Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stéphane (Raymond Souplex) a Isabelle (Jane Sourza) jsou zasloužilí rodiče. Mají devět dětí, ale velice malý byt. Chtěli by si samozřejmě pořídit mnohem prostornější obydlí, na to jim ale schází dostatek prostředků. Stéphan se rozhodne zúčastnit soutěže pro mladé tatínky. K tomu ale potřebuje mít nejméně dvanáct dětí. Tento problém se musí rychle vyřešit, protože v sázce je výhra ve výši dvanácti milionů franků. (Snorlax)

(více)

Recenze (2)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Francouzská padesátá léta ve vybrané francouzské rodině s mnoha členy, která se potýká s tzv. baby boomem. Film láká na přítomnost Louise de Funèse, což z dnešního pohledu vzhledem k jeho obrovské popularitě není překvapivé, ale pozor, ve filmu má vedlejší roli a objeví se až v druhé polovině stopáže, ve 40. minutě. Také nemůžeme čekat pro něj typickou cholerickou roli, ale i tak jeho přítomnost potěší. Pro zajímavost, jedná se o jeden z prvních filmů, kde Louis de Funès dostal jednu ze svých prvních plnohodnotných rolí. Rodinná komedie je situační, tudíž je humor konverzační, a tak se různé výstupy vyvedou hlavně pomocí dialogů, kterých je zde dostatek. Z toho je patrné, že scénář vychází ze hry Marcela Francka „Isabelle et le Pèlican“. Příběh není složitý a je zpracován tak, aby pobavil. Zejména z dnešního pohledu je však humor lehčího rázu, ale ze své veselosti nic neztrácí. Takže žádné blázniviny, jen kulometná salva dialogů. Nicméně právě díky své odlehčené veselosti se dá u filmu dobře odpočinout. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Nějak moc mne to nebralo. Děti sice moc nehrály a tudíž neotravovaly, ale i tak to bylo dosti nudné. Oživil to jen pan Funés, ale také ne nějak moc, protože měl jen pár scén, ve kterých asi nemohl udělat nějakou šaškárnu i když se tvrdí, že to byla komedie. Asi jak pro koho. ()

Reklama

Reklama