Reklama

Reklama

Hemlock Grove

(seriál)
Trailer 1
Horor / Mysteriózní / Thriller
USA, (2013–2015), 28 h 48 min (Minutáž: 45–60 min)

Předloha:

Brian McGreevy (kniha)

Hrají:

Famke Janssen, Landon Liboiron, Penelope Mitchell, Dougray Scott, Bill Skarsgård, Freya Tingley, Kaniehtiio Horn, Lorenza Izzo, Lili Taylor, Holly Deveaux (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(33)

V malém městečku Hemlock Grove v Pensylvánii, kde se skrývá to nejtemnější zlo, jsou tajemství součástí každodenního života. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (43)

Davies182 

všechny recenze uživatele

1. série: Hróóózně pomalý rozjezd, ale od cca páté epizody už to frčí. Nabourává to všechna myslitelná hororová klišé, zahlcuje diváka úsměvným sarkasmem, a i když vlastně vůbec neděsí (atmosféru tomu však rozhodně upřít nelze!), je to celé krajně znepokojivé. Seriál, u kterého se tak krásně zapomíná na sračku jménem Twilight! ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

První série se rozbíhá hodně pomalu a dost dlouho není příliš jasné, o co některým postavám vlastně jde - některé linky mi přišli zbytečné i po finále první řady, protože byly jednoduše nudné a nezajímavé. Ale ke konci prvné série se věci dávají konečně do pohybu a je to zábavná jízda, kde se ke slovu dostanou nějaké ty gore scény (aneb ten Eli Roth tu je z nějakého důvodu...). Druhá řada je už o několik levelů výše, a to především díky tomu, že Roman, tak i Peter se nedrží se svou přirozeností příliš zpátky - takže je tu mnohem více zajímavých scén a dějových linek (aneb nudná těhule byla nahrazena jejím creepy děckem).... a už tu není žádná střední škola!), zvláště je super nápad postavit Romana do vedení společnosti, kde se může jeho charakter "lépe" rozvíjet:). Na seriálu se mi líbí, že tu nezazní slovo "vampire" ale hezké slovanské "upir" - a celá ta ideje o začlenění se do společnosti, o boji proti vlastní podstatě.... jednoduše řečeno, HG je vlastně (ne)obyčejné drama ze života:) P.S. - druhá série má více vlkodlačích přeměn, které jsou ještě více WTF, než kdy dřív. A to je jen dobře. Jen to trochu zabili závěrečnou scénou... ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tak po prvních dvou dílech celkem zmatenost. Moc se mi líbily postavy a dost originální styl. Poté to ale tak nějak vyšumělo a následující 4 díly byly kecy, kecy a kecy a nic moc zajímavého. Postavy se hezky vyvíjely, ale příběh se tak nějak motal, než že by se děl... Ale poslední 4 díly neměly chybu. Napětí vygradovalo, průběh děje se začal lámat a přibylo akce. Skvělé. Fakt jsem byl ve výsledku nadšený. Už teď se těším na další sérii, snad z toho něco bude. Excelentní herecké výkony hlavně B. Skarsgård, L. Liboiron, K. Horn a všechny kočky. Úžasné. Opravdu jsem byl na konci nadšený. Rád bych ještě zmínil doslova úchvatnou vlkodlačí proměnu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z rodiny podivných městeček, které je plné podivných lidí a ještě podivnějších událostí. Seriál poskakuje na hraně mezi teenagerskou upírodlačinou a dospělejším mysteriózním hororem s překvapivě solidním gore a nutno říct, že občas to působí trochu nekonzistentně, ale víceméně tu není nic zásadního, co bych seriálu vytknul. Na výbornou vyšel i casting a Famke Janssen možná není tou nejlepší herečkou na světě, ale zraje jak víno a na hraně padesátky dokáže zvednout chlapovi tlak mnohem víc, než její o generaci mladší kolegyně. 70% ()

Popluh

všechny recenze uživatele

Pilot: Stmívání nebo například Vampire Diaries se nedá upřít jedna věc. Na nic si nehrají, přesně vědí o co jim jde a to se jim navíc daří. To Hemlock Grove vypadá na horší svinstvo. Obaluje se seriozním mysteriozně hororovým hávem (ale jen za pomoci přepálených kamerových filtrů) a snaží se působit jako něco víc, což se mu daří přinejlepším tak 10 až 15 minut. Alespoň tolik času bude trvat, než se z postav vyklube klasická parta metrosexuálních děcek, které se přímo narodili pro titulní stranu Bravíčka, pohybujících se v neoriginálním příběhovém vakuu oblíbených upírů a vlkodlaků na pozadí maloměsta, které by chtělo být Twin Peaksem stejně tak moc jako jím není. Naprostá ztráta času. ()

Galerie (172)

Zajímavosti (5)

  • Seriál sa od ostatných okrem iného líšil aj tým, že jednotlivé časti sa nepustili do sveta po jednom, ale všetky vypustili naraz. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama