Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Povídkový film s hereckými esy francouzského filmu o božím přikázání, které bylo z různých důvodů porušováno. V povídce první se dal na pokání muž, který neustále klel. V druhé povídce milionář požádal manželku bližního svého o sex, ve třetí chce zabít podvedený manžel milence své ženy, a tak nás dál provází děj filmu až k povídce poslední. (MVanis)

(více)

Recenze (12)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dobré, dobré, je to. Tyhle podivné francouzské povídkové filmy, kterých jsem už pár viděl, mně zatím příliš nezaujali, ale Ďábel a desatero je opravdu dobrý film, až mně to překvapilo. První polovina je sice slabší, ale povídky v tomhle filmu mají vyloženě kvalitativně vzestupnou tendenci, což je jedině dobře. První povídka je vyloženě nejslabší, pak přišel Charles Aznavour, potom Fernandel (naprosto vynikající, tahle povídka už mně vyloženě nadchla), potom perfektní Delon a úplně na závěr Funés a jeho krádež v bance. A opět byl samozřejmě naprosto nejlepší, chlapec, to čekání za to rozhodně stálo. Povídka, která to na začátku a na konci celé rámuje, byla taky dobrá, herecky je to naprosto famózní (jsou tady všichni, kteří v té době něco znamenali a Louis, který na slávu ještě čekal), je to skvěle natočené, je v tom výborná hudba a ďáblův voiceover, který je ve filmu pouze v podobě hada, byl vyloženě lahůdkový. Možná mi stačí málo, ale čtyři hvězdy si tenhle film plným právem rozhodně zaslouží. 70%. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nevtipný francouzský mišmaš, dávající dohromady satana a zákoník, zamotáte se v tom a nepobaví vás to. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Poprvé jse Ďábla a desatero viděl někdy v roce 1995, kdy ho tv Nova nesmyslně zařadila do cyklu crazy komedií s Louisem De Funés. To budilo specifická očekávání. Přestože povídka s Louisem v roli neúspěšného bankovního lupiče je standartně zábavná, zbytek mě tehdy zklamal. Možná to mělo co dělat i s českým dabingem. Teď jsem Ďábla viděl znovu, v původním znění s titulky a - vcelku se mi líbil. Když velkoryse pominu, že příběh o ženě, která vymyslí fintu, jak před manželem zlegalizovat dar od milence, je slabým plagiátem povídky Roalda Dahla Kožich od plukovníka, jsou to docela příjemně strávené dvě hodiny. Jo a pokud jsou ještě naživu nějací příznivci Fernandela, je třeba říct, že v tomto filmu je doslova božský... ;o) 70% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Už jsem se tetelil, že povídka s Delonem je nejlepší, a pak přišla ta banka :-) a naprosto nečekaný zloděj, kterého jsem nevyčetl ani v titulcích. Skvělá plejáda především dabingových výkonů československé herecké extra třídy z dob, kdy si tvůrci dabingu ještě lámali hlavu s tím, že hlas musí k postavě sedět jako pověstná část těla na kuchyňské náčiní. Celé obsazení včetně názvu jednotlivých povídek je překrásně rozepsáno na dabingforu. Nádherné dialogy plné lahodné češtiny, škoda, že takhle už se teď staré filmy nedabují. Ovšem pozor, v devadesátých letech to předabovala Nova, a za to by měla být šibenice! Ve filmu byla nejhezčí a částečně i nahá Françoise Arnoul. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Sakra, to bylo divný. Taková skládanka, která se nedá složit. Prostě mišmaš. Komedie z Funésem a drama z Aznavourem. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zajímavá skládanka několika příběhů s úžasným hereckým ansámblem, to se jedna tetelila blahem.. Každá povídka má něco do sebe a stojí za úvahu, pokušení a hřích v mnoha podobách.. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No, komedie, pokud tedy ano tak jen dvě povídky. Ale celkově se mi to líbilo. Ke druhé povídce, která údajně v oficiálním vydání filmové kopie není, se mi nepovedlo sehnat titulky a k těm dalším také všechny neseděly přesně, takže mé hodnocení je nutno brát s rezervou a bez té druhé povídky. Jinak to špatné nebylo, ale chvílemi mi to připadalo strašně zdlouhavé. Proto hodnotím jako čistý průměr.         50 %   ()

martins 

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak než za 5*, plejáda skvělých herců(Aznavour, Brialy, Fernandel, Ferrer, Ventura, Louis de Funes nebo začínající Alain Delon), dnes už by zřejmě nikdo podobnou sestavu nezaplatil, ale v 60.letech byla jiná doba. Podobně jako Francouzka a láska i zde je film složen z jednotlivých příběhů, kdy je vždy porušeno některé z 10-ti Přikázání. Pro někoho možná nezáživné, ale pro mne skvost, navíc prvotřídní český dabing z 60.let v čele s Filipovským, Větrovcem, Bezouškou či Alenou Vránovou a jinými dodává filmu kvalitu. ()

Reklama

Reklama