Reklama

Reklama

Pan Charles Duchemin (Louis de Funès) hájí největší chloubu sladké Francie - gastronomii. Vydává knižního průvodce a hodnotí kvalitu a vytříbenost jednotlivých restaurací. Má starosti s nezdárným synem (Coluche), který se chce stát principálem v cirkuse, ale hlavně s podnikatelem Tricatelem (Julien Guiomar), „králem“ motorestů a závodních jídelen, který se chystá v ďábelském plánu skoncovat s tradiční francouzskou kuchyní. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Diskuze

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

d@rkWolf

Přesně tak to je. Francouzi to zažívali v r. 1976 /viz. zajímavosti, postava Tricatela inspirována Jacquesem Borelem, který v té době ovládal dálnice/ a u nás to přišlo až po předání moci komunistů komunistům a zrušení přísných socialistických norem hlavně na masné výrobky. No a dnes jsou jídla, která s přáteli běžně nazýváme "Tricatelovy pochoutky", běžně k dostání ve skopčáckých supermarketech. Ano, ten film je geniální vize hrůzy, kterou prožíváme.

d@rkWolf

d@rkWolf (hodnocení, recenze)

Tricatelova továrna byla naprosto geniální vizí budoucnosti, dnes reality, kterou nám sem dnes nadnárodní koncerny lifrují. A ještě mají tu drzost tvrdit, že je to naše specifická chuť jíst odpad, který na západ od nás nesežere ani toulavej pes.

na příspěvěk reagoval jardariha

Fediak22

Fediak22 (hodnocení, recenze)

Máte chybu v názve má to byt The Wing or the Thigh nie The Wing and the Thigh

AxelWers

AxelWers (hodnocení, recenze)

Tiež som tento film videl s tým iným dabingom, nie nešlo to, nedopozeral som to.

 

Darmo, Filipovský nahodil tak latku vysoko, že iní na ňu nedosiahnu aj keby po trampolíne skákali.

Cerhenak

Cerhenak (hodnocení, recenze)

To je pravda,na pana Filipovského nemá a nikdy nikdo neměl,ale ten nový dabing není až zase takový odpad.Taky jsem na to nedávno narazil,že je to předabované Václavem Knopem a říkal jsem si ježišmarjá to snad nemyslí vážně a bohužel myslejí.Pan Knop ještě ujde,ještě bych i překoul pana Medunu,ale ten zbytek už takový nic moc

Příspěvek byl smazán administrátorem.

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

790511-přesně tak, jde o vydařený závěrečný žert, nikoliv o chybu, to je jasné každému mimo uživatele Aknah :-) .

790511

790511 (hodnocení, recenze)

Aknah píše v zajímavostech o údajné chybě na konci filmu: "Chyba ve filmu: Na konci filmu při slavnostní večeři vyndává Duchemin hodinky ze sýrového dortíku. Ale jak je to možné, když mu hodinky spadly v Tricatelově továrně a on je odpůrce jeho pokrmů?" Já to nechápu jako chybu, podle mě je to prostě vtip. Ve všem tom elitářství v akademii se ukáže, že podávaný pokrm je od Tricatela, což mají dokázat ty hodinky.

Reklama

Reklama