Reklama

Reklama

Sám doma 5: Vánoční loupež

(TV film)
  • Česko Sám doma 5 (neoficiální název) (více)

Finn Baxter tráví nejraději čas hraním počítačových her a po přestěhování na tom nehodlá nic měnit. V novém domě podle něj ale straší duch. Rodiče mu nevěří a nikdo z nich netuší, že si na ně brousí zuby vykutálení zlodějíčci... Catherine  Baxterová získala lepší práci, a tak se celá Baxterova rodina přestěhovala z Kalifornie do Maine. Catherinin manžel Curtis nemá s přestěhováním žádný problém, ale děti, syn Finn a dcera Alexis, nejsou vůbec nadšené. Finn tráví hodně času u počítačových her a Alexis má stále sluchátka na uších. Catherine s Curtisem se snaží, aby si děti na nový domov rychle zvykly. To se jim zatím moc nedaří, ale aspoň přimějí Finna, aby šel ven a skamarádil se synem sousedů Masonem. Finn se od Masona dozví, že v jejich domě prý straší duch gangstera, který tam byl kdysi zabit, a hned to řekne rodičům, protože se začal bát. Než odjede s rodiči a sestrou koupit vánoční stromeček, nalepí papírek na dveře od sklepa, aby se ujistil, že duch po domě nechodí. Když se vrátí, papírek není na svém místě. Finn varuje rodiče, že po domě někdo chodil, a stále tvrdí, že je tu duch. Catherine s Curtisem si myslí, že si Finn vymýšlí, aby se vrátili zpět do Kalifornie. Nikdo z rodiny netuší, že v jejich domě byli lupiči, kteří se hodlají ještě vrátit. Někde v domě je totiž schovaný vzácný obraz... Rodina je pozvána na vánoční večírek k panu Carsonovi, ale děti stávkují a Catherine s Curtisem jedou nakonec na večírek bez dětí. Finn pak požádá Alexis, aby s ním šla do sklepa, kam se mu zakutálela baterie do herní konzole. Ve sklepě objeví tajné dveře do trezoru. A záhy zjistí, že se do domu chystají lupiči... (TV Prima)

(více)

Recenze (67)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvé dve časti série "Sám doma" sú skvelé vianočné komédie, ktoré si vždy rád pozriem. Ešte stále sa mi to nezunovalo. Tretie pokračovanie nestojí ani za deravý groš. Štvorka je tak blbá, že som ju nezvládol dopozerať do konca. No a teraz tu máme piaty diel. Jeho úroveň je úbohá, ale do odpadu ho nehodím. Hlavne z toho dôvodu, že tvorcovia konečne upustili od toho, aby sa hlavná postava volala Kevin McCallister. Veď jedine Macaulay Culkin môže byť Kevinom. Nijaké iné decko to už nezahrá tak ako on. Ostal len pôvodný koncept. Malý chalanisko bráni dom svojich rodičov proti nešikovným zlodejom. Tú jednu hviezdičku pomohli vybojovať i dvaja herci, ktorí boli obsadení do úlohy záporákov. Zostárnutý Alex DeLarge z "Clockwork Orange" (Malcolm McDowell) a Krabák zo seriálu "Volajú ma Earl" (Eddie Steeples). * ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Proč se tohle dělá... Parazitující "pokračování". Původní klasiku s Culkinem nejde nahradit. Navíc skoro hodinu filmu se nic neděje, a i pak to bylo dost chabé. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby toho otřesnýho fakana v hlavní roli někdo propleskal řemdihem, dal bych samým blahem pět hvězdiček. Takhle mi nezbývá, než navěky přemýšlet, kdo touží koukat na hodinu a půl stupidních gagů iracionálních, hysterických, protivných, rozmazlených a všeobecně příšerných trotlů, jimž chcete permanentně provést něco, co se provádělo ve středověku. Jasně, přeci já! Jinak úžasně výchovný film - osmiletý neúspěšný potrat vykazuje sklony k násilí, demoluje celý dům, nemá špetku vychování a od videoher vstane jen proto, aby prudil zbytek planety. Fenomentální! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Chudák Kevin, kdyby nebyl smažka, rozhodně by nedopustil natočení "pokračování" takového skvostu. Tohle ztratilo vánoční kouzlo a prostě všechno co měly první tři díly (ano i ten třetí ještě stojí za to). Je to už jen obyčejný film pro děti, který je na stupnici hodně nízko, ale odpad to není. Děti se na to dívat můžou. Potěšilo účinkování Billa Turnbulla, který stál u nejlepší scény filmu s "únosem". :D ()

filmfanouch odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jo. Jestli jsem u čtyřky říkal: to je hnus velebnosti tak tady řeknu: To je smrt velebnosti. Tohle vlastně vůbec není pokračování je to o nějakým Finnovi který není sympatický a rozhodně nemá důvod být hlavním hrdinou filmu který trvá 88 minut. Tahle série prostě měla skončit v New Yorku s Culkinem, Peskim a Sternem. ()

swamp odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutně nudný pokus o pokračování série, ve které jen první dva díly stojí za to. Škoda, že si do rukou nevezme pokračování nějaký zručný režisér, který by se pokusil o temný restart série. Thriller / drama, ve kterém ti zparchantělí potomci dostanou od lupičů pěkně na prdel. A Macaulay Culkin by mohl hrát feťáka, který v detoxu sejme jedno z dětí a pak si dá zlatou... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nechápem prečo sa po štvrtom filme tvorcovia nepoučili a rozhodli sa natočiť ešte jeden film, no ku ich kreditu, tento nemá s pôvodnou sériou nič spoločné. A to je len dobre. Osobne si myslím, že najlepšia hláška vo filme je, keď mladý Finn sedí v zaparkovanom aute, kde ho strážia lupiči... a keď sa snaží dostať von, tak mu povedia: "Zapni si bezpečnostný pás." Je to tak odveci, tak blbé ale súčasne tak vtipné, že som sa nevedel prestať smiať. Čo sa ale týka zvyšku, tak je to proste zbytočný film o ničom, ktorý nič neponúkne. Jediné čo človek pri sledovaní môže urobiť je robiť si z neho srandu. Postavy sú nudné a prevarené, príbeh je prevarený, vizuálne sa nie je na čo pozerať a pasce sú trapné, ale aspoň si to človek nemusí prepájať s pôvodnou sériou. A preto tomu aspoň zo súcitu jednu hviezdu dávam. Hodnotenie: D- ()

ARI50 odpad!

všechny recenze uživatele

Katastrofa je toto možné vypálit do základu všechny kopie ,proč vůbec od 3 točí další pokračováni , měli by se nad sebou zamyslet a zastavit to zlaty Culkin tohle je tak hrozne že se to nehodí ani promítat. A nejde jen o srovnáváni z původním sám doma celkově jeto hrozná katastrofa chováni lidi celkový příběh a vše okolo hrůza a děs. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

" Jak se vám tu líbí ??" - "Měli jsme na něj prachy ?? Někdo tu umřel ??" ;) Jako kromě ducha Vánoc a kouzla prvních dvou filmů ?? Pak už snad jen hrdost Malcolma McDowella, který s ultratrapným režisérem Peterem Hewittem, co také zde - Ta kritika mladé internetové generace mě hodně bavila a potěšila.. - dokáže zazdít i ty nejzajímavější scénáristické nápady, točí až příliš často.. Ovšem pochopit další a další tahání za cecky staré kravky s názvem Sám doma se mi zdá ještě náročnější než ty samotné hnoje sledovat.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Hodnotím 2*. Vlastne 1.75*. Niektoré hlášky a situácie s filmu, sú celkom obstojnou partitúrou a majú šancu byť zapamätania hodné a trojica zlodejíčkov na čele s Malcolmom McDowellom sú presne tak trafený ( ale nie veľmi ), ako chcete aby boli. A má to tam aj sneh ( na rozdiel od suchej 4tvorky ). Takže raz za desať rokov, tento film vidieť nezaškodí. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Nevím. Podle mě to má tak špatné hodnocení jen proto, že to všichni srovnávají s původními díly. Ale zamyslete se nad tím, oč byl scénář jiný mezi jedničkou a dvojkou. Téměř vůbec. Toto se docela dost odpoutalo a jen ta původní myšlenka zůstala stejná. Jo, není to žádná velká hitparáda, ale rozhodně mě to nezklamalo a asi si to klidně neště někdy pustím. Byť to rozhodně není takový odvar jako jednička... Ale to od toho nikdo nečeká. Jako šesté pokračování super. Daleko lepší než páté a třetí... ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Po naprosto katastrofální trojce a diletantské čtyřce jsem čekal všechno, jen ne koukatelný film. A světe, div se, ona je ta pětka opravdu o dva levely lepší. Zloději už nejsou tak nesympatičtí a dokonce je tu Malcolm McDowell, legenda z ještě legendárnějšího Mechanického pomeranče, hlavního hrdinu nemáte chuť ubít lopatou a aspoň z 20 % tu funguje nějaká vánoční atmosféra. Pasti jsou bohužel špatné a snaha ždímat kdysi skvělou značku je citelná, ale fakt se mi na to nedívalo kdovíjak špatně. (1 102.) ()

Hillock 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, proč to má jen 9 %. Jediné logické vysvětlení je nejspíš to, že nikdo z těch, co dávali odpad, to neviděl a jen jako tupé ovce sázeli nejnižší hodnocení, protože přeci to je znásilňování prvních dvou dílů. Každopádně za mě je pátý díl sice horší než třetí, ale rozhodně lepší než čtvrtý. Párkrát jsem se i zasmál a ani jednou se mi nestalo, že bych se sám sebe zeptal: Kdy už to skončí? To se mi stává vždy u odpadu a občas u filmů s jednou hvězdičkou. ()

Reklama

Reklama