jsme možná vyčůránci a nikdy bychom se, Češi, do něčeho takového nenechali zatáhnout, no, my bychom totiž možná ani nezvedli telefon, že!? ...tak se na to podívejte! A očekávejte všechno! ;) "...we have to find the money, do you understand?..." ()

ptajda 

všechny recenze uživatele

Od prvních minut zkrátka víte, jak to dopadne. Příběh natočený dle skutečné události bohužel jen zrcadlí nerozvážnost, naivnost a manipulovatelnost některých lidí. Bylo pro mě obtížné vydržet až do konce. Příběh je neskutečně čitelný. Nelze racionálně porozumět pohnutkám většiny zúčastněných. Nepochopitelně nakonec autoři snímku “zapomenou” říci, jak celá kauza dopadla. Byl někdo obviněn? Souzen? Potrestán? Od takového snímku bych to očekával. Za kontroverzi, kterou to ve mě vyvolalo, jsem dal jednu hvězdu. Víc nic. Už nikdy! ()

Figuska 

všechny recenze uživatele

Rozčilovala jsem se, štvala mě lidská naivita a hloupost, kroutila jsem hlavou, nechápala, zkrátka tenhle levný film ve mně vyvolal emoce a udržel mou pozornost, což např. nablískaný Sherlock Holmes nedokázal. Samozřejmě fakt, že jde o nějakých 70 skutečných případů v US je hlavním pilířem celého filmu, jinak by nejenže nešlo ničemu z toho uvěřit, ale ani se na to dívat. A jak je již uvedeno níže...fakta v AJ: http://en.wikipedia.org/wiki/Strip_search_prank_call_scam ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Film mi nesedl. Možná tam někdo vidí nadčasovost, filmařské umění či já nevím co, ale já se nudil a pěkné statické záběry a docela dobré herecké výkony (na tak špatný scénář) to zvedly tuze málo. ()

Reklama

Reklama