Reklama

Reklama

Line of Duty

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2021), 35 h 42 min (Minutáž: 56–87 min)

Tvůrci:

Jed Mercurio

Scénář:

Jed Mercurio

Hudba:

Carly Paradis

Hrají:

Martin Compston, Vicky McClure, Adrian Dunbar, Lennie James, Neil Morrissey, Craig Parkinson, Kate Ashfield, Claire Keelan, Owen Teale, Gina McKee (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Detektiv seržant Steve Arnott velí protiteroristické operaci, která skončí fiaskem. Rozhodne se, že nebude zakrývat nezdar operace. Je za to kolegy odsouzen a nepochopen. Přidává se k protikorupční jednotce AC-12 pod vedením Teda Hastingse, která má za úkol odhalovat korupci mezi policisty. Seriál je z produkce britské veřejnoprávní stanice BBC. (geklon)

(více)

Recenze uživatele dalia k tomuto seriálu (1)

Line of Duty (2012) 

Po zhlédnutí všech 4 sérií bych řekla, že tento seriál má vzestupnou tendenci, 4. série mi připadala nejlepší. Celý seriál je velice napínavý a herecké výkony, obzvláště Keeley Hawes a Thandie Newton, jsou vynikající. Trochu problém mám s tím, že oproti jiným kriminálkám zde mám pocit, že postavy, po kterých AC-12 jde, ať už je to Tony Graves, Lindsay Denton nebo Roz Huntley, se v podstatě do své situace dostaly na základě nějakého původně marginálního pochybení, které se pak začne řetězit a nakonec je zničí, nikoli lidé s primárně špatnými úmysly nebo zkorumpovaní v pravém slova smyslu. Moje sympatie tak byly velmi často spíše na jejich straně než na straně vyšetřovatelů, kteří jednak nepůsobí příliš sympaticky, jednak se sami mnohdy dopouštějí chyb. Skuteční zločinci přitom povětšinou vyváznou nebo je dožene vlastní minulost více méně bez přičinění policie. Uvědomuji si, že vyšetřování protikorupční jednotky směřuje do řad policie a "zbývající" část příslušného trestného činu není primárním tématem tohoto seriálu, ale počínání AC-12 mi někdy připomínalo skoro šikanu. ()

Reklama

Reklama