Reklama

Reklama

Drogová válka

  • Čína Du zhan (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh neúnavného tažení protidrogové jednotky s cílem eliminovat vlivné seskupení výrobců a překupníků drog. K zasazení vítězného úderu má přispět čerstvě zatčený vlastník kokainové továrny. Pod hrozbou trestu smrti spolupracuje s policií na odvážném plánu na dopadení zbývajících členů drogového kartelu. To, co se zpočátku jeví jako chaos, vykrystalizuje do promyšleného příběhu a vědomé hry s diváckým očekáváním. (Fresh Film Fest)

(více)

Recenze (76)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet CNY 100miliónovTržby Celosvetovo $20,600,000║ Z Ázijskej produkcie sme mali možnosť vidieť Čínsky thriller Pre gram kokaínu(Drug Wars/ 2012), príbeh je spočiatku dobre budovaný, mierne zauzlený, občas prídu aj nejaké vtipné momentky ale záverečná akcia spadajúca svojím banálnym prevedením dosť pokazila dojem z predošlej snaživej výstavby príbehu. /videl v kine: 45%/ (videl na festivale Art Film Fest 2013) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pokud vás štvou filmové přestřelky, v nichž se do sebe protivníci ne a ne trefit, podívejte se na tohle. Tady to padá ve velkým. Každopádně celkově je to velmi kvalitní, našlapaný thriller. Nuda nehrozí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem se jednou bavil s jedním filmofilem a on mně říkal u Asie si musíš na csfd vždy odečíst 10% z celkového hodnocení a pak se to bude blížit realitě. Faktem je, že tak před 10 lety na csfd byla nskutečně silná komunita asijských filmových fanoušků, kteří mydlili všemu asijskýmu vysoký hodnocená hlava nehlava. To mně už po několikaté vyslovuje hodnocení u asijských filmů se kterým nemůžu souhlasit. Film je vyprávěn neskutečně zmatečně, finalová přestřelka mně připomínala jeden díl Bláznívý střely, nejen že nebylo zcela jasný kdo je gangster a kdo policajt, ale ještě tam po sobě stříleli na souložící vzdálenost, dvakrát, třikrát. Jak by řekl náš slovenský obviněný premiér "sorry jako" . ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Plakát je na výbornou. Připravil půdu pro nekompromisní krimi, kde na jedné straně je nesmlouvavý policajt a na straně druhé zločinec, který chtě nechtě musí spolupracovat. Výsledek? Podobně laděné kriminálky už nám Asie předvedla třeba zrovna u filmu Volavka, takže zkušenosti by mít měli. Jenže já tomu vztahu těch dvou prostě vůbec nevěřil. Drogový dealer něco prásknul, stal se průser, on přiznal, že neřekl všechno, policie pohrozila smrtí, on se rozbrečel a rozmluvil se víc. No a takových momentů bylo ve filmu bezpočet. Scéna předávkování drog je například hodně slušná, závěrečná přestřelka je ale jak, kdyby se konala na pískovišti. Takové kvalitativní rozdíly bych u Číňanů fakt nečekal. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

So zmenou prostredia a produkcneho zazemia prinasa Johnnie To aj utlmenie svojich trademarkov, v trende modernych cinskych akcnych filmov ponuka ale vyssiu zemitost, spinavost a brutalitu. Presvedcivo inscenuje tak konverzacne a pribeh budujuce sceny (dvoj-dojednavanie kontraktu v hotelovych izbach) ako akcne prestrelky - z ktorych zaverecna je jedna z naj za velmi dlhe obdobie, comu napomaha aj zvukova/ruchova stopa. (EFM 2013) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Proklatě dlouhá směna provinční protidrogové jednotky. Na Toa překvapivě umírněné, syrové, reálné, pochmurné a poprvé z toho co jsem od něj viděl tu neplatí "styl a forma nade vše ostatní"; naopak zvolil až mannovský styl i přístup, takže to stojí na atmosféře a tom nevyřčeném mezi postavami na opačných stranách barikády. Prostě velmi zdařilá variace na Nelítostný souboj se vším všudy. Problém je závěrečná dvacetiminutovka, která by sice tuze moc chtěla být něčím jako je pouliční přestřelka právě z Nelítostného souboje, ale zvrhne se v klasickou toovinu. Do té doby inteligentní postavy se rázem chovají jako tupá hovada. Nechápejte mě špatně, ta přestřelka je působivá, nekompromisní i stylová. Jen je z úplně jiného filmu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to dost nepředvídatelné a ubíhá to fakt rychle. Sledujeme vlastně nepřetržitou akci policajtský jednotky, která zajala drogovýho výrobce, který spolupracuje aby si zachránil krk. Je to velmi cool natočené. Pobavilo mě např. když sledování drogového kamionu přebrala po dni jiná policejní skvadra a původní sledovatelé se šli s úlevou vychcat. Samostatná kapitola jsou přestřelky. Jsou tam jen dvě, ale ta choreografie je nezapomenutelná. Hlavně ta finální ještě okořeněná baletem s auty (úplně mi to připomělo Hire: Chosen) je fakt skvěle natočená. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Johnnie To se opravdu vrací a všechno už tu bylo vypsáno. Na film jsem se začal dívat hodně ospalý pozdě večer a stejně jsem vydržel do konce a ještě si pustil nějaké sekvence kvůli choreografii znova. Jízda od začátku do konce, kterou si nejspíš brzy dám celou znova. Scéna se šňupáním top. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…O TREST SMRTI DVAKRÁT NESTOJÍM. CHTĚL BYCH SE NĚJAK VYKOUPIT“..... /// To furt kolem slyším ,,čínskej šmejd, nekupuj to“, ale tohle není špatný! Všichni se chovaj jako já (normálně vole!), kpt. Zhang má charisma žlutýho … kurva teď nevím…, nemelou se žádný píčoviny, ani se neřešej… prostě drogovej thriller, kterej drží tempo, byť příběh může připadat jako další variace na téma – kterak kluci (a holky) z protidrogovýho kápli na zlatou žílu. (ty krávo, to byla věta!) A ta závěrečná přestřelka? Můžeme si o ní myslet cokoliv, ale stejně ji nakonec můžu jen a jen doporučit! I kvůli ní by 3* byly málo! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, kdy mě policajt může říct ,,JDI SE VYSRAT“ a já můžu leda hovno. Udělat. 2.) Baví mě filmy, ve kterejch se mafiáni hecujou s poldama. 3.) Thx za titule ,,petkaKOV“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Du Zhan je poutavý,procesní krimi/thriller, který je odvážný na tolik,aby zničil veškerá tabu v tomhle žánru. Závěrečná 20 minutová přestřelka je nádherná třešnička na dortu,která měla pořádný Drajf a vysloužila si i 4 hvězdu. 70% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Po hrstce diskutabilních či kompromisních titulů jen částečně upomínajících na vrcholná léta vystřihnul Johnnie To nečekaný návrat k vrcholné formě. Tedy přesně řečeno představuje "Drug War" vlastně nový začátek (tedy alespoň doufejme) - v Číně natáčený thriller, který maximalizuje svůj potenciál do doslova nonstop jízdy hýřící nápaditými peripetiemi. Dokonce lze říct, že narozdíl od okázalé scenáristické exhibice vrcholných filmů z pera Yau Nai Hoie přináší Toova novinka jakoby nenápadně vymazlené vyprávění, které jde bez jakýchkoli retartdačních pasáží od jedné napínavé sekvence k druhé. Při čemž ale za zdejší smrští událostí se skrývá promyšlený stroj, jenž precizně vede diváka přesně tam, kam chce. Zásadní roli v tomto procesu hrají představitelé hlavních i vedlejších postav a jejich profilace za pochodu překotného vyprávění, díky čemuž v základu schematické figurky dostaly energii a životnost. Tedy s výjimkou hlavní postavy, která se většinu filmu jeví jako neprostupná, ale nakonec se dostane uhrančivě komplexní profilaci svými činy. Doufejme, že tento umolousaný a chaotickým thriller, který zcela nelítostně přistupuje ke svým postavám a diváckým očekáváním, znamená opravdu nejen resuscitaci, ale vyloženě nový směr Toovy tvorby, který se definitivně přijal výzvu lukrativních čínských koprodukcí, ale při tom v rámci stanovených mantinelů vytvořil zcela výjimečně intenzivní, promyšlené a divácky uhrančivé dílo. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

K tomu nemohu napsat nic jiného než, že jsem ráda, že jsem to přežila. Nuda to rozhodně není, atmosféra na krájení sekerkou, ale znova bych do toho nešla. Jsem zvyklá z válečných filmů na masakrální scény, ale tohle bylo o něčem jiném a na mě přece jen silné kafčo. Nicméně to ohodnotím směrem nahoru a prosím příště trochu mírnější drogovou jízdu nebo bude sekec. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Myslím že klasický standard od Johnnyho To. Ten chlap mě žádným filmem vyloženě nezklamal, ale ani neposadil nikdy na hrnec. Tenhle film se docela svižně nese v naprosto jednoduchém ději kupředu a ničím nijak extra nevybočuje. Převrat ale začne v samém akčním závěru, ten mě na ten hrnec docela tak trochu připosadil...jako mazec vyvrcholení!! Každopádně musím uznat, že jsem v tomto filmu viděl snad jednu z nejNEmorálnějších, bezpáteřních sviní a lidksých hyen ... !! ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Čert vem, že ne všechno je tu důsledně motivované - takhle zběsilá akční jízda, která se příliš neohlíží na diváka a neúnavně se žene vysokým tempem dopředu, se jen tak nevidí. Téměř po celý film vždy probíhají minimálně dvě linie akce, mezi kterými se přestříhává, a ta jedna z nich navíc bývá ještě rozdělená na další dvě (nebo víc) podskupiny - typicky (1) akce na místě a (2) její pozorování přes skryté kamery. Navíc se tu velmi opojným způsobem využívá hned několik druhů kódování (znaková řeč hluchoněmých, šifry...), což vytváří několik kanálů, kterými si postavy sdělují informace, čímž zase film klade větší divácké nároky. V tomto smyslu je možná trochu škoda, že takřka geniálně rozehraná partie s několikanásobným kradením identit a dalšími libůstkami se ve finále zcvrkne "jen" ve skvěle natočenou a ozvučenou přestřelku na parkovišti, kde už začíná vévodit chaos a čistá žánrová nadsázka. I tak je to velký zážitek, který dnes působí trochu jako zjevení. _______ David Bordwell k Drogové válce napsal tradičně velmi dobrý text na svém blogu, ve kterém si mimo jiné všímá ještě jedné podstatné věci: film na rozdíl od hollywoodských filmů důležité informace nezdůrazňuje, a už vůbec neopakuje - ne nadarmo jsem si během projekce nejednou vzpomněl na Jeden musí z kola ven apod. Další dobrý postřeh je s tím zdvojováním, které by se tady skoro dalo brát jako dominanta snímku. To by tím pádem ospravedlňovalo i ten menší důraz na kompoziční motivovanost u některých prvků (třeba ta dvojitá předávka na semaforech - s doutníky už se pak nijak nepracuje), když důležitější je zachování svrchovaného principu dvojitosti/dualismu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný kriminálny film od Johnnieho To. Má vydarený príbeh o protidrogovej jednotke na čele s cieľavedomým veliteľom, ktorá pri poslednej akcii zatkne jedného výrobcu drog a keďže sa chce vyhnúť trestu smrti, začne s nimi pracovať. A tak pomocou svojich kontaktov a znalostí im pomáha s pripravením pasce pre najvplyvnejších obchodníkov s drogami. Spracovanie sa mi páči, síce film sa nesie skôr v pomalšom tempe, ale s tým nemám žiadny problém. Dej sa neustále venuje len tomu hlavnému bez žiadnych vedľajších línií, takže žiadne potenciálne rušivé prvky sa tu nenájdu, väčšinu času to pôsobí úplne realisticky, celá operácia je výborne podaná, pár scén sa skutočne vydarilo, chémia medzi postavami z oboch strán funguje a navyše neustále cítiť to správne napätie, že akákoľvek maličkosť môže pokaziť celú rozsiahlu operáciu. V tej poslednej polhodine sa už síce celé pojatie čiastočne zmení, ale aj toto mi sadlo a poteší aj spravodlivý úplný záver, takže si nemôžem sťažovať. Veľkým prekvapením je, že sa to dosť vymyká väčšine tvorby tohto režiséra, nie je tu kladený až tak silný dôraz na priateľstvo až do posledného dychu a umelecké prestrelky, ale hlavne o ten realizmus, no mne aj tak plne vyhovujú oba štýly, takže ma táto zmena nesklamala. Akcie tu nie je až tak moc, ale tá sa vydarila. Toto je v prvom rade kriminálka, takže tá skutočná akcia určite nie je prvoradá, ale v poslednej tretine sa predsa len nájdu dve výrazné akčné sekvencie, ktoré sú výborne natočené a celkovo kvalitne zvládnuté. V jednej je radosť sledovať efektívnu prácu zásahovej jednotky a finále je už svojim pojatím ako z iného filmu, prišlo mi to ako kompromis medzi úplne realistickými prestrelkami a klasickým režisérovým štýlom, teda mimoriadne efektné krviprelievanie vo veľkom na oboch stranách barikády. Herecké obsadenie je na tom dobre, síce na moje prekvapenie tu nie je moc známych hercov, vo väčšej úlohe prakticky len Louis Koo, ale zase takto to viac sedí k tomu realistickému podaniu, aspoň som mal pocit, že sledujem skutočnú protidrogovú jednotku, v ktorej nejde o jednotlivcov ale o tímovú spoluprácu. Réžia a technická stránka sú výborné, Johnnie To mi dlhodobo sedí a nesklamal ma ani tentoraz, vysoká kvalita po všetkých stránkach. Síce nemám pocit, že by sa jednalo o nejaké výnimočné dielo tohto režiséra, ale aj tak si nemôžem moc sťažovať, jednoducho ďalší vydarený film od jedného z mojich obľúbencov. 77% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Naštěstí chybí mdlé asijské emoce a naopak se před námi předkládá syrový a pochmurný příběh, který nestrhne, ale ani nijak nenaštve. Mnohdy dokonce připomene francouzskou žánrovou školu. Finální přestřelka s nesmrtelnými postavami je docela působivá i stylová. Asijská akční produkce jde nicméně v posledních letech celkem mimo mě, obávám se tedy, že to Drug War příliš nezmění. ()

WillBlake 

všechny recenze uživatele

Myslím, že a) nemám rád filmy s drogovou tématikou b) nemám rád filmy s „válkou“ v názvu. Ale tohle je úplně jiná podívaná. Zběsilá jízda s postupným odkrýváním struktur, kradením identit a kulkami, které málokdy minou svůj cíl. Absolutní zjevení. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála ázijských krimi thrillerov, ktorý ma dokázal osloviť. Má to zmysluplný dej, v ktorom sa stále niečo deje a ktorý ma po všetkých stránkach bavil (hlavne som bol zvedavý ako z toho ten vlastník továrne na kokaín Timmy Choi vykľučkuje), pričom záver ma prekvapil nielen svojim šikovným rozuzlením, pointou, ale aj výbornou streleckou akciou, kde nešla skoro ani jedna guľka nazmar. Nadpriemer. 75/100 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Johnnie To se po filmu Sparrow z roku 2008 znovu vrací v plné síle, nejde ani tak o kriminálku, thriller, jako spíše o ukázkové krveprolití, heroic bloodshed finále jako bejk, s moralizujícím apelem, který ovšem není prázdný, jalový, ale dokonale mrazivý. Film pro sebe urval Honglei Sun jako šéf protidrogové jednotky, mráz po zádech jde z výkonu Luise Koo, jako drogového výrobce. Strohý, drsný, ze 2/3 velmi realistický film s parádním finišem, který z paměti hned tak nevymizí. Vypadá to, že i přes regulační omezení čínských úřadů lze vytvořit dobrý film určený pro pevninu, který ovšem nezklame ani milovníky Hong Kongu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

V akčních scénách skutečně akční, ale příběh nikterak objevný, natož napínavý. Kvůli dvěma zajímavým přestřelkám nemá smysl se koukat na celý film. Navíc jsem se ztrácela v tom, kdo je kdo, takže oceňuji střih a to je asi tak vše zajímavé na tomto filmu ()

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Reklama

Reklama