Reklama

Reklama

Nařčení

Trailer

Zaměstnankyně fast-foodové restaurace Becky je v práci a snaží se zvládnout další náročnou směnu, když tu zavolá muž, který se představí jako policista a chce mluvit s její manažerkou Sandrou. Podle něj Becky okradla jednoho zákazníka... Becky a Sandra nejsou zrovna kamarádky. Sandra je manažerka fast-foodové restaurace ve středních letech a teenagerka Becky je pokladní, která vážně potřebuje práci. Jednoho velice rušného dne (příliš mnoho hostů a příliš málo slaniny) zavolá policista, který obviní Becky, že ukradla zákazníkovi nějaké peníze z peněženky, což ona vehementně odmítá. Sandra, pod vlivem své manažerské zodpovědnosti, zadrží Becky v souladu s policistovým rozkazem. Rozjíždí se noční můra, kde se stírají hranice legality a rozumu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

kokofek 

všechny recenze uživatele

Bravurní a zřejmě pro českého diváka,soudě dle nízkého hodnocení nepochopitelné.Sonda kam až může dojít poslušnost k vyšší autoritě. ()

jony5 

všechny recenze uživatele

Nedáva to cele zmysel, každý by od začiatku spoznal že ide o psychopata na linke a nie policajta. Vážne to ma dávať zmysel, prikázať nech skáče aby tie peniaze vypadli ??? :( ()

pubkitch 

všechny recenze uživatele

PODLE SKUTEČNÉ UDÁLOSTI. Tenhle titulek je na začátku filmu napsaný přes celou obrazovku a teď už vím proč. Skoro všechny postavy v tomhle filmu jsou totiž tak dementní zmrdi/svině/krávy (oběť) a chovají se opravdu tak dementně a absurdně, že by to nevymyslel ani Lindelof. Ale pozor. Tohle se opravdu stalo. Prostě nejneuvěřitelnější scénáře a nejdebilnější filmové charaktery píše sám život. OMG. Compliance se dá chápat buď jako syrová rekonstrukce skutečných událostí. To může fungovat. Já bych v tom případě uvítal dokumentární styl. Nebo jako béčkový thriller bez invence, plný těch nejstupidnějších postav a dialogů. Po skončení filmu jsem si vzpomněl na jiný neuvěřitelný příběh - dokument The Imposter. Jeho tvůrci ale přišli s daleko zábavnější a nápaditější formou vyprávění. (Jasně, měli i zábavnější námět). ()

David2309 

všechny recenze uživatele

Taktéž souhlas s J A S M velmi dobře udělaný film.Jediné co mi přišlo nadsazené byl blow job,než jsem se dočetl,že to tak bylo i v reálu,připouštím,že v té chvíli,jim to mohlo nasadit brouka i v Americe,nebo právě v Americe.Každopádně by mě zajímalo,proč mu ho vykouřila??? ()

Mates Hradecky 

všechny recenze uživatele

Opět jsem jednou nadržoval záporné postavě - inteligentnímu úchylákovi. Předpokládám, že zaměstnankyně amerických fast-foodů nejsou žádné myslivny, ale toto mě šokovalo. Natočeno dle skutečných případů, jak praví závěrečný titulek - prý to bylo přes 70 případů! A tihle chtějí kolonizovat Mars? ()

Googooplexer 

všechny recenze uživatele

Tak čo to tu máme?: jeden akože psychopat na jednom konci linky a 5 akože postáv na druhom konci. Ani jednému z tých piatich naozaj nepripadalo to čo sa deje natoľko divné, aby sa aspoň pokúsil aktívne zasiahnuť? Koho je obeť obeťou, keď so všetkým súhlasí? Síce sa tvári, že nechce, ale nakoniec povie OK... je jedno či to je podľa skutočných prípadov, pretože ani jeden z tých piatich nevyzeral na takého blbca, čo by konal/nekonal tak ako vo filme. Ak chceli mať filmári a filmušky z námetu na základe naivných udalostí uveriteľný film, mali do hlavných úloh obsadiť Adama Sandlera, Paris Hilton a Pamelu Anderson, tí by diváka presvedčili o každej hlúposti, pretože takéto príbehy, to je ich prirodzenosť ako je pre DeNira prirodzenosťou jeho šošovica. Chudáci herci, boli celkom dobrí, ale výsledok nakoniec žiadny. Hviezdičku dávam, pretože ma zaujímalo, ako z toho nakoniec tvorcovia vybruslia a dopozeral som to. Pol hviezdy by som ešte pridal za hercov a za to, že autá na parkovisku sa neleskli akoby by práve prišli z výrobnej linky (to sa často vo filmoch nevidí). Tu spomínané The Divide, keby som mu dal 2 hviezdy, tak je oproti tomuto filmu balzamom na oči. ()

maestrum 

všechny recenze uživatele

S přibývajícím časem jsem odmítal čím dál tím víc věřit, že někdo může být tak blbý a přistoupit na takové věci. A že není jen jeden, ale je jich víc. 1*, i když nevím za co. ()

Terrific 

všechny recenze uživatele

Haloo, tady seržant, zavolej si do kanclu tu rajcovní blondýnku a pomalu jí svlékni ! Pokud se někde dějí takovéto absurdity, tak je to opravdu silné kafe, ale věřím, že psychika slabých jedinců se dá dokonale ovládnout.Normální člověk zavěsí, blbec se vykecává až je z toho tahle uchylná až zvrácená fraška. Jinak, herecké výkony jsou ucházející a ponížená samička dost sexy. ()

XpointCZ 

všechny recenze uživatele

Film o lidske debilite, ktery zaroven ve cloveku umi probudit emoce. Ale i tak dam max. dve hvezdy. Jako pardon, ale radsi se necham odvezt na stanici a projdu si papirovanim , nez abych vykouril naky nemyty prase co mi prikazal tajuplny hlas z telefonu pána "policajta". Ano film umi vyvolat diskuzi, ale to uz dneska i Babovresky! ** PS: Musim jeste REAGOVAT na pana uzivatele J*A*S*M , ktery pise jak mi psychologove ze stredni skoly tady hodnotime a jako priklad dava odkaz na Rottentomatoes kde ten film hodnoti 90 % .Napr. KULTOVNI film SEDM tam hodnoti 85 %! Velmi odborny priklad pane radoby halo halo policajt J*A*S*M! ()

bedsore 

všechny recenze uživatele

Uh. Uh, člověk se musí sám sebe ptát, jestli je tohle vůbec možný. Ale pokud máte dobrého manipulátora, vhodnou oběť, příhodné podmínky, tak odpovědí je ano. Jak jim to ale mohlo trvat tak dlouho, sakra, ptám se. Ano, pozice diváka někdy dává pocit prozřetelnosti a jasnosti a z toho plynoucí nelogičnosti a neuvěřitelnosti konání postav. Pokud se ale od toho dokážeme oprostit a připustit tuto skutečnost (a díky spojení "inspired by true events" by to nemusel být problém), tak dostaneme nový, uvěřitelnější a zajímavější zážitek z filmu. A teď, kdo to dokáže? ()

Yhitte 

všechny recenze uživatele

Jediné co, tak můžu kroutit nevěřícně hlavou a to, že je to podle "skutečné události" na tom nic nemění. Na rozdíl od takového "Jagten" mi nepřijde, že Compliance má nějaký hlubší význam a akorát se táhne a táhne. A nevěřím, že je to přesně podle skutečnosti a pokud je, tak mě opravte, ale rozhodně nemám náladu to hledat. ()

NEOONE 

všechny recenze uživatele

Dnes a denně se i v ČR dějí desítky případů mobbingu a bossingu. Tato situace je pravidelně stimulována PR kampaní všech médií, pro které se nezaměstnanost a téměř nemožnost sehnat práci stala mantrou. Zaměstnanci na všech pozicích (od manažerů až po řadové zaměstnance) jsou pod tlakem hypoték a půjček v situaci loutek nejvyšších a dělají zcela nepochopitelné věci. Ten film je naprosto reálný a upřímně, úplně mě dostal. Je to apel na lidskou důstojnost, selský rozum, svobodu a slušné vychování. ()

Reklama

Reklama