Reklama

Reklama

Hemlock Grove

(seriál)
Trailer 1
Horor / Mysteriózní / Thriller
USA, (2013–2015), 28 h 48 min (Minutáž: 45–60 min)

Předloha:

Brian McGreevy (kniha)

Hrají:

Famke Janssen, Landon Liboiron, Penelope Mitchell, Dougray Scott, Bill Skarsgård, Freya Tingley, Kaniehtiio Horn, Lorenza Izzo, Lili Taylor, Holly Deveaux (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(33)

Obsahy(1)

Hemlock Grove je napínavý príbeh vraždy, záhad a desivých oblúd, zasadený do spustošeného baníckeho mesta v Pennsylvánii. Práve tu, v tieni Godfreyovej oceľovej hute, bolo nájdené zavraždené a znetvorené telo mladého dievčaťa.  
Niektorí z vraždy podozrievajú utečenca z Bielej veže, biotechnologického zariadenia, ktoré je vo vlastníctve bývalých oceliarskych magnátov. Iní obviňujú Petra (Landon Liboiron), 17-ročného rómskeho mladíka žijúceho v neutešených pomeroch, ktorý svojim spolužiakom prezradil, že je vlkolak. Vrahom by však mohol byť aj Roman (Bill Skarsgård), arogantný Godfreyov potomok, ktorého sestra Shelley (Nicole Boivin) je fyzicky znetvorená. Romanova matka Olivia (Famke Janssen) je naopak krásna žena, ktorá však každým manipuluje a stavia sa do pozície vládkyne Hemlock Grove.
Zločin ostáva nevyriešený a na sile získavajú bizarné povesti. Peter a Roman sa preto rozhodnú spojiť a nájsť vraha vlastnými silami, čím konfrontujú seba aj ostatných s temnými tajomstvami o sebe aj ostatných obyvateľoch a histórii Hemlock Grove. (Incantator)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (43)

fmash 

všechny recenze uživatele

Zaplaťpámbu jenom třísériový seriál, to se jen tak nevidí, čehož je ovšem v HG vícero (co se jen tak nevidí). Například že upíři jsou víceméně krvelačné mrchy. Nejsem z těch, kteří dají něčemu pětikuli jen proto, že upíři souložící s mládeží nenosí batikovaná trička a nevrhají hluboce zamilované pohledy, ale jednu chvíli jsem měl namále... V první sérii se seznamujeme s hrdiny, jakož i oni se seznamují se sebou samými a se svými schopnostmi a sklony. Zápletka je příjemně přímočará a vede z bodu A do bodu B. Největší problém je, že snaha je moc patrná – hodně střev, hodně hromobití, každou chvíli se někdo poblije a žádný záběr na zvratky si nelze odpustit. Nemilé, ale odpustitelné. Druhá série je už víc thriller, věci se komplikují, a aby bylo o čem točit, všude samý komplot. To mě moc neba, mám radši démonické potvory než intriky, ale na druhou stranu ubývá naivity. Většina postav se vyvíjí (nečekaně je největší sympaťák seriálu dr. Pryce), a to je fajn. Třetí série už je jenom prodloužením té druhé. Některé motivy se zajímavě rozehrávají, některé (např. chorobně užvaněný amant nejsilnější obludy z místní Addamsovy rodiny) méně zajímavě. Pak ale někdo zatroubil na ústup a v posledních dílech (bacha, možný SPOILER) bylo potřeba zbavit se kvapně všech postav a ukončit veškeré zápletky (KONEC SPOILERU). Ve finále moje hodnocení míří dolů, ale na druhou stranu je tam zajímavý soundtrack, pěkná nekorektnost (žádný explicitní mezirasový sex, zato sem tam incest), takže téhle cikánské variaci na True Blood pořád ještě hodím čtyřku. 3¾. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tak po prvních dvou dílech celkem zmatenost. Moc se mi líbily postavy a dost originální styl. Poté to ale tak nějak vyšumělo a následující 4 díly byly kecy, kecy a kecy a nic moc zajímavého. Postavy se hezky vyvíjely, ale příběh se tak nějak motal, než že by se děl... Ale poslední 4 díly neměly chybu. Napětí vygradovalo, průběh děje se začal lámat a přibylo akce. Skvělé. Fakt jsem byl ve výsledku nadšený. Už teď se těším na další sérii, snad z toho něco bude. Excelentní herecké výkony hlavně B. Skarsgård, L. Liboiron, K. Horn a všechny kočky. Úžasné. Opravdu jsem byl na konci nadšený. Rád bych ještě zmínil doslova úchvatnou vlkodlačí proměnu. ()

Reklama

evilmind 

všechny recenze uživatele

Rádoby mysteriozní show je sice důkazem, že Netflix do budoucna může produkovat zajímavé věci, nicméně ke koukání to bohužel moc není. Neuvěřitelně roztahané, s minimem nápadů, když všechny episody vycházejí současně tak asi bylo autorům i líto obětovat času na cliffhangery mezi nimi. Proč je pod tím podepsán Eli Roth nechápu. Každopádně žádný horror, a pokud se na to chcete dívat kvůli vlkodlakům nebo upírům, nedělejte to. ()

Fanita 

všechny recenze uživatele

Ponurá atmosféra. Príbehy trochu na seba nenadväzujú. Herecké výkony neviem, či sú zlé alebo len všetci hrajú tak dobre mierne zaostalých ľudí. Za to vražedné detaily a premena na vlkolaka boli tými najstrašnejšími aké som kedy videla...Rada na záver: Tento seriál sa neodporúča sledovať pri jedle... ()

Popluh

všechny recenze uživatele

Pilot: Stmívání nebo například Vampire Diaries se nedá upřít jedna věc. Na nic si nehrají, přesně vědí o co jim jde a to se jim navíc daří. To Hemlock Grove vypadá na horší svinstvo. Obaluje se seriozním mysteriozně hororovým hávem (ale jen za pomoci přepálených kamerových filtrů) a snaží se působit jako něco víc, což se mu daří přinejlepším tak 10 až 15 minut. Alespoň tolik času bude trvat, než se z postav vyklube klasická parta metrosexuálních děcek, které se přímo narodili pro titulní stranu Bravíčka, pohybujících se v neoriginálním příběhovém vakuu oblíbených upírů a vlkodlaků na pozadí maloměsta, které by chtělo být Twin Peaksem stejně tak moc jako jím není. Naprostá ztráta času. ()

Galerie (172)

Zajímavosti (5)

  • Seriál sa od ostatných okrem iného líšil aj tým, že jednotlivé časti sa nepustili do sveta po jednom, ale všetky vypustili naraz. (Greenpeacak)
  • Natáčanie začalo 13. júna v Ontariu, v malom meste Port Perry. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama