Reklama

Reklama

Strážci Galaxie

  • USA Guardians of the Galaxy (více)
Trailer 4
USA / Velká Británie, 2014, 116 min

Režie:

James Gunn

Předloha:

Dan Abnett (komiks), Andy Lanning (komiks)

Kamera:

Ben Davis

Hrají:

Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close (více)
(další profese)

V tomto akcí nabitém, výpravném vesmírném dobrodružství se odvážný dobrodruh Peter Quill stává středem zájmu nájemných zabijáků poté, co Ronanovi, mocnému padouchovi s plány ohrožující celý vesmír, ukradne tajemnou kouli. Aby neúnavnému Ronanovi unikl, je Quill nucen spojit své síly se čtveřicí pozoruhodných hrdinů – Rocketem, po zuby ozbrojeným mývalem, Grootem, humanoidem, který připomíná strom, vražednou a tajemnou Gamorou a pomstychtivým Draxem Ničitelem. Když ale Quill objeví skutečnou moc koule a hrozbu, která se v ní ukrývá a ohrožuje celý vesmír, musí udělat vše pro to, aby nesourodá skupina táhla za jeden provaz a v posledním zoufalém souboji se pokusila zachránit osud celé galaxie. (Falcon)

(více)

Recenze (1 955)

MrKrahujec 

všechny recenze uživatele

Koukám, že si tady všichni můžou málem ulomit hlavu nad tím, jestli to má hloubku, jestli to je kýč, případně, jestli to náhodou není blbý, ale on je to vlastně (řekl bych, že celkem seriózně pojatý) pokus o skutečně současnou pohádku. Jistěže je tu rovněž evidentní comicsová inspirace, ale to je přece související - jak oprostit pohádku od tradičních kulis bližšího, či vzdálenějšího středověku. Tedy zkusit, jestli by se pohádka obešla bez králů, princezen, princů, rytířů a starých hradů. No a tady je vidět, že to skutečně jde. Uznávám, že to není možná tak brilantní, jak to dokázal třeba takový Roald Dahl, ale moderní současná pohádka to bezesporu je. Dokonce i ti draci to s malou transpozicí přežili. Když už se nám kdysi tak nadějný žánr sci-fi tak rychle vyčerpal neuváženým vystřílením nejtežších kalibrů v 50. a 60. letech, ať dnes slouží aspoň jako nová kulisa pohádek. Alespoň mně se to celkem zamlouvá. ()

pold odpad!

všechny recenze uživatele

Po počátečním smířlivém hodnocení prvních 10 minut, že se bude jednat o nějakou odlehčenou sci-fi komedii, přišlo děsivé poznání, že tenhle film se bere vážně. A ve filmu který se bere vážně by se vážně neměli vyskytovat mluvící mývalové, trousící rádobyvtipná moudra. Působí totiž jako kocour v botách a toho jsem vždycky nesnášel. Přeblikaný nepřehledný vizuál tomu taky nepřidal. Vypnuto po 40 minutách, na tohle se fakt nedá dívat. ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Spousta efektů, světel, výbuchů, masek a dalších velkolepých věcí, které většinou dávají základ dobrému filmu. V tomto případě se však neujali. Film je celkově bez nějakého většího nápadu a pozornost diváka tak hodně utíká. Možná posledních 10 minut je vážně dobrých, ale.. to je málo. Dokonce jsem se několikrát přistihl, že jsem se koukal, kolik zbývá dokonce. Bohužel! Poslední kapkou je dabing, kde termín jako "to si děláš kozy" je užit hned v několika případech. Takovéto výrazy prostě do filmu nepatří, a obzvláště do sci-fi ne! Je to děs! Doufám, že pokračování bude lepší, ještě tomu dám šanci. Ale jednička je pro mě zklamáním. [souhlas s uživatelem Isherwood]. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Vizuálně a zvukově paráda, příběh průměr. Dojáčky, drsný kecy. TAkové americké (klasický scénář), ale pohoda. Určitě pro mě jednička mnohem lepší než dvojka. A Stromček byl nejlepší, Grut :) ()

Indian0 

všechny recenze uživatele

Vtipné komiksové sci-fi. Chris Pratt zvládol svoju hereckú úlohu na jednotku. Postava ktorú znázorňoval je flegmatický ignorant ale postupne sa formuje na netypického Marvelového superhrdinu. Mnoho vtipných scén a po príbehovej stránke film tiež nezaostáva. Jedinečnosť postáv a celkové spracovanie filmu je na vysokej úrovni. Sympatická dvojka Groot s Rocketom a ich hlášky mi vyčarili úsmev na tvári. Tento Marvelácky film hodnotím na 90% ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Konečne je tu marvelovka, ktorá nenudí a neotravuje, originálne postavy, humor a zápletky z tohto kúska robia niečo výnimočné, čím sa iné komiksovky poslednej dekády nemajú šancu pochváliť, len aby ich nepostihol osud ich degenerujúcich kolegov, inak nenormálny začiatok, takže 80%. ()

Desmond04 

všechny recenze uživatele

Pohodová MARVEL komedie. Sympatický casting, postavy i hlášky. Ale na co nesmím zapomenout především, je fantastický soundtrack v podobě kazetové nahrávky, s názvem Awesome Mix vol1. Během celého filmu je přítomná pozitivní nálada a člověk se často přistihne, jak se jen tak mimoděk koutky úst usmívá. Krapet zklamaný jsem byl hlavním záporákem, který mě vůbec ničím neuhranul. U pětice kladných hrdinů tohle naštěstí prohlásit nemohu. Yep, dobrá práce, těším se na dvojku a pokud se bude MARVEL ubírat tímhle směrem, vůbec bych se nezlobil. ()

klara.leb 

všechny recenze uživatele

Nic moc film. V porovnání s ostatními superhrdiny je tohle lehký podprůměr. Je to spíše celé postavené na Prattovi a jeho komediálnímu vystupování. Společně s Kapitánem Amerikou bude tahle pětka vypadat směšně. Patlanina plná emzáků, na kterých se Lee potřeboval vyřádit. Samostatně, ok, ale jako Avengers, no way. ()

ariari 

všechny recenze uživatele

musím sa smiať na tých priblblých komentároch. každý tu melie a nikto nevie poriadne o čom. Marvelovka na 100%. bodka. ()

nicolePavs 

všechny recenze uživatele

Po 5 minutách jsem to chtěla vypnout, s tim, že Strážci nebudou filmem, který jednak dokoukam a oblíbim si. Naštěstí jsem tak neudělala! Nyní jsem za to ráda! PO překonání té nudné úvodní půlhodinovky se film začal velice rozvýjej a nabírat neskutečný drive. Strážce Galaxie jsem si opravdu, ač jsem k tomu nejdřív byla velice skeptická, moc oblíbila. ()

misiaq 

všechny recenze uživatele

tak az teraz som si to vychutnal tak ako sa patri a musim povedat, ze 4* ktore som dal pred 4 rokmi boli malo. Po udalostiach v poslednom filme o Avengeroch musim uznat, ze v Marvel studios mali ten master plan rozohraty od zaciatku velmi dobre. Odhliadnuc od toho som sa i teraz poriadne pobavil na situacnom humore, ktory spolu so skvelo zoskladanym playlistom sa dohromady sklbuju vo vyborny filmovy zazitok. Pokial treti diel nebude rezirovat Gunn, bude to velka skoda. ()

Teobea 

všechny recenze uživatele

Za mě rozhodně nejvtipnější Marvelovka! Celý příběh strážců je zasazený mimo hlavní dějovou linii Marvel filmů, ale to by vás nemělo odradit. Spolu s Avengery se objeví až v Avengers: Infinity war, takže pro lepší souvislost je určitě dobré snímek shlédnout. Navíc ve filmu zazní spousta skvělých songů z 80. let, která jsou hudebně opravdu nabitá. ()

Syndrom 

všechny recenze uživatele

Unikátní film v tom, že mi zcela jasně ukázal, jak je současná komiksová vlna rychloobčerstvením. Ze Strážců Galaxie si nepamatuju skoro vůbec nic a naopak mi to připomnělo, že tak špatně se mi pamatujou i ostatní pláštěnky. A to si filmy běžně pamatuju okýnko po okýnku, zvuk po zvuku. Myslim, že pomocí psychoanalýzy jsem právě zjistil, že Strážci Galaxie jsou sračka? ()

TesterX 

všechny recenze uživatele

Ničím to neuráží, ani nepřekvapuje. Ačkoliv je partička antihrdinů vskutku originální, film se veze po vlně naprosto předvídatelné šablony a slzopudných klišé, i když místy sympaticky zakončené humorem. ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Strážci Galaxie, no. Nejsem zrovna jejich největší fanoušek. Příběh je super, ale spoustu scén mi přijdou někdy až cringe, což je teda čistě můj názor. Ještě k tomu konec je podle mě předvídatelný. Soundtrack je ale výborný a efekty snad ani nemusím vychvalovat, když bez CGI by tento film snad ani nešel natočit. Celkově se vlastně jedná o skvělou Marvelovku, ale já jí osobně moc nemusím. 8/10 ()

Související novinky

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

30.03.2021

Natáčení čtvrtého dílu asgardské ságy pod režijním vedením Taiky Waititiho (Thor: Ragnarok, Králíček Jojo) právě v těchto dnech probíhá v Austrálii a už nějaký čas víme, že mimo známých tváří Chrise… (více)

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

10.03.2020

Následující článek obsahuje mírné spoilery ke konci Avengers: Endgame. V posledním filmu s původními členy Avengers se Thor s tváří Chrise Hemswortha na konci vydal do vesmíru v lodi týmu Strážci… (více)

Reklama

Reklama