Reklama

Reklama

Strážci Galaxie

  • USA Guardians of the Galaxy (více)
Trailer 5
USA / Velká Británie, 2014, 116 min

Režie:

James Gunn

Předloha:

Dan Abnett (komiks), Andy Lanning (komiks)

Kamera:

Ben Davis

Hrají:

Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close (více)
(další profese)

V tomto akcí nabitém, výpravném vesmírném dobrodružství se odvážný dobrodruh Peter Quill stává středem zájmu nájemných zabijáků poté, co Ronanovi, mocnému padouchovi s plány ohrožující celý vesmír, ukradne tajemnou kouli. Aby neúnavnému Ronanovi unikl, je Quill nucen spojit své síly se čtveřicí pozoruhodných hrdinů – Rocketem, po zuby ozbrojeným mývalem, Grootem, humanoidem, který připomíná strom, vražednou a tajemnou Gamorou a pomstychtivým Draxem Ničitelem. Když ale Quill objeví skutečnou moc koule a hrozbu, která se v ní ukrývá a ohrožuje celý vesmír, musí udělat vše pro to, aby nesourodá skupina táhla za jeden provaz a v posledním zoufalém souboji se pokusila zachránit osud celé galaxie. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 5

Recenze (1 954)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Typická zábava pro americký děti. Je to barevný a je to vizuálně nádherný digitální divadlo ve kterým každých patnáct minut slyším kecy o přátelství a rodině. Originalitu každým courem podtrhuje například dvojice strom a mýval, která naprosto vůbec není zkopírovaná z Hvězdných válek, stejně tak jako hlavní hrdina není naprosto vůbec kopie Indiana Jonese a Zoe Zaldana už není modrá protože je totálně originálně zelená, radujme se haleluja. Ze všeho nejvíc se mě líbil ten Ent, ééé teda strom, tvůrci jsou tady přece tak strašně originální, jeho schopnosti a obdivuhodná práce Vin Diesela, který se jeho náročný dialogy musel učit roky, tady je ale nutno poznamenat, že právě to patřilo mezi to opravdu nejvtipnější co film nabízel. Jinak kalkul na pěneženky od začátku do konce. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nový svět, noví hrdinové, nové zápletky - do toho všeho jsme vrženi takřka bez expozice. Není třeba opakovat, že v daleké, předaleké galaxii je někdo hodný, jiný zlý a pravděpodobně i někdo ošklivý, stačí, aby měli charisma a šli si po krku. Strážci galaxie jsou vskutku unikátní sebranka, neberou se vážně a nikdo nebere vážně je, plán mají propracovaný jen z cca 12% a raději se do všeho vrhnou po hlavě s úsměvem na tváři. Pocity napětí a osudovosti se tedy nemají o co opřít, i Návrat Kapitána Ameriky je proti Strážcům vážným existencionálním filmem, ovšem co se týče humoru, nemají Strážci v Marvelu konkurenci. James Gunn je schopen zrežírovat řadu docela působivých scén a zcela nečekaně je souběžně s tím i zesměšnit... Jednoduše jednoduchá a skvělá zábava. 8/10 ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Nesmírně osvěžující film v tom smyslu, že má s dalšími filmy marvelovského universa pramálo společného (se Zemí film pojí jen postava Petera Quilla a pár 70s/80s fláků), a tak si může dovolit vyprávět v podstatě, o čem chce. Prostě taková vesmírná blbina na pokračování, u které člověk může vypnout a bavit se - a možná pochytit pár metafor. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel, kde už jsem zažil ty pocity, respektive atmosféru, kterou Guardians dokáží navozovat. A bylo to u Pratchettovy Zeměplochy, hlavně tedy u knih s Noční Hlídkou. Však to znáte, sto stránek neskutečně zábavných stylově ulítlých příhod hrdinů, sázejících dokonale načasované a promyšleně vtipné hlášky, a najednou "ne, to ne, sakra, proč... brrr..." a rychle číst dál, abyste to mrazení co nejdříve zahnali. Jestli neznáte, Vaše škoda - budete si muset vystačit s doporučením, že v tomhle filmu se kluci a holky od Marvelů vyřádili na castingu (čímž myslím i hustopekelného Michaela Rookera, perfektně charakterově vyváženého Johna C. Reillyho, a v neposlední řadě Petera Serafinowicze jako velitele Xandarské obranné flotily/Nova Corps) a podařilo se jim špičkově vyladit poměr ujetosti a zábavnosti. A kupodivu vedle velkolepých bitek a přestřelek docela fungují i scény, v nichž si hlavní hrdinové odhalují svá nitra a navazují pouta pevnější než ledový stisk vzduchoprázdna (to jediné - že si tu kdo chce jak chce pár minut poletuje vzduchoprázdnem "jen tak nalehko" a je naprosto v pohodě - mi vadilo opravdu hodně). Ale je to prostě příliš zjevně první film zamýšlené série a je příliš mnoho nejasností, které jsou až moc okatě přecházeny, aby se jimi mohl tenhle "dream team" zabývat později. A "bezprostřední hlavní záporák" mi taky přišel spíchnutý hodně horkou jehlou, kterou se asi šilo už u obou Thorů. Tady jsem, všechny nenávidím, protože jedna věta na vysvětlenou, zhyňte, ne, to není možné, proč... a zazvonil zvonec a záporákovi je konec... Takže dokonalé to není a ten kus, který k dokonalosti zbývá, není zrovna malý - ale bavil jsem se velmi dobře a na rozdíl od v podstatě každé dosavadní Marvelovky (s výjimkou Avengers a Kapitána Ameriky) nemám problém se kdykoliv propůjčit k repríze. A pokud se to snad zpronevěřuje předloze, která by měla být větším výsměchem žánrovým klišé, a je to naopak příliš krotké, protože money money money, tak je mi to srdečně jedno. A málem jsem zapomněl: český dabing - a překlad - je naprosto luxusní:) No tak neuslyšíte Vina Diesela, a co jako? Stejně říká jen jednu větu:) 80% a na dvojku jsem opravdu zvědav. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hravý a zábavný nářez, který se nebere vůbec vážně. "Normální" komiksoví hrdinové v běžném světě a v konfrontaci s normálnímy lidmi vždycky působí malinko nepatřičně. To tahle parta vůbec nemusí řešit. Vesmír se hemží nejrůznějšímy potvorami všech velikostí a barev a třeba takový přílet do města, kde bydlel Collector mi svojí uvolněnou atmoškou připoměl film Heavy Metal. Navíc ta pětice hrdinů je prostě super (nejradši mám Groota) všichni hláškujou a není to vůbec trapné. Akce je velkolepá a prostě mi to udělalo radost. Docela mne dostalo, když jsem zjistil, že James Gunn začínal s režií u Tromáren. Ale ty jejich šílenosti se mu k této látce hodí :) ()

Galerie (231)

Zajímavosti (154)

  • Yondu Udonta (Michael Rooker) je příslušník mimozemské rasy známé jako Centaurians, která pochází z planety Centauri-IV (Mléčná dráha). Tito modří humanoidi s červeným „čírem“ (v jejich jazyce se nazývá Tahlei) jsou rozdělení na dvě náboženské sekty – Habaktu (stoupenci Anthose a jeho cesty Circle of Life) a Akuun (ateisté). Yondu chvíli patřil k Habaktu, kteří mají přirozené spojení se svým Světem a jeho faunou a flórou (zvláště jejich šamani-válečníci, kteří pak díky tomuto spojení byli silnější). Tato rasa se objevila poprvé v komiksu „Marvel Super-Heroes Vol 1 #18“ od Arnolda Drakea z roku 1969, stejně jako celý tým Strážců Galaxie. (3T)
  • Když Nebula (Karen Gillan) padá z Ronanovy (Lee Pace) válečné lodi, přistane na stíhačce, prorazí čelní sklo, tak prohlásí: "Vypadni!" Tím donutí nešťastného pilota vyskočit. Jde o možnou narážku na slavnou scénu s vrtulníkem ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování (1991). (mmajjkii)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. července 2014 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

30.03.2021

Natáčení čtvrtého dílu asgardské ságy pod režijním vedením Taiky Waititiho (Thor: Ragnarok, Králíček Jojo) právě v těchto dnech probíhá v Austrálii a už nějaký čas víme, že mimo známých tváří Chrise… (více)

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

10.03.2020

Následující článek obsahuje mírné spoilery ke konci Avengers: Endgame. V posledním filmu s původními členy Avengers se Thor s tváří Chrise Hemswortha na konci vydal do vesmíru v lodi týmu Strážci… (více)

Reklama

Reklama