Reklama

Reklama

Hemlock Grove

(seriál)
Trailer 1
Horor / Mysteriózní / Thriller
USA, (2013–2015), 28 h 48 min (Minutáž: 45–60 min)

Předloha:

Brian McGreevy (kniha)

Hrají:

Famke Janssen, Landon Liboiron, Penelope Mitchell, Dougray Scott, Bill Skarsgård, Freya Tingley, Kaniehtiio Horn, Lorenza Izzo, Lili Taylor, Holly Deveaux (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(33)

V malém městečku Hemlock Grove v Pensylvánii, kde se skrývá to nejtemnější zlo, jsou tajemství součástí každodenního života. (Netflix)

Recenze (43)

EdaS

všechny recenze uživatele

Pilot: Bizarní to je, kdovíjak zajímavé nebo dobré bohužel ne. Celé to působí jako urputilá snaha o nové Twin Peaks, tentokrát s upíry, vlkodlaky a další havětí. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

1. série: Hróóózně pomalý rozjezd, ale od cca páté epizody už to frčí. Nabourává to všechna myslitelná hororová klišé, zahlcuje diváka úsměvným sarkasmem, a i když vlastně vůbec neděsí (atmosféru tomu však rozhodně upřít nelze!), je to celé krajně znepokojivé. Seriál, u kterého se tak krásně zapomíná na sračku jménem Twilight! ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Celý seriál měl své kouzlo ale herci jsou mi tak trochu.. Prostě nesedli mi až na jednu vyjimku každý díl byl zvlaštní neustale jsem čekal kdy mě to polapí a nebo kdy to vzdám zajimavé místy nudné místy dobré. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z rodiny podivných městeček, které je plné podivných lidí a ještě podivnějších událostí. Seriál poskakuje na hraně mezi teenagerskou upírodlačinou a dospělejším mysteriózním hororem s překvapivě solidním gore a nutno říct, že občas to působí trochu nekonzistentně, ale víceméně tu není nic zásadního, co bych seriálu vytknul. Na výbornou vyšel i casting a Famke Janssen možná není tou nejlepší herečkou na světě, ale zraje jak víno a na hraně padesátky dokáže zvednout chlapovi tlak mnohem víc, než její o generaci mladší kolegyně. 70% ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ S1: Ak sa aj po pilote rozhodnete ďalej nesledovať, tunajšiu víziu ako prebieha premena si dade pozrite! (Len by ma kua zaujímalo, ako prebieha naspäť.) Inak v každej epizóde je niečo zaujímavé, niečo nudné (obecne všetko má dlhočizný nástup a v záujme domnelého dramatu či mystérie sú niektoré pasáže dlhé k uzívaniu) a nejaká drobnosť vyložene hlúpo uchopená. Pravdepodobne by som asi ale s02e01 zapla. // Pilot: Sranda, Skarsgård vôbec nevyzerá ako Skarsgård, skôr ako niekto medzi Austinom Butlerom a Stevom Buscemim. Inak teda pozriem ďalej len pretože mi teenage blbôstky nevadia, i keď komentáre o slabote celej série sú dosť odrádzajúce. Jo a pôvodne som to stiahla ako scifi horor a dokonca si to nepustila hneď vtedy pred spaním pre istotu... a ono to horor vôbec neni a scifi už tobôž nie. (Btw, ešte chápem, že Rumancekovci pri príchode vyzerali skôr ako manželia, ale prečo postava Famke schválne znervózňuje syna?) ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Rádoby mysteriozní show je sice důkazem, že Netflix do budoucna může produkovat zajímavé věci, nicméně ke koukání to bohužel moc není. Neuvěřitelně roztahané, s minimem nápadů, když všechny episody vycházejí současně tak asi bylo autorům i líto obětovat času na cliffhangery mezi nimi. Proč je pod tím podepsán Eli Roth nechápu. Každopádně žádný horror, a pokud se na to chcete dívat kvůli vlkodlakům nebo upírům, nedělejte to. ()

Popluh

všechny recenze uživatele

Pilot: Stmívání nebo například Vampire Diaries se nedá upřít jedna věc. Na nic si nehrají, přesně vědí o co jim jde a to se jim navíc daří. To Hemlock Grove vypadá na horší svinstvo. Obaluje se seriozním mysteriozně hororovým hávem (ale jen za pomoci přepálených kamerových filtrů) a snaží se působit jako něco víc, což se mu daří přinejlepším tak 10 až 15 minut. Alespoň tolik času bude trvat, než se z postav vyklube klasická parta metrosexuálních děcek, které se přímo narodili pro titulní stranu Bravíčka, pohybujících se v neoriginálním příběhovém vakuu oblíbených upírů a vlkodlaků na pozadí maloměsta, které by chtělo být Twin Peaksem stejně tak moc jako jím není. Naprostá ztráta času. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Zaplaťpámbu jenom třísériový seriál, to se jen tak nevidí, čehož je ovšem v HG vícero (co se jen tak nevidí). Například že upíři jsou víceméně krvelačné mrchy. Nejsem z těch, kteří dají něčemu pětikuli jen proto, že upíři souložící s mládeží nenosí batikovaná trička a nevrhají hluboce zamilované pohledy, ale jednu chvíli jsem měl namále... V první sérii se seznamujeme s hrdiny, jakož i oni se seznamují se sebou samými a se svými schopnostmi a sklony. Zápletka je příjemně přímočará a vede z bodu A do bodu B. Největší problém je, že snaha je moc patrná – hodně střev, hodně hromobití, každou chvíli se někdo poblije a žádný záběr na zvratky si nelze odpustit. Nemilé, ale odpustitelné. Druhá série je už víc thriller, věci se komplikují, a aby bylo o čem točit, všude samý komplot. To mě moc neba, mám radši démonické potvory než intriky, ale na druhou stranu ubývá naivity. Většina postav se vyvíjí (nečekaně je největší sympaťák seriálu dr. Pryce), a to je fajn. Třetí série už je jenom prodloužením té druhé. Některé motivy se zajímavě rozehrávají, některé (např. chorobně užvaněný amant nejsilnější obludy z místní Addamsovy rodiny) méně zajímavě. Pak ale někdo zatroubil na ústup a v posledních dílech (bacha, možný SPOILER) bylo potřeba zbavit se kvapně všech postav a ukončit veškeré zápletky (KONEC SPOILERU). Ve finále moje hodnocení míří dolů, ale na druhou stranu je tam zajímavý soundtrack, pěkná nekorektnost (žádný explicitní mezirasový sex, zato sem tam incest), takže téhle cikánské variaci na True Blood pořád ještě hodím čtyřku. 3¾. ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

I don't care. I just loved it. Po čtvrté sérii snižuji hodnocení na čtyři hvězdy. Poslední sérka byla hoodně digitální. Ujetost zůstala, s koncem jsem spokojená. Příběh uzavřen, jde se dál. Díky Bille. :-* ()

Fanita 

všechny recenze uživatele

Ponurá atmosféra. Príbehy trochu na seba nenadväzujú. Herecké výkony neviem, či sú zlé alebo len všetci hrajú tak dobre mierne zaostalých ľudí. Za to vražedné detaily a premena na vlkolaka boli tými najstrašnejšími aké som kedy videla...Rada na záver: Tento seriál sa neodporúča sledovať pri jedle... ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

První série se rozbíhá hodně pomalu a dost dlouho není příliš jasné, o co některým postavám vlastně jde - některé linky mi přišli zbytečné i po finále první řady, protože byly jednoduše nudné a nezajímavé. Ale ke konci prvné série se věci dávají konečně do pohybu a je to zábavná jízda, kde se ke slovu dostanou nějaké ty gore scény (aneb ten Eli Roth tu je z nějakého důvodu...). Druhá řada je už o několik levelů výše, a to především díky tomu, že Roman, tak i Peter se nedrží se svou přirozeností příliš zpátky - takže je tu mnohem více zajímavých scén a dějových linek (aneb nudná těhule byla nahrazena jejím creepy děckem).... a už tu není žádná střední škola!), zvláště je super nápad postavit Romana do vedení společnosti, kde se může jeho charakter "lépe" rozvíjet:). Na seriálu se mi líbí, že tu nezazní slovo "vampire" ale hezké slovanské "upir" - a celá ta ideje o začlenění se do společnosti, o boji proti vlastní podstatě.... jednoduše řečeno, HG je vlastně (ne)obyčejné drama ze života:) P.S. - druhá série má více vlkodlačích přeměn, které jsou ještě více WTF, než kdy dřív. A to je jen dobře. Jen to trochu zabili závěrečnou scénou... ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem čtyři díly. Není to žádná katastrofa, jenže tomu chybí silnější charaktery, či odvážnější hororové substance. Natahování času zbytečným kecáním se mohlo raději investovat do zvrácenějších libůstek /pravda náznaky incestního chování tam jsou, ale to je pro fajnšmekry málo :) / . Dá se souhlasit s tezí, že to je Twilight pro odrostlejší. 56%. ()

Ivusha 

všechny recenze uživatele

Po cca pěti dílech je to stále nuda k uzoufání... tu sérii tomu dám, ale zatím seriálu moc nevěřím. /// ano, po cele serii je to stale stejne spatne... Mozna jeste horsi. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní seriál, který má atmosféru a pomalejší tempo jako Twin Peaks a je divně zvrácený jako American Horror Story ... Upíři, vlkodlaci a všeljaká další havěť - zapomeňte na "Twajlajt" 1.série 7/10 2.série 10/10 3. série po 4 dílech: 8/10 ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Hodně děcek bude hodnotit za málo, přeci jen jejich Upíří deníky nebo Twilight maj "hezký" namakaný polonahý herce a je tam nějaký ten romantický příběh, kdežto tady to není. Přirovnal bych to k True Blood, podobný žánr a taky pro dospělý. Samozřejmě kvalit TB to nedosahuje, ale nejedná se vůbec o špatný kousek. Možná někomu nesedne ta surovost, hl. postavy jsou "nesympatické", pořád kouří nebo popíjejí,... Je tady jedna z nejhezčích proměn ve vlkodlaka jakou jsem viděl. Příběh je slušný, ze začátku trošku roztažený, ale finále hodně povedené. Už se těším na druhou sérii. 75% ()

Rose.Tyler 

všechny recenze uživatele

Podle některých uživatelů IMDb je Hemlock Grove něco jako "Twin Peaks raping Twilight through the eyes of Norman Bates". Ale konečně - proč ne? ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tak po prvních dvou dílech celkem zmatenost. Moc se mi líbily postavy a dost originální styl. Poté to ale tak nějak vyšumělo a následující 4 díly byly kecy, kecy a kecy a nic moc zajímavého. Postavy se hezky vyvíjely, ale příběh se tak nějak motal, než že by se děl... Ale poslední 4 díly neměly chybu. Napětí vygradovalo, průběh děje se začal lámat a přibylo akce. Skvělé. Fakt jsem byl ve výsledku nadšený. Už teď se těším na další sérii, snad z toho něco bude. Excelentní herecké výkony hlavně B. Skarsgård, L. Liboiron, K. Horn a všechny kočky. Úžasné. Opravdu jsem byl na konci nadšený. Rád bych ještě zmínil doslova úchvatnou vlkodlačí proměnu. ()

kristynca 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč by se to nutně muselo o něco snažit - třeba je to prostě jen divný podle svýho, vzhledem k tomu, že se na scénaři podílí sám autor knižní předlohy. Eli Roth režíroval pouze pilotní díl a dále už vystupuje jako fancy schmancy "executive producer", takže to byl jen takový tahák. Původně jsem proto očekávala hromadu nechutností, ale po deseti dílech, které mám zatím za sebou, se není v tomto směru moc čeho obávat, ani se na co těšit (pro případné fajnšmekry). Bizarní panoptikum a na pozadí jakýsi děj, místy utahané a zbytečně ukecané, ale garantuju vám, že pokud to nevzdáte po prvním díle, tak ani nebudete vědět jak a věnujete Hemlock Grove 13 hodin svýho života. Jinak mě osobně utáhli na Billa Skarsgårda, kterýho žeru čím dál víc a Famke Janssen, která mi tu bohužel děsně leze na nervy :-). ()

Reklama

Reklama