Reklama

Reklama

Olivier Parker (Fernand Gravey) je pařížský podvodník vyšší úrovně, který si ke svém novému podvodu vyhlédne velkoobchodníka s drůbeží z venkova Ferdinanda Galiveaua (Jean Richard), jenž si přijel do hlavního města vyhodit z kopýtka. Přisedne si k němu v restauraci, představí se jako trenér koní a svého přítele Amédéa (Jacques Duby) jako známého žokeje Teddy Mortona. Olivier před vesničanem vede zasvěcené řeči a naivní Ferdinand obdivuje jeho šarm a světáctví. Večer se oba setkají v hotelu a pak zajdou do baru. Ráno se sejdou v hřebčíně na závodišti v Longchamp, kde Olivier za pomoci svých kamarádíčků manipulují Ferdinanda k sázce. Falešný stájník potvrdí formu koně, který je ale absolutním outsiderem. Sázku si chce Olivier strčit do kapsy a vsadit na koně, kterého mu poradil jeho trenér. Nakonec o délku hlavy zvítězí úplně jiný kůň, na kterého tajně na poslední chvíli vsadil Ferdinand. (curil)

(více)

Recenze (2)

curil 

všechny recenze uživatele

Výborná francouzská komedie, kde ještě Louis   de Funés hraje vedlejší role, ale za to hned   tři. Zápletka klasická, naivní a bohatý   venkovan, který sedne na lep pařížskému   podvodníkovi. Film má spád, hraje více   známých herců, kteří svou popularitu udrželi   do sedmdesátých let. Nejlepší scény jsou z   nočního klubu a z hřebčína, závěr   očekávaný. Film jsem našel na netu v   originále s polskými titulky, takže   srozumitelné. Doporučuji nadšencům a fandům   francouzské komedie. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Bezesporu zajímavý snímeček s několika humornými situacemi. Skvělý pan Funes ve více postavičkách a pokud si divák dával pozor, nemohl přehlédnout v mini roli ošetřovatele koní pana Dufilho. Ovšem, tehdy ještě s bujnou kšticí. Jde o zábavnou věcičku, které chybí jen dabing, ale i bez něj je to velmi dobrý snímek. 70 %  ()

Reklama

Galerie (19)

Reklama

Reklama