Reklama

Reklama

Strážci Galaxie

  • USA Guardians of the Galaxy (více)
Trailer 6
USA / Velká Británie, 2014, 116 min

Režie:

James Gunn

Předloha:

Dan Abnett (komiks), Andy Lanning (komiks)

Kamera:

Ben Davis

Hrají:

Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close (více)
(další profese)

V tomto akcí nabitém, výpravném vesmírném dobrodružství se odvážný dobrodruh Peter Quill stává středem zájmu nájemných zabijáků poté, co Ronanovi, mocnému padouchovi s plány ohrožující celý vesmír, ukradne tajemnou kouli. Aby neúnavnému Ronanovi unikl, je Quill nucen spojit své síly se čtveřicí pozoruhodných hrdinů – Rocketem, po zuby ozbrojeným mývalem, Grootem, humanoidem, který připomíná strom, vražednou a tajemnou Gamorou a pomstychtivým Draxem Ničitelem. Když ale Quill objeví skutečnou moc koule a hrozbu, která se v ní ukrývá a ohrožuje celý vesmír, musí udělat vše pro to, aby nesourodá skupina táhla za jeden provaz a v posledním zoufalém souboji se pokusila zachránit osud celé galaxie. (Falcon)

(více)

Recenze (1 955)

Gryfi 

všechny recenze uživatele

Zařazení má film do Akční, Dobrodružný, Sci-Fi, Komedie... a přesně tyto čtyři kategorie dokonale splňuje... I když je to v základě vlastně děsná blbina.. funguje to a navíc velice dobře.. ()

Majkowski 

všechny recenze uživatele

Na tento další ze zfilmovaných komiksů jsem se šel podívat s tím, aniž bych věděl do čeho jdu nebo četl originální komiks, ale i tak jsem si film náramně užil. Pokud máte rádi filmové zpracování příběhů z Marvelovského univerza, tak tento film určitě nevynechávejte. Seznámíme se zde s barvitými a velmi odlišnými charaktery, které dokonale zapadají do víru akčního děje. Avšak moje chvála nekončí u charakterů, je potřeba také zmínit úžasné vizuální zpracování nebo mě velmi zamlouvající se humorný aspekt filmu, který zajišťuje hlavně mluvící mýval a jeho stromový kamarád. Určitě se na filmu najde pár nedostatků, to samozřejmě, ale z mého pohledu jsou tyto nedostatky zastíněny náloží obrovských pozitiv. Verdikt na závěr: Na film se může podívat i někdo, kdo normálně počiny založené na komiksech nesleduje, protože Starlord a jeho Strážci Galaxie za zhlédnutí rozhodně stojí za každou cenu. (95%) ()

JamesR 

všechny recenze uživatele

Tento film je jedinečnou moderní podívanou a hitem hned z několika důvodů: 1. Volba starých retro-fláků, které jsou geniálně propojené s děním na plátně, byla miliónový tah, nehledě na to, že ten mix je vskutku boží. 2. Výkon herců. Ať už jde o zkušenou Zoe Saldanu, geniálně namluvený Racket od Bradleyho Coopera, procítěnost každého "I'm Groot" od Vina Diesela, ale hlavně skvělý herecký výkon vycházející hvězdy - Starlorda, alias Chris Pratt. Ten předvedl v tomto filmu tak dech beroucí a zároveň velmi stylový a humorný výkon, kterým nešetří ani v jiných filmech (např. Jurský svět). 3. Vynikající grafický počin. K tomu už není, co dodat. Prostě tenhle film se povedl. 4. Výborná nálož akce, která diváka pobaví a přilepí k obrazovce. 5. No a k příběhu nemám prostě, co říct než jen: "Úžasné, prostě Marvel!" Tenhle film byl po právu velkým trhákem loňských kin. ()

mato331 

všechny recenze uživatele

Ja neviem, vážení moji čitatelia, ale mňa tento typ filmov nejako neberie. Už len preto, že v poslednej dobe, vyjde do roka niekoľko filmov z de facto tým istým scenárom. Hoci plusom tohoto je, že sa neberie tak smrteľne vážne, ako tie ostatné, nič to nemení na tom, že dobrých hlášok je tam ako šafranu, Groot ma neskutočne irituje a nie je jediný, na zeleno natretá Zoe je nesympatická a hlavný hrdina, tzv. tri P - Prihriata Priblblá Primadona, tomu len nasadzuje korunu. Navyše hlavný záporák mi pripomína Darth Vadera (úprimne netuším prečo, proste mi ho pripomína) a filmový vesmírny svet zlátaninu Star Wars a Star Treku. A scéna, v ktorej si náš 3P voľne poletuje otvoreným vesmírom, len tak lážo-plážo bez skafandru s holým ksichtom, ma takmer prinútila film vypnúť. Samozrejme nesmie chýbať otvorený koniec, veď prachy sa musia točiť, a tak som si istý, že sa dočkáme nejedného pokračovania. Už teraz som si však dosť istý, že si ho dobrovoľne nepozriem. ()

mykey77 

všechny recenze uživatele

Je tazke sa k tomuto nejak rozumne vyjadrit. Vizualne krasne s peknymi trikmi a vcelku aj vydarenymi vtipmi. Bohuzial mne vadi Saldana vo vsetkych svojich formach. V podstate mi pokazila dobry film. ()

Rorschach_SK 

všechny recenze uživatele

"Sme úplne ako Kevin Bacon." Najväčšia banda idiotov v galaxii alebo tiež medzihviezdny anti-Avengers v zložení: - jeden neznámy lietajúci Han Solo, zaseknutý v 80 rokoch, ktorému sa zásadne nesiaha na jeho walkman - jedna zelená Uhura, ktorá onedlho vystrieda všetky farby dúhy (nie, že by jej to niečo odoberalo na "mňamóznosti") - jeden chlpatý high-tech škrečok, teda mýval s pocitom menejcenosti a obrovským ... pozor ... kanónom - jedna ukecaná Flora colossus, životná úloha Mr. Naftu a hanba akadémii za neudelenie zlatého dilda za stvárnenie tak komplikovaného charakteru s množstvom filozofických replík - a jeden wrestlingový tesaurus s tak rychlými reflexmi, že mu ani metafora neujde. Nová marvelovská space opera mala raketový štart, úchvatné vizuálne spracovanie a v rytmoch 70 a 80-ových odrhovačiek zároveň neopakovateľnú atmosféru. Udeľujem desať z piatich orbov. ()

Tempter 

všechny recenze uživatele

4 jen proto, že nesnáším 80-ky a vůbec tento digitální žánr už mi leze na nervy. Jenomže toto bylo trošku o něčem jiném. Bylo to vtipné, hodně vtipné, zábavné, akční a "nikdo nemůže být 100% pičus", ano, i moudré to bylo :-) ()

zonglik 

všechny recenze uživatele

Tento film bych doporučil všem milovníkům Sci-fi, kteří však mají smysl pro humor. Ve filmu jsou výborné hlášky, i gesta. Přesto,že mě tento film v kině ve 3D velice nadchl, ani doma po druhém shlédnutí, avšak už ve 2D, jsem se nenudil.Co se týče žánru, i zábavy, dle mého názoru tvůrci filmu splnili vše, co měli. Za mě 5 * ()

Lykos 

všechny recenze uživatele

Tu čtvrtou hvězdu dávám hlavně za to, že jsem absolutně nečekala, že by se mi to mohlo líbit. Sci-Fi mě nebere a nebaví. Ale tohle bylo zábavné a takové nesamožerné, což je věc, která mi asi vadí nejvíc na filmech, kde se někdo snaží zachránit svět. Současně je třeba obdivovat škálu herectví Vina Diesela. Tohle byla jeho dosud nejpropracovanější role, jen tak dál Vine! ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to nedávno a už jsem dočista zapoměl o čem že to bylo. Jedinné co si pamatuju jak tam ten strom nebo co to bylo tančilo na nějakou písničku. ()

Sokar 

všechny recenze uživatele

Marvel vystihl dnešní poptávku a rozhodně všechny jeho filmy stojí za návštěvu kina. Ano, více se to bude líbit dětem (určitě nepochopí vše) ,které dají hodně na vizuální stránku a gagy než na děj. Pobaví se i zkušenější divák který v tom může rozpoznat pár podobností z jiných filmů ale jedná se jen o pocit. Opravdu nejde chrlit film za filmem donekonečna aby si nakonec nějaký nekolidoval obsahem,postavou nebo něčím jiným. Za mě 85% ()

ThaFilmGuy 

všechny recenze uživatele

Filmy Marvelu mě nikdy nebraly a jejich suchý humor mě doslova ubíjel a proto jsem filmu moc nadějí nedával, když jsem na ně šel. O to více mě překvapilo, že ačkoliv příběh byl poněkud nezajímavý a slátaný, ale čtvěřice hrdinů vlastně docela baví. ()

brona4545 

všechny recenze uživatele

Úžasný film. Super kamera a scénář. Moc a moc se těším na další díl, protože tohle byla prostě paráda. A navíc. Je to tak krásně a vtipně udělané. ()

SamMarlowe 

všechny recenze uživatele

Mám rád dobré sci-fi, a tohle je hravé a zabavné a hlavně absolutně skvělé sci-fi, Vesmír je plný podivných individuí a parta těch nejtrhlějších se pokouší zachránit galaxii. Hrdinové, kde? Tady žadní nejsou! Jen banda vtipně ujetých magorů, každý svým nádherným praštěným způsobem a sypají jednu hlášku za druhou. Záporák je sice slabší, ale to nevadí, protože film je plný akce. Velmi sympatické, že na dnešní film většina emzáků je řešena spíš kostýmově, než CGI a to je mi sympatické. Akce je bombastická a velkolepá a hudba sedí.. Přiznám se, že jsem sice neviděl ani Avengers ani většinu Marveláckých filmů, ale to naštěstí nevadí. Zapletka není složitá, ale komu to bude vadit? Aby mně husa kopla, že jsem tento film v kinech minul. Jediná výtka je, že pořád slyším: "Hooked on the feeling" od Blue swede. ()

bombit 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, svalovou hmotu nabírat nemusel, o tom jsme se přesvědčili, když rybařil na Jeniseji. Ale, že se Vladimir Putin nechal kvůli roli přebarvit na modročervenou, to mi vyrazilo dech. ()

Související novinky

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

30.03.2021

Natáčení čtvrtého dílu asgardské ságy pod režijním vedením Taiky Waititiho (Thor: Ragnarok, Králíček Jojo) právě v těchto dnech probíhá v Austrálii a už nějaký čas víme, že mimo známých tváří Chrise… (více)

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

10.03.2020

Následující článek obsahuje mírné spoilery ke konci Avengers: Endgame. V posledním filmu s původními členy Avengers se Thor s tváří Chrise Hemswortha na konci vydal do vesmíru v lodi týmu Strážci… (více)

Reklama

Reklama