Nastala chyba při přehrávání videa.
  • MickeyStuma
    ****

    Další skvělá role Louise de Funèse tentokrát v roli vydavatele gastronomického průvodce a inspektora restaurací v jednom. Jeho důslednost a cholerická povaha je opět zdrojem výtečné a nestárnoucí zábavy. Louis se tak opět dostává k tématu kvality podávaných jídel, byť tentokrát z jiné pozice. Ano, před tím to byl snímek ´Grant restaurant pana Septima´, kde hlavní postava chodila v přestrojení kontrolovat vlastní luxusní restauraci. Snímek ´Křidýlko nebo stehýnko´ sleduje nejen počínání na inspekcích, ale i rodinný problém se synem a dokonce i boje s rivalem na poli gastronomie. Je to zvláštní, ale na to, že snímek vznikl v roce 1976, svým tématem vůbec nezestárnul. Spíše naopak je více aktuálnější. U Luise si nelze nevšimnout, že už není tak energetický jako dříve, byť se snaží, aby tomu tak nebylo. Byl po infarktu, tak se musel šetřit. V roli manželky opět Claude Gensac. Dle zdrojů tu mě dokoncel hrát i Pierre Richard a to přímo roli syna, ale nemohl kvůli jinému projektu. Docela škoda. Mohli být dva výteční francouzští komici v jednom filmu. I přesto se jedná o očekávanou bláznivou komedii, ke které se dá stále bez pochyby vracet.(3.11.2017)

  • Jara.Cimrman.jr
    ****

    "Jídlo bez chuti, původ pochybný, i když honosná úprava. A najednou hop ... všecko se radikálně zlepšilo. Tak se mi zdá, že mě poznali." Neohrožený obhájce hodnotného stravování a cholerik Charles Duchemin mě vždycky dokázal pobavit svými nápady, maskováním i ztrátou chuti. S jeho synkem je to trošku horší, protože cirkusové výstupy mi připadají málo vtipné. Ovšem sekretářka Margarita byla hodně sympatická, stařičký řidič Henry projevil skvělé závodnické vlohy a televizní souboj obránců francouzské gastronomie se stravovacím chemikem Tricatelem patří k mým nejoblíbenějším scénám. A aby bylo jasno, tak miluju tradičně nezdravou českou stravu a pohrdám naprosto stejně luxusem na talíři jako i prdlačkami za pár kaček.(12.7.2018)

  • Spectacle
    *****

    Skvělá komedie! Když si navíc člověk uvědomí, v jak těžkých podmínkách vznikala. De Funès točil poprvé od té doby, co prodělal infarkt. U každé scény asistovali zdravotníci, filmový štáb nemohl být kvůli Funèsovi pojištěn... Zajímalo by mě, jak by film dopadl, kdyby Funésova syna hrál Pierre Richard, jak se původně zamýšlelo a jak si sám představitel hlavní role přál!(3.1.2007)

  • blackrain
    *****

    Návštěvy v restaracích neměly chybu a totéž platí i o Tracatelově továrně. Louis de Funés byl naprosto dokonalý, i když už hrál jinak, ale to mu se nemůže člověk divit. Moje bránice zase dostala pořádně na frak. Ztřeštěného francouzského humoru je tu dost. Není žádných pochyb o tom, že tenhle film si zaslouží plný počet a to právem.(1.3.2012)

  • TomasKotlant
    ****

    Krásné barvy, dobrá konzistence, jen Funès pořád plave na hladině. Pochází ze západu, nejspíše z Francie a je již poněkud archivní, přibližně 1976, to byl velmi dobrý ročník. Jemný začátek se výborně doplňuje s lehkou zápletkou uprostřed a na konci na vaše chuťové pohárky čeká lahodná ústřicová chuť s lehkým kovovým dochucením. Film jako dobré víno.(6.7.2009)

  • Coluche

  • - Zhruba v 23. minúte filmu, keď je Charles Duchemin (Louis de Funès) na kontrole vo vidieckej reštaurácii L'Auberge de la Truite a čašník (Pierre Forget) mu donesie jedlo, položí mu tanier s jedlom na iný tanier. V krátkom prestrihu o pár sekúnd neskôr si môžeme všimnúť, že taniere nie sú položené na sebe, ale vedľa seba. Potom keď Duchemin ide odobrať vzorky, tak taniere sú opäť položené na sebe. Jedlo na tanieri sa nedá identifikovať, ale vyzerá ako paradajky. Pár z nich si zoberie ako vzorku a ostatné vyhodí do kvetináča za ním. V ďalšom prestrihu, keď mu spadne lampa do taniera, už má zrazu na tanieri kus pečeného mäsa, ktoré ale predtým na tanieri nebolo. (AxelWers)

  • - Coluche (Gérard Duchemin) prosadil do filmu sám Louis de Funès. (Mackin)

  • - Z jídel, která se ve filmu objeví, Louis de Funès (Charles Duchemin) nesnědl prakticky žádné. Protože byl po infarktu, měl nařízenou přísnou dietu, kterou velice zodpovědně dodržoval i během natáčení tohoto filmu. Ve scéně v italské restauraci, kde hlavní hrdinové jedí hovězí steaky Rossini, Funès ve skutečnosti snědl jenom malý kousek chleba namočený v omáčce. Naopak Coluche (Gérard Duchemin) během natáčení této scény spořádal tři tyto obrovské steaky, a poté ještě v zákulisí tři rýžové nákypy. (Michel90)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace