Reklama

Reklama

Drogová válka

  • Čína Du zhan (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh neúnavného tažení protidrogové jednotky s cílem eliminovat vlivné seskupení výrobců a překupníků drog. K zasazení vítězného úderu má přispět čerstvě zatčený vlastník kokainové továrny. Pod hrozbou trestu smrti spolupracuje s policií na odvážném plánu na dopadení zbývajících členů drogového kartelu. To, co se zpočátku jeví jako chaos, vykrystalizuje do promyšleného příběhu a vědomé hry s diváckým očekáváním. (Fresh Film Fest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Myslím že klasický standard od Johnnyho To. Ten chlap mě žádným filmem vyloženě nezklamal, ale ani neposadil nikdy na hrnec. Tenhle film se docela svižně nese v naprosto jednoduchém ději kupředu a ničím nijak extra nevybočuje. Převrat ale začne v samém akčním závěru, ten mě na ten hrnec docela tak trochu připosadil...jako mazec vyvrcholení!! Každopádně musím uznat, že jsem v tomto filmu viděl snad jednu z nejNEmorálnějších, bezpáteřních sviní a lidksých hyen ... !! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Po hrstce diskutabilních či kompromisních titulů jen částečně upomínajících na vrcholná léta vystřihnul Johnnie To nečekaný návrat k vrcholné formě. Tedy přesně řečeno představuje "Drug War" vlastně nový začátek (tedy alespoň doufejme) - v Číně natáčený thriller, který maximalizuje svůj potenciál do doslova nonstop jízdy hýřící nápaditými peripetiemi. Dokonce lze říct, že narozdíl od okázalé scenáristické exhibice vrcholných filmů z pera Yau Nai Hoie přináší Toova novinka jakoby nenápadně vymazlené vyprávění, které jde bez jakýchkoli retartdačních pasáží od jedné napínavé sekvence k druhé. Při čemž ale za zdejší smrští událostí se skrývá promyšlený stroj, jenž precizně vede diváka přesně tam, kam chce. Zásadní roli v tomto procesu hrají představitelé hlavních i vedlejších postav a jejich profilace za pochodu překotného vyprávění, díky čemuž v základu schematické figurky dostaly energii a životnost. Tedy s výjimkou hlavní postavy, která se většinu filmu jeví jako neprostupná, ale nakonec se dostane uhrančivě komplexní profilaci svými činy. Doufejme, že tento umolousaný a chaotickým thriller, který zcela nelítostně přistupuje ke svým postavám a diváckým očekáváním, znamená opravdu nejen resuscitaci, ale vyloženě nový směr Toovy tvorby, který se definitivně přijal výzvu lukrativních čínských koprodukcí, ale při tom v rámci stanovených mantinelů vytvořil zcela výjimečně intenzivní, promyšlené a divácky uhrančivé dílo. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Proklatě dlouhá směna provinční protidrogové jednotky. Na Toa překvapivě umírněné, syrové, reálné, pochmurné a poprvé z toho co jsem od něj viděl tu neplatí "styl a forma nade vše ostatní"; naopak zvolil až mannovský styl i přístup, takže to stojí na atmosféře a tom nevyřčeném mezi postavami na opačných stranách barikády. Prostě velmi zdařilá variace na Nelítostný souboj se vším všudy. Problém je závěrečná dvacetiminutovka, která by sice tuze moc chtěla být něčím jako je pouliční přestřelka právě z Nelítostného souboje, ale zvrhne se v klasickou toovinu. Do té doby inteligentní postavy se rázem chovají jako tupá hovada. Nechápejte mě špatně, ta přestřelka je působivá, nekompromisní i stylová. Jen je z úplně jiného filmu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…O TREST SMRTI DVAKRÁT NESTOJÍM. CHTĚL BYCH SE NĚJAK VYKOUPIT“..... /// To furt kolem slyším ,,čínskej šmejd, nekupuj to“, ale tohle není špatný! Všichni se chovaj jako já (normálně vole!), kpt. Zhang má charisma žlutýho … kurva teď nevím…, nemelou se žádný píčoviny, ani se neřešej… prostě drogovej thriller, kterej drží tempo, byť příběh může připadat jako další variace na téma – kterak kluci (a holky) z protidrogovýho kápli na zlatou žílu. (ty krávo, to byla věta!) A ta závěrečná přestřelka? Můžeme si o ní myslet cokoliv, ale stejně ji nakonec můžu jen a jen doporučit! I kvůli ní by 3* byly málo! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, kdy mě policajt může říct ,,JDI SE VYSRAT“ a já můžu leda hovno. Udělat. 2.) Baví mě filmy, ve kterejch se mafiáni hecujou s poldama. 3.) Thx za titule ,,petkaKOV“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Johnnie To se po filmu Sparrow z roku 2008 znovu vrací v plné síle, nejde ani tak o kriminálku, thriller, jako spíše o ukázkové krveprolití, heroic bloodshed finále jako bejk, s moralizujícím apelem, který ovšem není prázdný, jalový, ale dokonale mrazivý. Film pro sebe urval Honglei Sun jako šéf protidrogové jednotky, mráz po zádech jde z výkonu Luise Koo, jako drogového výrobce. Strohý, drsný, ze 2/3 velmi realistický film s parádním finišem, který z paměti hned tak nevymizí. Vypadá to, že i přes regulační omezení čínských úřadů lze vytvořit dobrý film určený pro pevninu, který ovšem nezklame ani milovníky Hong Kongu. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v okolí mesta Tianjin, ktoré sa nachádza na severovýchode Číny. (MikaelSVK)

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Reklama

Reklama