Reklama

Reklama

Strážci Galaxie

  • USA Guardians of the Galaxy (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie, 2014, 116 min

Režie:

James Gunn

Předloha:

Dan Abnett (komiks), Andy Lanning (komiks)

Kamera:

Ben Davis

Hrají:

Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close (více)
(další profese)

V tomto akcí nabitém, výpravném vesmírném dobrodružství se odvážný dobrodruh Peter Quill stává středem zájmu nájemných zabijáků poté, co Ronanovi, mocnému padouchovi s plány ohrožující celý vesmír, ukradne tajemnou kouli. Aby neúnavnému Ronanovi unikl, je Quill nucen spojit své síly se čtveřicí pozoruhodných hrdinů – Rocketem, po zuby ozbrojeným mývalem, Grootem, humanoidem, který připomíná strom, vražednou a tajemnou Gamorou a pomstychtivým Draxem Ničitelem. Když ale Quill objeví skutečnou moc koule a hrozbu, která se v ní ukrývá a ohrožuje celý vesmír, musí udělat vše pro to, aby nesourodá skupina táhla za jeden provaz a v posledním zoufalém souboji se pokusila zachránit osud celé galaxie. (Falcon)

(více)

Recenze (1 955)

Nag0 

všechny recenze uživatele

Miestne publikum sa nedokázalo zdržať porovnávania s bežnými výplodmi marvelovskej distribúcie. Áno, dá sa prikývnuť,Guardians of the galaxy sú iní, ale ja by som ich rád hodnotil bez ohľadu na to, odkiaľ pochádzajú. Na tretí krát sa mi konečne podarilo dopozerať tento už pár rokov starý snímok, kde už je skôr na spadnutie jeho pokračovanie ako samotný ošiaľ z jeho marketingovej kampane, ktorú mám stále v živej pamäti. Prečo na tretí krát? Ťažko povedať, no zhrnul by som to asi tým, že už som mal možnosť zaznamenať vo filme hovoriaci strom, taktiež hovoriaceho medvedíka čistotného, ale to, že sa teraz objavili ako úderná dvojica, mi teda nič prevratné do života neprináša. Príde mi to asi tak, že štúdio vlastne stavalo na tomto hviezdnom týme, ktorý ma teda vôbec neočaril. Nájdu sa pravdaže aj isté aspektym ktoré by som ocenil. Ako napríklad kazetový prehrávač hlavného hrdinu, hudba ktorú hral, jeho dizajn a určite by som bol spokojný aj s cenou čo sa týka jeho predaja. Odhliadnuc od tohto mne sympatického retro kúsku to bol len skutočne predigitalizovaný, nepriemne rozmanitý, odpudivo melodramatický, zápletkovo klišoidný elixír na bohatstvo, ktorý bol pravdaže prezentovaný ako to najcoolovejšie čo tu kedy vrámci zábavného komixu bolo. Priznávam, možno som už trošku zaujatý voči marvelovskému žmýkaniu ovečiek o babky, ale ak to tu aj zhrniem čo najobjektívnejšie, nevytrhne to tento film z podpriemernosti, ktorá priam z neho sála. 2* ()

Ingridulka 

všechny recenze uživatele

Ajta krajta, dalsi vtipnej kocourek. Byla to parada od zacatku do skoro konce. Vtipky prvotridni a hudba bozi. Ten zacatek si poustim porad na dobrou naladu :D. ()

chuckie2 

všechny recenze uživatele

Pro mě společně s Watchmen nejlepší Marvelovka. Akorát na Chrise Pratta v jiné roli než Andyho z Parks and Recreation si budu ještě dlouho zvykat. Film mi opravdu sedl a hlavně bych vypíchl naprosto výborně zvolený soundtrack, který patří mezi mé nejposlouchanější na Spotify. ()

Drslw 

všechny recenze uživatele

Ako komix je to výborné a ako film zábavné, autori ani herci na to celý čas nezabúdali a nemal by ani divák - ak sa mu to podarí, tie dve hodiny uplynú príjemne a ešte sa začne aj tešiť na dvojku :) ()

creatides 

všechny recenze uživatele

S komiksovými adaptacemi se v posledních letech roztrhl pytel. V jejich záplavě se mě mnohé jiné počiny ztrácí. Strážci Galaxie na to jdou trochu jinak a tím vybočují z řady. Sází hlavně na výborný humor do kterého se náramně hodí ztřeštěné charaktery hlavních postav. Ty se navzájem skvěle doplňují. Nezapomenutelné jsou hlavně hlášky mývala Rocketa a hlavně Grootova věta "Já jsem Groot". Do toho si připočtěte dobrý příběh, rychlý spád děje a v nesposlední řadě kvalitní soundtrack a je jasné že v Galaxii je o zábavu postaráno... ()

Oxytocin 

všechny recenze uživatele

Hele, já na tyhle kokotiny fakt moc nejsem. Nezasměju se, žádné napětí, dějově nic originálního, efekty průměr. Z každého filmu trochu a poskládáme dílo, které vydělá prachy a bude se zaručeně líbit. Mně ale tolik ne a to je hlavní...ku.va. ()

L.O.T.R 

všechny recenze uživatele

Výborná Marvelovka, na ktorej sa Marlvel podpísal len tým najlepším. Skvelý humor, výborné postavy, fantastická hudba a famózna vizuálna stránka. Chris Pratt neskutočný sympaťák, ten chlap má skrátka charizmu a dá sa naňho pozerať nonstop. Veľkým plusom je aj samotný námet a trochu konkurencia reštartovanému Star Treku od Abramsa, aj keď sa to neberie tak moc vážne, čo je v tomto prípade len a len dobre, pretože to môže byť viac odviazané. 90% ()

Patrik_K 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem velmi dlouho odkládal a velmi toho lituju. Rocket a Groot velmi oživují tento film a vytváří velmi zábavnou atmosféru. Kloubouk dolu. James Gunn stvořil jeden z nejlepších filmů společnosti Marvel. ()

failik 

všechny recenze uživatele

Naprosto nečekaná pecka, která přišla z neznáma. Pro většinu lidí je předloha španělská vesnice a tenhle směs podivných postav, který musí spolupracovat by snad nikdy neměla fungovat. A hele! Ono to šlapalo a všechno do sebe skvěle zapadlo. Nařachaný soundtrack, vizuál, příběh, hlášky a herci. Ti herci! Do té doby ne moc známy Chris Pratt, který si ziskal tak velké ohlasy. Bautista (WWE zápasník), u kterého jsem měl trochu obavy, ale byl tam geniální. Zoe je prostě kus i jako mimozemšťan. Hlavní záporak je akorát zase další rychle sepsaný a i když se snažil, nebylo to ono. Vtipná dvojka Rocket a Groot, kterým propůjčili hlasy Bradley Cooper a Vin Diesel, byli senzační. A nejlepší nakonec, Rooker (Merle z TWD) je hrozně fajn a na všechny jeho scény jsem se koukal s přiblbým úsměvem. Úpřímně se divím, že něco takového marvel dovolil a jsem za to rád. ()

Pavlis.xxx 

všechny recenze uživatele

Hodně to zkrátím..za mě zatím asi nejlepší film podle komiksu!!! Výborné obsazení,dobré efekty,nenucenej humor a přitom výbornej. Super záporák a ponoření do Marvel Universe sedlo výborně,prostě 100% zábava ()

bjh 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedená vizuální stránka - exteriéry, interiéry, modely, postavy (hlavně ty animované). Na druhou stranu děj je fakt slabota. Pokud to mělo zamýšlenou náročnost děje pro děcka, tak potom OK. ()

im8 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivcem Marvelovek, zvláště pak příběhů osázených mraky superhrdinů, ale po počátečním zmatku ve jménech a tom, kdo je kdo, se na Strážce dalo koukat. Asi i proto, že superhrdina tady nebyl ani jeden. Spíše naopak. Takovou partičku abys pohledal. Co mě příjemně překvapilo, byly velmi vtipně postavené dialogy a vztahy mezi "hrdiny", a to, že příběh měl hlavu a patu.Tu akci okolo jsem nakonec bral jako takové příjemné zpestření a určitě nebudu mít v budoucnu problém se na film podívat ještě jednou. ()

Akinaz 

všechny recenze uživatele

Film, kde naprosto všechno funguje jak má... napětí, úžasný svět, zloduši, hrdinové, humor, zápletka. Královsky jsem se pobavila i zasmála :-) 5* ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Akcemi nabitý snímek Strážci Galaxie jsme si doma pustili, přestože mi MARVEL kult nic neříkal a na podobné filmy jsem se vždy díval s nadhledem. Nicméně i já jsem jako kluk hltal komiksové příběhy, i když jsem se za dob mého mládí musel spolehnout maximálně na ty ze Sedmičky pionýrů či časopisu ABC, takže jsem byl na počin tohoto slavného studia zvědavý. Hned od začátku jsem měl docela problém, pochopit kdo je kdo, co je co, kde co je, kdo to je, proč to tam je, jaký kdo je nebo kdo je s kým a kdo proti komu. Byl jsem zahlcen velkým množstvím informací o postavách, planetách či dobru a zlu, že by se v tom i čert těžko vyznal. Přesto jsem si postupně dával jednotlivé střípky a později už velké střepy dohromady až vznikl ucelený celek a překvapivě to nebylo nic skleněného, ale krásný obrazu nesmírného vesmíru. Hned na začátku mi došlo, že hlavním hrdinou bude odvážný dobrodruh Peter Quill, který ukradl zlosynům podivnou kouli, o které nikdo nevěděl, k čemu slouží. Stranu zla vedl Ronan, velitel ničící celé planety, bezcitný zabiják v čele armády a ten si pochopitelně nenechal takovou krádež líbit. Když Peter Quill přiletěl na planetu, aby kouli předal tomu, kdo si krádež objednal, napadla jej kvůli odměně za dopadení zloděje podivná dvojice - mluvící mýval Rocket a Groot, což byl živý strom. Mimochodem ten se i líbil ze všech nejvíc a ta jeho jediná věta, kterou uměl vyslovit - Já jsem Groot - mi doteď zní v uších. A k tomu všemu se připletla zelená žena Gamora, kterou Ronon poslal pro kouli, takže všichni našeho hrdinu naháněli po ulicích města, dokud všechny nezatkla místní vesmírná policie a neposlala je na jinou planetu do vězení. Zde pochopili, že pokud budou spolupracovat, mohou odtud uniknout, k čemuž jim pomáhal obávaný vězeň Drax, potetovaný a nepříliš inteligentní chlap s nabušenými svaly. Ten toužil se pomstít Rononovi, který mu zabil rodinu a tak všichni spolu utekli a vydali se vstříc největšímu dobrodružství jejich života. A byla to pořádná jízda, nabitá akcemi, střílečkami, honičkami vesmírem, ve kterém nechyběla tradiční láska a také přátelství. Musím se poklonit fantazii tvůrců komiksu, kteří vymysleli dokonalé světy, podivné lidi a skvělou zábavu. A nesmím zapomenout ani na pořádnou dávku humoru, o kterou se staral hlavně Rocket a Groot. Škoda že máme lípu jako národní strom a ne Groota. Každopádně se těším na druhý díl a další osudy pětice vesmírných hrdinů....Strážci Galaxie a jeho první díl ode mne získávají čtyři galaxy hvězdy ****. ()

Sorafay 

všechny recenze uživatele

Tento film som videla po dvojke Avengroch a dvojke Thora. Bála som sa, že ho skazia ako spomínané filmy, ale opak bol pravdou. Bavilo ma to, hudba k tomu šla skvele, efekty, zohratá partia, užívala som si to celý čas. ()

tehol 

všechny recenze uživatele

Objektivne je to jednoznacne za 5 hvezd. je tu ale jeden velky problem, ktery si tento film vyvolal tim, jak je dobry. a to je srovnani se star wars. ty maji vyhodu cca 8 dilu, takze svou komplexitou zahrabavaji guardians nize nez by meli byt... jinak je to v ramci komixoveho zanru druhy nejlepsi film vsech dob. a tak trochu by se meli jejich tvurci zamyslet, ze nejlepsimi je parodie na ne (kickass1) a utek do vesmiru. kazdopadne nesrovnatelne lepsi nez ti ostatni tragicti deadpooli, thori, americi a ja nevim, co vsechno. PS. hudba v mixu vyborna, chris pratt je porad andy dwyer a zoe je zelena. od dalsiho dilu cekam skok vzhuru, ted to uzavrenym pribehehm prilis pripominalo rogue one. ()

Související novinky

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

30.03.2021

Natáčení čtvrtého dílu asgardské ságy pod režijním vedením Taiky Waititiho (Thor: Ragnarok, Králíček Jojo) právě v těchto dnech probíhá v Austrálii a už nějaký čas víme, že mimo známých tváří Chrise… (více)

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

10.03.2020

Následující článek obsahuje mírné spoilery ke konci Avengers: Endgame. V posledním filmu s původními členy Avengers se Thor s tváří Chrise Hemswortha na konci vydal do vesmíru v lodi týmu Strážci… (více)

Reklama

Reklama