Reklama

Reklama

Satanova sekta

(neoficiální název)
  • USA The Devil's Rain (více)
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jonathan Corbis (Ernest Borgnine) uzavřel před třemi sty lety smlouvu s Ďáblem a stal se tak jeho pomocníkem. Zradila ho však rodina Prestonova, konkrétně Prestonova žena, která ukradla pekelnou knihu se jmény těch, co zaprodali duši Ďáblu. Corbis sice skončil na hranici, ale proklel rod Prestonů, který má od té doby knihu v opatrovnictví uschovanou. Corbis se však nevzdává a je rozhodnut i po těch letech knihu získat. Ve střetu se proti sobě postaví dvě víry - v Boha a Satana - a poměří své síly. Natáčelo se v Mexiku, místo je příjemně nehostinné, vybydlené město a kostel proměněný v Satanovu svatyni. Úvod s Boschovými výjevy z pekla doprovázený psychedelickou až kakofonickou hudbou plnou nářků navnadí, následující scéna v dešti potěší. Rituály, boj o život, průvod v černých kápích s pochodněmi a zjevení rohatého. Ve scéně, kdy se oběti rozpouštějí na nočním dešti, se maskéři vyřádili a uvítal jsem, že byla patřičně dlouhá a detailní. Rovněž scéna s kostelem byla efektní a člověk musí ocenit všechnu tu práci bez počítačů. Vlastně jediné, co mi vadilo, bylo hloupé chování hlavních postav. Ale mělo svůj důvod, tudíž OK. Nadějný závěr si zaslouží samostatnou hvězdu. Ocení především ortodoxní fanoušci a příznivci starších hororů. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tento satanský horor má pár zajímavostí : první filmová role Johna Travolty (ale pod maskou stejně není poznat), obsazení do role vyššího kněze zakladatele Církve Satanovy Antona LaVeye a nezvyklé roztékající se masky satanových posluhovačů. Stopáž není nejdelší, i tak je ale děj občas nudný a mírně chaotický. Ovšem úvodní výtvarná titulková sekvence složená z obrazů Hieronymuse Bosche má luxusní pekelnou atmosféru. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film jenž klasicky nabídne boj dobra se zlem. Bůh versus Satan. Příběhem mě snímek až tak neoslovil(slabší průměr prostě taková ta klasika). Za plusy filmu rozhodně počítám úvodní titulky. Obsazení Antona Szandor LaVeye jako poradce(ztvárnil i postavu velekněze). A především musím vyzdvihnout práci maskérů. Kdy především v posledních minutách je to pastva pro oči. Alespoň pro milovníky staré maskérské školy určitě. I proto hodnotím 4hvězdami. ()

drkaldj 

všechny recenze uživatele

Delší úvodní titulky navodili zajímavou atmosféru. Začátek v dešti taky docela dobrý. Potom už se bohužel nejedná o vyložený zázrak. Postavy jsou celkem nijaké. Konečný Ďáblův déšť a rozpouštění je nekonečně dlouhé. Nevím proč ale čekal jsem něco trochu víc fantasy (asi jako Jeníček a Mařenka od Wirkoly, akorát ve starém sedmdesátkovém béčkovém pojetí). ()

Sunwheel 

všechny recenze uživatele

Dobová blbôstka, ktorá sa snažila vyťažiť z (ne)popularity satanistickej mánie v Amerike. Desivo to mohlo hádam pôsobiť len na bigotného kresťana zo stredozápadu, ktorému už pohľad na čierneho capa robí mdlobu. Úvodné titulky sa snažia trošku nalákať a nezabudnú spomenúť aj angažovanie vodcu Cirkvy Satanovej LaVeya. Asistuje im hudobný podmaz, ktorý graduje s obrazmi Hieronyma Boscha, čo je asi najlepšia časť filmu. Žiaľdiablu nasledujúce plastické divadlo, nedotiahnutý dej a absencia nejakého výraznejšieho príbehu a záverečného spádu z toho robí nepodarený experiment. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • John Travolta v tomto filmu debutoval. (Karlos80)
  • Anton LaVey, zakladatel Satanovy církve, působil u filmu jako poradce. Současně také ztvárnil postavu velekněze. (Javert)
  • Natáčení snímku doprovázela série podivných událostí a nehod. Ernest Borgnine se kvůli tomu nechal slyšet, že již nikdy nebude pracovat na filmu s podobnou tématikou. (Javert)

Reklama

Reklama