Reklama

Reklama

Green Day: Jesus of Suburbia

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2005, 12 min

Obsahy(1)

Hudobný videoklip americkej punk rockovej kapely Green Day patrí do žánru kalifornského neo-punku. Pieseň "Jesus Of Suburbia" je z ich siedmeho štúdiového albumu "American Idiot". (MM_Ramone)

Recenze (10)

Kucndo 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Green Day, hnusej se mi svým "omg im so punk" přístupem, přitom se prodávaj všudemožně... hnus. Za to tenhle song je fakt klenot, vážně neskutečně chytlavá hudba, skvělý text vhodný k zamyšlení a především luxusní hudební video, fakt, je to sice 12 minut, ale u takto skvělý písně mi to vůbec nevadí... ()

GreatestFan 

všechny recenze uživatele

Klip stejně úžasný jako song, můj asi nejoblibenější od tohoto bendu, škoda ale že se zde kapela objevuje jen v archívních záběrech, mimojiné klip na styl hudby epický, stejně jako celé album, ani jsem neviděl 9 minutovou verzi, protože by to byla pěkná urážka, všechen epičnost by se ztratila. 100% // ZAJÍMAVOSTI: Jde o prvmí videoklip Green Day, ve kterém nehrají členové kapely. Objeví se zde pouze na plakátech v pokoji a archívních záběrech v TV, kde právě hraje koncertní DVD ''Bullet In a Bible'', konkrétně při skladbě ''Jesus of Suburbia''. // V malé cameo roli na párty se v klipu objevil cestovní kytarista kapely Jason White. // Původně měl hlavní roli ve videu hrát zpěvák Billie Joe Armstrong, nakonec se ale od záměru upustilo. // Existuje i cenzurovaná zkrácená verze videa, ve které jsou odstraněny scény s dialogy. // viděno 5X ()

Reklama

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Táto kapela je ortodoxnými punkermi (ktorí rozumia muzike asi ako africký domorodec počítačom) považovaná za "komerčný shit". Nie však pre mňa. Práve tento klip a album American Idiot ma pred 5 rokmi dostali k punkovej muzike. Ten klip je plný punkerských chuligánov a rozpráva príbeh mladého punkera, ktorý sa na predmestí cíti odrezaný od sveta. Pesničky na celom albume kritizujú americkú spoločnosť po 11. septembri. A podľa môjho názoru majú väčšiu silu ako kadejaké "mienkotvorné" kapely. Stačí sa len započúvať do textov. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Skvelý song, skvelý text, skvelé video - čo viac si priať? Jesus of Suburbia je pre mňa jeden z najlepších hudobných klipov vôbec. Vynikajúca pieseň v 5 dejstvách sa dočkala rovnako vynikajúceho klipu. Lou Taylor Pucci určite zažiaril v roli St.Jimmyho, a pekne nás tak sprevádzal jeho životným príbehom, teda prinajmenšom jeho kľúčovou etapou. Skvelo vykreslená atmosféra, prostredie, emócie a vedomie - to všetko v 12-minútovom hudobnom klipe, ktorý so sebou nesie nielen skvelý príbeh ale aj posolstvo. Škoda, že tie ďalšie klipy Green Day už išli iným smerom, keďže k ich textom plným symbolov by sa dali točiť skvelé klipy. Aj keď treba povedať, že Saumel Bayer je tejto klipovej branži majster! ()

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Klip k písni Jesus of Suburbia, které vyšlo na asi nejsilnějším albu, jaké jsem kdy slyšel, a sice American idiot od Green day. Právě tímto albem se skupina opět dostala na vrchol slávy. Albem, které dává ve třinácti písních dokupy jeden velký příběh. A pouze malý kousek skládanky je píseň Jesus of Suburbia, k níž byl natočen vážně skvělý klip, který si pamatuji dodnes. Je špinavý a silný, stejně jako předměstí, ze kterého pochází hlavní hrdina nejen této písně, ale i celého alba. Punk moc nemusím, ale Green Day mě vždycky dostávali, ač to není ortodoxní punk. Jejich nahrávky z devadesátých let však byly kvalitní, to musí uznat i odpůrci. Tímto nezapomenutelným albem se skupina vrátila zpátky do špičky po ne moc výrazném a docela přemrštěně komerčním Warning! z roku 2000. Byl to odvážný tah, pokoušet se o comeback s takovým materiálem v době, kdy jedou pouze tříminutové vypalovačky s texty bez hlubšího významu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Jde o prvmí videoklip Green Day, ve kterém nehrají členové kapely. Objeví se zde pouze na plakátech v pokoji a archívních záběrech v TV, kde právě hraje koncertní DVD ''Bullet In a Bible'', konkrétně při skladbě ''Jesus of Suburbia''. (GreatestFan)
  • V malé cameo roli na párty se v klipu objevil cestovní kytarista kapely Jason White. (GreatestFan)
  • V pokoji, kde sedí na posteli St. Jimmy (Lou Taylor Pucci), je plakát známého baskytaristy Sida Viciouse z kapely Sex Pistols, j méno a obličej hudebníka jsou přelepeny. Dalším plakátem je "Never Mind The Sex Pistols" se zpěvákem Johnnym Rottenem. (Joker Punx)

Reklama

Reklama