Reklama

Reklama

The Melancholy Fantastic

všechny plakáty

Recenze (5)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Nekompromisná sonda do duše holčiny, ktorá si "užíva " samotu a spoločnosť jej robí len dorastená (!) bábika a tej sa chce zbaviť, aby dotieravú samotu zabila. No musí jej pomôcť okolie, ktoré možno pochopí... Záživný "lowbadž". ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pekne natočené, depresívne slow-burn psycho so smutným príbehom baby, ktorej zomrela mama a ona trávi Vianoce sama. Nie však celkom; má svoju desivo škaredú bábiku, s ktorou má pekný schizofrenický vzťah, ktorý sa jej ale snaží pokaziť nový nápadník – otravný ošklivák s namaľovanými očami. Nie je to práve záživný film, asi na to treba mať náladu, ale mne sa celkom páčil; tá melancholická atmosféra bola vykreslená skvele a mrazivo komorný príbeh na konci nenápadne, ale uspokojivo vygradoval, takže pohoda. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jsem si jistý, že snímku „Doll in the Dark“ prospělo, že má pouze 73 minut, protože i tak je stopáž místy docela dlouhá a můžete se zde snadno v některých momentech nudit. Gradace není zrovna výborná, ale přesto dovedou tvůrci v závěru překvapit, a to velmi povedenou scénou a odhalením s Dukkenem. Alespoň pro tohle stojí za to na snímek „Doll in the Dark“ kouknout. Jeho delšího předchůdce „The Melancholy Fantastic“ bych ale vynechal. ()

StDavid 

všechny recenze uživatele

Máma Melanie umřela při autonehodě. Melanie žije sama a má panenku, která na ní mluví a dává jí příkazy, takže je zaděláno na super originální zápletku, jaká tu v historii kinematografie ještě nebyla. Melanie má nůž, kterému občas věnuje dlouhý pohled. Melanie má taky na vánočním stromečku řetěz, který je celý z žiletek. Melanie má i přes své divné chování ctitele. Až skoro do konce se ve filmu prakticky nic nestane, pointa není úplně špatná, ale tu nudu předtím nepřebije. ()

Reklama

Reklama