Reklama

Reklama

Zui hung

  • Hongkong Wan mei tong hua (více)
Trailer

Obsahy(1)

Inspektor Wong Wai Han (Ching Wan Lau) má se svým vyšetřovacím týmem jednoho večera zvláštní případ. Na stanici je jim předán podezřelý muž, který jim během výslechu sdělí, že zabil lidi. Jeho slova okamžitě prověří, ale osoba, která měla být údajně zabita, se má čile k světu. Samotný podezřelý je očividně psychicky narušený a zřejmě i neškodný blázen. Proto jej propustí. Do zprávy o vyšetřování ovšem nezmíní noční prověřovací návštěvu osoby, která měla být zabita, což má neblahé následky. Druhý den vyjede inspektor se svým týmem k vraždě a mrtvý muž je jim znám z oné noční návštěvy. V ten moment je jasné, že včera propustili vraha, který svá slova naplnil v čin. Rozjíždí se pátrání po muži, který touto vraždou teprve začal. Vodítka k jeho dopadení jsou ale ukryta v jeho minulosti a tu je třeba neprodleně odhalit. Protože první zavražděný byl pouze začátek vrahova plánu. (ČSFD)

(více)

Recenze (7)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerná kriminálna dráma. Má celkom dobrý príbeh o detektívovi, ktorému sa prizná neznámy mladík, že zabil niekoľko ľudí, ale keďže sa po preverení ukáže, že to nie je pravda a navyše mladík pôsobí mentálne zaostalo, spolu so svojim tímom sa to rozhodne ignorovať a nedá to ani do správy. Lenže na druhý deň je muž, ktorý mal byť údajnou obeťou skutočne zavraždený, kvôli čomu im hrozia problémy, no keďže vraždy pokračujú a navyše v nich cítiť nezvyklý rozprávkový motív, detektív chce prípad vyriešiť. Spracovanie nie je zlé, ale neprišlo mi úplne ideálne. Celkovo to pôsobí dobrým dojmom, sadla mi postava detektíva a jeho osobná línia, rovnako chválim aj samotný prvok s ignorovaním informácie a následné problémy s tým súvisiace, navyše aj kvôli krátkej dĺžke to má až mimoriadne svižné tempo, takže tu sa rozhodne nedá nudiť ani na okamih, len jednoducho tá kriminálna línia nie je až tak moc zaujímavá a to je v tomto žánri celkom problém. Nevadí mi, že totožnosť vraha je zobrazená už na začiatku, ale moc mi nesadlo podanie tejto zápornej strany, ktorá nielen, že ani nemôže vyvolať rešpekt, ale dokonca pôsobí tak nevinne, prakticky až kladne a tak vôbec nie je dôvod tešiť sa na vyšetrenie prípadu a vzájomnú konfrontáciu medzi detektívom a vrahom, čo mám v tomto žánri rád. Ale inak si nemôžem sťažovať, väčšina dôležitých prvkov ma bavila a aj tá kriminálna línia sa postará o viacero zaujímavých situácií, napríklad detské predstavenie, alebo úplný záver. A o nejakú akciu tu vôbec nejde, dokonca ani o tie vraždy, takže tu sa dá skutočne zamerať len na ten príbeh a postavy. Herecké obsadenie je celkom slušné, Ching Wan Lau opäť v úlohe detektíva, takže tu mi sadol, k tomu viacero známych tvárí a ideálne zloženie vedľajších postáv, tu nemám problém. S réžiou a technickou stránkou som spokojný, síce o tradičné žánrové prvky, ako napätie tu vôbec nejde, ale vizuálna stránka je v poriadku a aj celkové prevedenie mi sadlo. Takže celkovo je Fairy tale killer dobre zvládnutý film bez výraznejších slabín, ale jednoducho keď ma v kriminálnom žánri samotná kriminálna línia až tak moc nezaujíma, nemôžem hodnotiť lepšie. 62% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

"Až vyrosteš bude z tebe chytrý detektiv." ~ Hong Kongská sinusoida. Krimi-Thriller začíná zajímavě. Na policejní stanici se dostane psychycky narušený muž, který tvrdí, že zabije lidi-vlky. Vyšetřovatelé jedou jednu "oběť" prověřit, ale ta jim sama otevře dveře a přesvědčí je, že se mýlí, že žije. Blázna tedy pustí, vyhodí jej, ačkoliv je sám prosí, aby mu pomohli. Druhý den nachází onu domnělou oběť skutečně mrtvou a netrvá dlouho a seznam vlků narůstá. A nejde tu jen o vyšetřování případu, ale i o samotný život hlavního vyšetřujícího Hana. Tím, že dostatečně neprověřili onu "bláznovu zpověď", vystavil sebe, svoji skupinu i svého nadřízeného nepříjemným tlakům. Navíc má doma malého syna, autistu, s jehož údělem se nedokáže vyrovnat. Jak se ale celý případ a jeho minulost postupně poodkrývají, možná mu právě jeho syn nečekaně pomůže. ~ Film má tu nevýhodu, že jde o celkem zajímavě postavené krimi se zvláštním vrahem a jeho zvláštními pohnutkami, který dobře graduje a graduje, až se do scénáře nasral nějaký idiot a ke konci všechno poslal hluboko do jímky, protože dementnost dění ke konci je až neskutečná a všechno, do té doby dějem budované, je v pr... a vy jen vrtíte hlavou a říkáte si "Proč?". Proč někdo takhle zahodil celkem dobře rozjetý thriller? To se už nedozvíme. Nicméně film celkově nedoporučuji. Škoda ztracených cca 75 minut. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Rovina pracující s psychothrillerem a dramatem funguje bezvadně. Patrně z velké části experimentální kamera a střih na mé osobě zapůsobil. Má to nádech tajemna. Rovina kriminální je ošizená, vraždy nekrvavé a vidíme z nich velmi málo. Celkově to prostě nedokáže zapůsobit tak, jak by mohlo kdyby se k tomu přidalo trošku poctivý řezničiny a kriminalistických postupů jako třeba v Seven. ()

mimozakon 

všechny recenze uživatele

Na to, že chlapec vykazuje znaky demencie a mentálnej retardácie si vo vraždách počína až nezvykle inteligentne a sofistikovane. Celé je to ale príjemne pozerateľné. ()

guruPechy 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené a v závěru i dojemné, skutečně jako pohádka. K více než nadprůměru mi však chyběla větší porce překvapení a skrývání vraha aspoň do půlky snímku. ()

S_C_A_N_K 

všechny recenze uživatele

V drtivé většině nemám rád filmy, kde vám ukážou padouchův xicht hned v úvodu. Tentokrát je ale tajemno ukryto v příběhu vraha, takže o napětí není nouze. Pomalé tempo vyšetřování, podmanivá hudba, hutná atmosféra, všechno ladí. Plus mají u mě tvůrci za casting, obvykle mám u asijských filmů problém rozeznat, kdo je kdo, tady rozeznáte i vedlejší postavy. Herci zaslouží pochvalu, především pak Baoqiang Wang v roli vraha exceluje. Jinak jsem přesvědčen, že Se7en je nejen mým, ale i Pangovým oblíbeným filmem a rozhodně na něj před samotným natáčením ještě několikrát mrknul. Ale abych to úplně nepřechválil, mně osobně posledních 25 minut moc nesedlo. Představoval bych si závěr v jiném duchu. A i odpověď na padouchovu otázku: "Ty si mě nepamatuješ?" bych rád více šokující. Každopádně pro všechny, co rádi ponuré detektivky. Vychytávky: soundtrack. Tak lidičky koukejte hodnotit, protože tohle si zaslouží lepší hodnocení, než tu má třebas nejznámější klon sedmičky s českým názvem - Vraždy podle Jidáše.. Jinak ti poldové jsou až na Hana strašní zevláci, postava Ciwi Lam ještě aspoň něco dělá a hezky se na ni kouká.. 70% ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Ze začátku žánrové klišé, které se ale ve finále vyklube ve slušné drama. Samozřejmě se celý film opírá o kvalitní výstup Ching Wan Laua. ()

Reklama

Reklama