Reklama

Reklama

Slepý detektiv

(festivalový název)
  • Hongkong Man tam (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalý policajt Johnston (Andy Lau) po strate zraku odchádza do predčasného dôchodku a rozhodne sa riešiť nevyriešené prípady z minulosti. Počas jednej akcie sa stretáva s mladou energickou policajtkou (Sammi Cheng), ktorej prisľúbi pomoc pri hľadaní stratenej kamarátky z minulosti. (muti)

Recenze (17)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Po premierovom entre na rydzo cinsku podu a v cistom akcnom zanri v Drug War sa Johnnie To vracia na svoje oblubene uzemia hlavne Macau a v zavese HongKongu. Navrat hlasi aj jeho talent, resp. schopnost vtipneho pointovania absurdnych situacii. Najvyraznejsim plusom, napriek prepalenej stopazi, je ale tazko popisatelny mix naladovej romance a nefalsovaneho thrilleru, prekladany komickym pointovanim vypatych okamihov. To vsetko je zabalene do brilantne rozvrzhnuteho podania kosateho pribehu skrz audiovizualne napadite prepletanie sveta realneho s imaginarnym. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŘI ŘEŠENÍ PŘÍPADŮ SE VŽÍVÁM DO JEDNOTLIVÝCH POSTAV A Z TOHO PAK VYVOZUJU ZÁVĚRY. POVÍM VÁM JEDEN PŘÍBĚH A VY MI POTOM ŘEKNETE, JESTLI SE MÝLÍM. NEBO NE...“ /// V dobrým tempu, s ftipem, solidním obsazením (a hlavně scénářem!) o slepým geniálním detektivovi, jenž za pomoci šedý kůry mozkový řeší starý případy. S představivostí – kterou můžeme vidět a která je navíc i vtipná se dočkáme i (nevtíravý) romantiky (na slepo) a vlastně tak nějak celkově převládá optimistickej dojem. Pravda – asijskej smysl pro humor může středoevropanovi smrdět průserem, ale tady je to (až podezřele) v pohodě. Samo, jsou jeblý, ale s tím všichni, co čumíme na ťamanský filmy už počítáme… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád lidi, co dokážou používat Brodmannovu oblast 37, 39 a 40. Tu v mozkový kůře, samozřejmě! 2.) Čumím jen na filmy, ve kterých detektiv neustále ŽERE! 3.) Páč si myslím, že Johnny To má co nabídnout. 4.) Thx za titule ,,LAnGI“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ * ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Johnnie To se zdá se vrací, a to nejen ve významu formy, jak stvrdil non-stop thriller "Drug War", ale i co do kariérních milníků. "Slepý detektiv" tak představuje po devíti letech návrat Toova největšího kasovního konceptu, castingového spojení Andyho Laua a Sammi Cheng. Duo poprvé ustanovené ve snímku "Needing You" (2000) se stalo hongkongským ekvivalentem legendárních hollywoodských párů a také jedním ze pilířů, který finančně podpíral Toovu společnost Milkyway Production. Rozhodnutí pro opakované spojení hvězdných tváří tak v prvé řadě představuje velkou komerční sázku na jistotu, jež zřejmě má Toovi přinést dlouho absentující divácký hit. Ačkoli o tržbách projektu nelze vůbec pochybovat, pravidlo o dvojím vstupování do stejné řeky nicméně platí bezezbytku. Duo sice i navzdory viditelně pergamenovým tvářím skvostně rozehrává hašteřivé situace, jenže tentokrát film více spoléhá na narativní eskapády Toových předních scenáristů. Překombinovaný scénář zaujme především tím, jak praštěné vyprávění o slepém, ale geniálním detektivovi dokáže naroubovat na aktuální trend katalogově blyštivé estetiky lifestylových reklam, který v posledních letech zachvátil čínský a hongkongský mainstream. Nutno nicméně uznat, že ve srovnání s neživostí ostatních snímků z posledních let, které jsou jen záminkou pro reklamu na luxusní životní styl, dokáže To do nadreálného světa dostat alespoň nějakou energii a nadsázku. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá kriminálna komédia od Johnnieho To. Má dosť dobrý príbeh o detektívovi, ktorý síce kvôli slepote, ktorá ho postihla už nemôže plnohodnotne pracovať pre policajný zbor, ale vďaka svojim geniálnym dedukčným schopnostiam a netradičným vyšetrovacím metódam sa stále venuje vyšetrovaniu náročných prípadov za finančné odmeny. Policajtka sa ho rozhodne požiadať o pomoc so záhadou, ktorá ju trápi už od detstva, no behom toho aj detektív využíva jej pomoc a navyše sa jej aj zapáči. Spracovanie je na tom dobre, jedine ešte spočiatku som z toho nemal najlepšie pocity, postava detektíva si ma moc nezískala, prípady ma nezaujali a celé mi to prišlo tak zvláštne prehnané, no tým horším spôsobom. Ale našťastie po tej úvodnej polhodine ma to už začalo dosť baviť, počiatočná prehnanosť sa zmenila na príjemnú uletenosť, chémia medzi obomi postavami funguje, konečne aj tie vyšetrovacie metódy si ma získali a navyše aj prípady sú už na tom omnoho lepšie, keďže tie pôvodné, ktoré vyzerali nudne sa pohnú zaujímavým smerom a tie nové ma už bavili od začiatku. A zaujala ma aj prakticky až taká epizódnosť, keďže toto nie je kriminálny film, v ktorom by postavy riešili jeden prípad, ale tu sa ich vyrieši niekoľko a pritom dosť náročných, kde o sériových vrahov nie je núdza. Takže až na ten úvod mi sadli aj jednotlivé žánre, humoru je tu dosť a bavil ma, hlavne tie detailné rekonštrukcie prípadov sa vydarili, jednotlivé prípady mi tiež sadli, aj keď tí vrahovia boli teda mimoriadne zaujímaví a tak si oba tieto žánre dosť pomáhajú a k tomu ešte štipka romantiky, aj keď som očakával, že jej bude viac, no sadlo mi to aj v tomto množstve. Herecké obsadenie je na tom dobre, Andy Lau v trochu netradičnej úlohe, ale bavil ma, o nič nezaostáva ani jeho kolegyňa Sammi Cheng a plno zaujímavých vedľajších a záporných postáv. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, síce ma trochu prekvapuje, že práve Johnnie To si vybral takýto uletený štýl, keďže od neho som zvyknutý na úplne iné typy, ale nemám problém, bavil ma aj tentoraz. Takže síce tá prvá štvrtina celkový dojem trochu narúša, ale väčšina filmu ma dosť bavila a preto aj dobre hodnotím. 72% ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkná kriminální komedie, která má jeden velký neduh a to délku. Podle mě je zde hodně hluchých míst, které by mohly být vynechány a viděl bych to tak na sestřih 30. až 40. minut. Jinak zde nechybí nic z uvedených žánrů a je to pěkný mix všech. Občas je to hodně potrhlé a vtipné, občas vážné až dojemné. Kdyby se to sestříhalo, určitě by to byl intenzivnější krimi film, kterej by byl napínavější. Takhle dávám 75% :) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nedokoukáno. Neskutečně umečené, uječené, afektované a přitažené za vlasy. S tou "komedií" autoři tak tlačili na pilu, až ulámali všechny zuby. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká variaci na Toova Mad Detectiva, tak bude nepochybně zklamán (tím si vysvětluji i zdejší nízké hodnocení). Blind Detective je ale dosti zábavná crazy komedie s thrillerovými podtóny a výborně maniakálním Andy Lauem. Stopáž je trochu přestřelená, ale obdivuju, že si To dokáže udělat srandu z vraždy, při které byl někdo brutálně ubit kladivem, ale zároveň i výborně vykreslit romantickou a dramatickou linku. 80% ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Vidieť zas po čase kvalitný šikmooký trhák znamená za 1. ako obvykle zostať v nemom ( alebo naopak veľmi hlučnom ) úžase nad profesionálnou prepracovanosťou, originalitou a totálnou, až absurdnou uletenosťou, ktorá nejako nepochopiteľne funguje... a za 2. byť neschopným popísať svoje vlastné pocity z neho... ( Filmasia 9 ) ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Tato naprosto ulítlá splácanina krimi-romance-komedie funguje jen díky spolehlivě dokonalému ústřednímu duu a neméně zkušené taktovce společnosti Milkyway. Právě studio Milkyway je zárukou, že pod na první pohled absurdním scénářem a hereckými výkony často skoro až za hranicí přehrávání se skrývá možná něco důmyslnějšího než by se mohlo zdát. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Viac-menej sa jedna o uvrieskanu romanticku komediu s prvkami detektivky. Je tu dost usmevnych momentov, ale prislo mi to preplacane a vidiet Andy-ho v niecom takomto....jednoducho, som mu neveril nic. Zato Sammi Cheng bola usmevna a v tej svojej haluznej roli i autenticka. Inak nic moc. Keby sa tak strasne netlacilo na pilu a "detektivne- predpovedacky" boli vypilovane, mohlo sa jednat o velmi dobru vecicku. Sklamanie. ()

-henry- 

všechny recenze uživatele

V první řadě jde o crazy (romantickou) komedii, v žádném případě nepřevažuje kriminální drama. Pro mě osobně nepřehledná dramaturgie, přepálená stopáž a kvůli zajímavému ústřednímu nápadu o špičkovém SLEPÉM detektivovi jsem očekával i výrazně nápaditější prezentaci. Bláznivý Hong-kong jak ho známe už dlouho, žádné překvapení se nekonalo. Ale jako stimulace chuťových pohárků na asijské jídlo funguje film výborně! ()

muti 

všechny recenze uživatele

detektivka raze Mad Detective sa zial nediala, jedna koli 2h+ stopazi, ale taktiez koli divnym scenkam a odbockam (mad granny in closet? wat?). skoda ze sa slepy detektiv s nami nepodleil o jeho vizualizaciu uz aj v prvej polke filmu tak ako v druhej. vo filme sa riesili viacere pripady naraz, takze je mozne ze sa v tom niekto pocas pozerania strati (podobne ako v Mad D). ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Predstavte si nadopovaných expresívnych a nesympatických kamikaze aziatov zobrazených expresívnym režisérom v expresívnych situáciách. To všetko ešte znásobte, pretože v tejto snímke sa naozaj preháňalo. Nie však stále. Bola to akási sinusoida, teda raz prehnané, inokedy kľudné a rozumné. Práve v týchto kľudných údoliach to bolo pozerateľné a zaujímavé. Detektív, ktorý rieši viac prípadov naraz. Herci mi neboli príliš sympatickí, ale svoju rolu splnili. Celkovo by som film neodporúčal, ale rozumiete Hong Kongskej psychike, a obľubujete ich filmy, zrejme to neoľutujete. 35% (+4 za šibnutého masového vraha :) ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Je to prilis dlha kriminalna komedia s afektovanymi hercami a so suchym humorom. Film bol niekedy tak neskutocne otravny, ze som az musel vypnut zvuk, aby som nahodou neskoncil niekde hospitalizovany, pre priklad uvediem scenu v kasine...tazko si spominam, ci som niekedy videl nieco afektovanejsie. Ani na sekundu mi film neprisiel vtipny...jeden zaner strieda druhy, a v konecnom vysledku ani jeden nefunguje ako treba. Si dovolim tvrdit, ze hociktory diel Komisara Rexa by ma bavil viac ako kriminalne pripady, ktore riesila ustredna dvojica. Detektiv je sice slepy, ale zato ma mimoriadne nadludske schopnosti, z nicoho nic dokaze za sekundu prist na neuveritelne veci...pomocou konkretnych oblasti v mozgovej kore si dokaze premietnut malicke detaily z vrazdy spred 20 rokov, pricom tam ani nebol. Nevadi. Toto nie je moj salok kavy ani v jednom aspekte. Ale som uprimne rad, ze pocas nakrucania sa Andy Lau aspon dobre najedol. Pozriem si znova 1/10. ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání. Přeci jen, když je člověk namlsán tvorbou Toa typu Throw Down, Drug War nebo Exiled, tak mu pak přijde Blind Detective slabší. Závěrečná třetina má sice grády a celkove je Andy Lau parádní, ale zkrátka To umí perfektní kriminálky a ostagní žánry zkouší. ()

RomanL 

všechny recenze uživatele

To je takový blázinec, že to snad ani není pravda, ale fakt jsem se u toho pobavil. Takovou detektivní dvojku hned tak někde nenajdete! ()

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Reklama

Reklama