Reklama

Reklama

Pan Charles Duchemin (Louis de Funès) hájí největší chloubu sladké Francie - gastronomii. Vydává knižního průvodce a hodnotí kvalitu a vytříbenost jednotlivých restaurací. Má starosti s nezdárným synem (Coluche), který se chce stát principálem v cirkuse, ale hlavně s podnikatelem Tricatelem (Julien Guiomar), „králem“ motorestů a závodních jídelen, který se chystá v ďábelském plánu skoncovat s tradiční francouzskou kuchyní. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (304)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale sci-fi zápletka s gumovými kuřaty dost shodila výtečné maskovací parádičky kulinářského kritika, před kterým by i hvězdičková fabrika Michelin zbledla závistí a jehož obdiv a láska k dobrému jídlu a pití v některých scénách z hlavního představitele vyzařují způsobem překonávajícím pět gastronomických hvězd. Faktem je, že Funèsovsko-Filipovské "teď jiný pivo" si pamatuji už dlouhé roky a bohužel jsem ho čas od času nucen použít. Ve výsledku dávám 60%, protože scény se smutným klaunem a vůbec celý ten cirkus mi přišly dosti zbytečné. A PS pro Mistra Pohrobka - možná pindám, ale accentu aigu opravdu apostrof neříkám;) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Chcete vidět, jak hrají někteří páni komici s darem od Boha po dvou infarktech? Máte vskutku jedinečnou možnost. -TŘEBA SI NEMĚL CHUŤ JE ROZESMÁT. -A KDYŽ NEMÁM CHUŤ, TAK TO NEJDE? -SAMOZŘEJMĚ, ŽE NE. Naštěstí se tohle de Funésovi často nestávalo... ;-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

I když Funes byl po infarktu, dokázal natočit co do mimiky a obličejových grimas úplně stejnou komiku jako dříve. Ubylo jen fyzických výkonů / běhání po schodech nahoru -dolu , atd./ , což kvalitu filmu nikterak nesnižuje. Film jehož hlavní téma je jídlo je u mě velmi oblíben, když k tomu připočtu skvělou zábavu, je na 4* zaděláno. Vybaví si, ale někdo co si Funes ve filmu vybral? Zda křidýlko nebo stehýnko ? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku tomu Louis de Funés nevěřil, ale když se poprvé s Coluchem potkali na place padli si ihned do oka a natočili spolu jednu z nejlepších komedií jedné velké éry. Samotný Funés již v té době prodělal infarkt, po kterém lékaři nevěřili, že ještě bude moci točit filmy a nakonec se zadařilo a jeho první film po infarktu se stal velice úspěšným i přesto, že on sám hrál naprosto jinak a přesto tak zábavně jako v jeho předešlých filmech. --- Tvařte se jako kdybych Vám chtěl zvýšit gáži. - Óóó děkuji pane řediteli - Jakoby se stalo ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $9,200,000Kino Návštevnosť: 5,837,000 (Francúzsko), 93,220 (Švédsko), 3,200,000 (Východné Nemecko) ║ Nie je to tak bláznivo zábavné a uletené ako u Funesa býva zvykom ale aj tak niekoľko vydarených vtípkov sa tu nájde, príbeho a technicky zvládnuté opäť brilantne. /70%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Jeden z tech vice vydarenych filmu de Funese. Scenar opet sice jakoby nebyl, ale vse vynahrazuje Mistr svymi neuveritelnymi "ksichty" a eskapadami. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Kromě dostatečně nevychvalitelného Funèse (Pište to zatraceně s tím apostrofem! Jak by se vám líbilo, kdyby vaše jméno někdo zkracoval o čárku či háček?) nabízí film i naprosto nový pohled na problematiku jídla, požitkářství, gastronomie, obžerství apod... ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Funès jakoby byl hercem, který film ovládá víc než režisér. Jeho rozmáchlá gestika a pitvorná mimika se zmocňuje dění (byť tentokrát možná o malinko méně než jindy), tvoří fóry a lehce odsouvá do pozadí fabuli. Zásadní je, že jeho Duchemin je Michelinem bez slitování, Michelinem panovačným, sebestředným, Michelinem, jehož je okamžitě všude plno. Ale s Coluchem dokáží vytvořit na poměry lehce bláznivé komedie věrný odraz jednoho z typů otcovsko-synovského vztahu. Duchemin starší nechápající, co by tak syn mohl dělat důležitějšího, než co on pro něj naplánoval... nu, zažil jsem to nejednou :) Silné ***. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Louis DeFunés po infarktu o něco míň běhá a vyšiluje, ale o to víc hraje. Protože tohle je film plný převleků a vystupování inkognito (tak nevím - mám radši starou dámu, nebo amerického turistu?). Vždycky se mi to líbilo, skvělá komedie. Claude Zidi se nedávno nechal slyšet, že úplně vážně uvažuje o natočení sequelu, kde budou Louis DeFunés a Coluche nahrazeni počítačovými 3D dvojníky. Brrr! Doufám, že se mu ta perverzní idea nevyplní. Jediné pokračování, které by mě teoreticky zajímalo, by muselo být natočeno ještě za Louisova života a šlo by v něm o to, jak se Duchemin chystá zrevidovat Grand restaurant pana Septima. :-) 100% ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů s francouzským géniem komedie Louisem de Funésem. Jeho první film po infarktu, který prodělal po snímku Dobrodružství rabína Jákoby, ale opět je to starý dorbý Louis jakého ho známe. Spoustu gagů, eskapád a cholerických výstupů de Funése. Pokud máte alespoň trochu rádi humor, tak by vám tento snímek neměl uniknout...... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jídlo bez chuti, původ pochybný, i když honosná úprava. A najednou hop ... všecko se radikálně zlepšilo. Tak se mi zdá, že mě poznali." Neohrožený obhájce hodnotného stravování a cholerik Charles Duchemin mě vždycky dokázal pobavit svými nápady, maskováním i ztrátou chuti. S jeho synkem je to trošku horší, protože cirkusové výstupy mi připadají málo vtipné. Ovšem sekretářka Margarita byla hodně sympatická, stařičký řidič Henry projevil skvělé závodnické vlohy a televizní souboj obránců francouzské gastronomie se stravovacím chemikem Tricatelem patří k mým nejoblíbenějším scénám. A aby bylo jasno, tak miluju tradičně nezdravou českou stravu a pohrdám naprosto stejně luxusem na talíři jako i prdlačkami za pár kaček. ()

Dudek

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejlepších filmů, ve kterých si "četník" zahrál. Sqelé gagy, scénář a samozřejmě nezapomenutelné xichty. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Mimořádně vydařený Funesův film, nadaný scénářem i režií Clauda Zidiho. Je to opravdu komedie o ztřeštěném, ale poctivém podnikatelství, které sice zaslouží nejeden sarkastický štulec, ale současně hájí kvalitu, tradici a francouzský esprit. Tento komik patří k Francii stejně jako Girardotová, Noiret, Joberová, Mauroix, Gabin, Belmondo, Delon. Starý, dobrý zlatý věk francouzského a evropského filmu, u nějž tak trochu uměním byla i lehká Múza. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Podarená klasika. Funès nedal po infarkte na sebe nič poznať a jeho herecké kreácie spolu s dabingom Františka Filipovského predstavujú neskutočnú útočnú formáciu s cieľom na divákove bránice. 85%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nádherná :-) nááádherná komedie :-) Louis předvádí výjimečným způsobem svůj komediální talent a dokáže bavit stále přesvědčivě :-) ()

Reklama

Reklama