Reklama

Reklama

Jak vykrást banku

  • Francie Faites sauter la banque ! (více)
Trailer

Louis de Funès jako Victor Garnier - obchodník a prodavač ve vlastní prodejně s loveckými potřebami, investuje celý rodinný majetek do akcií dolů v Africe, na doporučení svého bankéře. Když jsou africké doly zestátněny, přijde o všechny své vložené úspory. Jednoho dne se rozhodne, že si své vložené peníze vezme zpět. Jeho dům naštěstí sousedí s bankou a tak se s celou svojí rodinou začne postupně do banky přes svůj sklep prokopávat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

Tosim 

všechny recenze uživatele

-JÁ TAKHLE NORMÁLNĚ NEPIJU. -TO BY ANI NEŠLO. Další dům, jeden z posledních Funésových filmů, který stojí za pozornost a nebyl u nás doposud uveden - další kvalitní francouzská komedie. Mnohem vynalézavější, než Pouic-Pouic nebo Jo, na Oskara však nemá. - - - Ad dabing: nejdřív jsem považoval namluvení imitátorem za prasárnu, později jsem naznal, že výsledek je průměrný, FF je ten hlas podobný tak na 30%. Ale stále je to lepší než Krampol, který pouze napodoboval chrčení, herecký projev mu nic neříkal, nejkongeniálněji zprostředkoval českým divákům Louise Jiří Lábus v Zelňačce. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Absurdní situace, skvěle napsané postavy - zejména nejmladší dcerunka a její houslový výstup, to byla hotová oslava vtipu a především vynikající dialogy, udělali nakonec z 85 obyčejných minut, velmi zabávný čas. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Koho by nezaujalo to, že tento film byl nadabován v roce 2009 a to hnedka imitátorem panem Faltusem. Rozhodně jsem neváhal a okamžitě film koupil. Nebudu se tu vyjadřit nijak důrazně k filmu. Je výborný, výborně jsem se u něj bavil a k tomu přispívá i fakt, že dabing jakoby z oka vypadl Františku Filipovskému, jenže zas tak krásné to také není. Ze začátku mu není vůbec rozumnět, co si tam mumlá pod fousy, hrozně šišlá a věřím, že kdyby tomu věnovali víc času, tak by to za to rozhodně stálo, a to je trošku škoda. Nevím jak dlouho dabing dělali, ale krom pana Faltuse jsou ostatní postavy dabingové stračeny, které se dabingujou během chviličky a nikdo to vlastně neocení a ani nesleduje, jestli se daný hlas k postavám vůbec hodí, což je trošku škoda. Přesto ale se musí ocenit snaha, která je zde dosti znát a rozhodně bych si přál, aby tento dabing ve Funésových filmech i nadále pokračoval, nebo dokonce i předaboval filmy, které dabovali jiní, jako třeba Krampol nebo Lábus. Otázka je, jak by se k tomu postavili lidé a zdali by to kupovali, ale věřím, že by do toho šli, protože tohle se jen tak nevidí. Samotného by mě zajímalo, jaké mělo North Video za tento film tržby. Popravdě jsem o tom vůbec nevěděl a najednou koukám do trafiky a ejhle co na mě nevyleze, další Funesův film, který jsem neviděl. I tak vkládám dabérovi poklonu, muselo to být nesmírně náročné a doufám, že s tím rád bude pokračovat dál. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,000,000║ Troška slabší Funes ale čo to ponúkne, pobaví. /60%/ ()

woody 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá slapsticková komedie ze staré školy. Spousta absurdních situací (už jen ten nepříliš korektní námět o rodině, která se společnými silami snaží vykrást banku přes ulici, v čemž překáží kanalizace, metro, doterní sousedi a vzdálení příbuzní), výborný timing gagů (etuda s kanalizací) a kvalitní herci (Lefebvre se mihne jen na chvíli, ale stojí to za to). A ačkoliv se nejedná vyloženě o konverzačku, mnohé dialogy mě dostaly do kolen ("Ukaž nám ten tunel, strejdo?" "Kdy byla bitva u Waterloo?" "1515." "Vidíte, plácnou, co je napadne."). Zdálo se mi dokonce, že se zde ještě de Funès krotí a nepřehrává jako v pozdějších filmech - přirovnal bych to k unavenému cholerikovi v Na stromě než ke karikatuře v Četnících, případně ke komisaři Juveovi.. Škoda slabšího závěru, který vyzní tak nějak do ztracena, bylo by to za plný počet. Pokud to však bereme jako předzvěst kultivace francouzského humoru, kdy se od bodrých venkovanů, přešlo k rozmanitějším tématům - přičemž nejvíce se o to zasloužil právě de Funès - tak těch pár chyb odpustím. (A abych si taky rýpl ohledně dabingu - Nerozuměl jsem ani slovo a po pár větách přešel na originál). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Povedena komedie to je, ale cekal jsem vetsi srandu. Trochu za to muze samotnej Funes, kterej jak kdyby se nemoh rozhodnout, jak tu postavu zahrat. Takze misty dela svoje typicky grimasy, ale misty se zase snazi o vcelku charakterni herectvi. Vtipy nejsou buhvijak originalni, ale pobavi a pribeh je akorat tak na tech 80 minut, takze to ty 4* da. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nemajetný vlastník krámku s loveckými potřebami svěří bance na protější straně ulice všechny úspory jako investici do akcií, které záhy klesnou na nulu. Aby vytrestal nadutého bankéře, který mu to poradil, rozhodne se s pomocí rodiny ze sklepa kopat tunel do banky a své peníze získat zpět. To je práce na několik dní a každý den se stane něco, co jim plán zkomplikuje... Přiznám se, že jsem zdejší hodnocení bral s rezervou a považoval je za zkreslená radostí z vidění něčeho "nového", neprovařeného s Louisem de Funés. Ale opravdu se z toho vyklubala velmi pěkná komedie. Co jí chybí na barvě a kinematografickém lesku, vyvažuje rychlým spádem situací bez dějové hlušiny a něčím, na co u "fufukomedií" nejsem zvyklý. Je to totiž opravdu dobrý rodinný film, bez jakéhokoli pejorativního podtextu takového označení. Louis de Funés je výbušný, impulzivní, ale není to tentokrát diktátor s napoleonským komplexem. Jen nešťastný mužík, který je v nesnázích, za něž nemůže a jejich řešení stmelí jeho rodinu s tak neokázalou samozřejmostí jako v mafiánských klanech. :-) Kdybych měl Jak vykrást banku k něčemu přirovnat, pak mi nejvíc připomíná jak dějem, tak svým emocionálním účinkem první polovinu Darebáčků Woodyho Allena a Louisova role se nejvíc podobá "zločinci ze zoufalství" panu Brisebardovi z filmu Jo. Velmi vyrovnaných 80% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že místo filmu se tady hodnotí pouze dabing Faltuse. Film patří podle mě k tomu lepšímu, co Funés natočil a jenom se divim, že se do ČR dostal až tak pozdě. Možná se mi film taky líbil, protože všechny četníky, fantomase a další už znám skoro nazpaměť a tohle bylo zase něco novýho. A co se týče dabingu, tak já jsem za Faltuse vděčnej. Francouzsky neumim ani slovo a ten jazyk je mi na poslech protivnej, takže francouzský filmy s titulkama moc rád nesleduju. Pokusy s dabingem Krampola nebo Lábuse dopadly dost otřesně, takže ZLATEJ FALTUS. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Citelný přerod Louise de Funès do finálního stavu, kterým bavil miliony lidí. Situační komika a gagy ve stylu "uděláme vtip, rychle odběhneme jinam, kde se něco děje, tam chvíli pokračujeme, pak se zase kvapně vrátíme a mlžíme, co se vedle děje nebo odvrátíme pozornost na něco jiného". Louis de Funès byl prostě mág situačního humoru a mistr v matení nepřítele, což v dalších filmech předvedl ještě mnohokrát, 3*. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Že by divák po shlédnutí této komedie změnil svůj pohled na herectví Louise de Funese nebo na francouzskou kinematografii první poloviny 60. let, tak to ani náhodou. Jde v podstatě o klasickou komedii své doby, která je zajímavá snad jen tím, že v ní hlavní roli hraje pozdější velká hvězda Louis de Funes. Všechny prvky, na kterých založil svůj úspěch, tedy divoká gestikulace, choleričnost a chaotičnost chování, energie, která z jeho postavy čiší, jsou už přítomny a tenhle kousek je jedním z filmů, které ho přivedly na výsluní. Jak je pro francouzské snímky tohoto ražení typické, lehké téma je doprovázeno určitou mírou společenské kritiky systému podaného komickou formou. Příjemná je stopáž, pouhých 85 minut v době, kdy jsme zvyklí na dvou až tříhodinová "veledíla", je opravdu osvěžujících. Scénárista do téhle stopáže dokázal kupodivu vměstnat všechno podstatné. Jak vykrást banku je komedie o tom, že rodinný podnik může vést nejen obchod, ale také tunelovat banku, a že rodina, která drží při sobě, je nade vše. Celkový dojem: 75 %. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem měl k tomuto filmu obsáhlý komentář, ale dnes se omezím pouze na to, že je to vynikající Funésovka s dobrou zápletkou a geniální scénou, ve které velký Louis předvádí řediteli banky vábničky na kachny. A i toho Faltuse překousnu. Těžce, ale jo... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Louise okrade nepoctivy banker o zivotni uspory a ten se rozhodne ze pomstu vezme z gruntu a danou banku rovnou vykrade celkem slusna a dost neznama komedie neni to zase takova pecka jak nasvedcuji zdejsi hodnoceni ale parkrat sem se slusne zasmal takovej Funesovskej prumer co se dabingu tyce Faltus neni spatny napodobuje to slusne ale marna slava Filipovsky je jenom jeden a proste to poznate nevim proc musi tolik sislat a jeste lecos se dalo vylepsit ale na druhou stranu sranda to asi neni prekonat neprekonatelnyho takze to jeste uslo ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem mírně zklamán. Největší slabinou filmu je ne moc kvalitní dabing. Panu Faltusovi není místy moc rozumět. Přece jen František Filipovský byl skvělý herec a tak Funese vlastně hrál a ve většině filmech jej i zastínil. Pozdější Funesova díla jsou mnohem lepší i dějově. Snímek je malinko naivní, ale je to dáno samozřejmě dobou, ve které vznikl. 50% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Krása pohledět, Funes v nejlepších létech svého komedianství a v české verzi úctyhodný nástupce skvělého F.Filipovského, doporučuji panu Faltusovi pokračování u podobných snímečků ze "Zlatého fondu", které ještě u nás nevyšly, bude mít navždy místo v síně klasické české dabérské školy.! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Podle mého je to jedna z těch lepších Funésových komedií. Rozhodně lepší, než ty z pozdní éry, kdy se stal strojem na peníze. Zde byly jeho gagy ještě neokoukané a čerstvé. Spousta vtípků sice časem ztratila náboj (zkoušení vábniček), ale některé scény fungují dodnes. Například scéna, kdy je Funés nucen lít do sebe silné víno, v něm nezapře velkého komika. A teď k dabingu. Ten v považuji v zásadě za vždy špatný. Nevěřím, že může být někdy dabing lepší originálu, naopak dokáže totálně rozměnlit herecký výkon. Ale filmy s Funésem bývaly nadabovány alespoň tak, že se mohly orignálu alespoň blížit. Myslím, že Faltus, i když mu není občas rozumět, zde odvedl skvělou práci. Víc se Filipovskému snad ani přiblížit nelze. Z nasazení je cítit, že to musel být velice vyčerpávající výkon. O to více ale zamrzí dabing zbytlých postav, který je vysloveně odfláknutý. Jeden dabér mluví několik postav a to je trapné. Škoda ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Návodů na vyloupení banky si můžu vygooglit sto do minuty, ale žádnej moc nepočítá s tím, že by to taky nemuselo vyjít. To já bych teda stokrát radši loupil banky s Victorem pro tu legraci okolo, než pro prachy vevnitř. No dobře, možná kecám, ale koho to zajímá? ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Film je to naprosto průměrný, vzhledem k tomu, co Funes točil, spíše podprůměrný. Na jedno zhlédnutí použitelný však je. Jen bych připodotkla k dabingu: jestli skutečně Faltus celou roli namluvil za jeden den, klobouk dolů. Není profesionální dabér, ale to prakticky nebylo znát. Chyboval spíše ve svém oboru, tedy v imitaci, když mu mnohdy z důvodů nadměrného šišlání nebylo rozumět. Věřím však, že kdyby dostal více prostoru ke kvalitní práci, byl by výsledek skvělý. Některé pasáže to totiž naznačují. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Louis de Funès jako majitel obchodu s loveckých potřebami, kterému jednoho dne dojdou finanční prostředky. Malá  banka hned naproti přes ulici je ideální prostředek k tomu, jak zase získat finanční jistotu. Chce to se jen prokopat suterénem do bankovního sejfu za zdí. František Filipovský už tou dobou nebyl k dispozici, takže jeho místo v dabingu zaujal Václav Faltus, který ho vyloženě imitoval. Tu lépe, tu hůře. Ze všech těch náhradníků byl nejvíce akceptovatelný. Film se moc extra nepovedl. Sekvence, ve kterých hlavní hvězda předvádí své klasické rťutovité herectví a se svými rodinnými příslušníky se dostává stále blíž svému kýženému cíli, což vždy  samozřejmě nejde hladce a podle plánu, jsou ucházející, ale nikterak třeskutě vtipné. Mnohem horší je závěrečné rozuzlení, které úplně vyšumí do ztracena a není ničím zapamatovatelné. Závěr působil hodně odbytě. Docela to celé připomíná vylepšenou divadelní hru. Kulisy podtrhují onu divadelní minimálnost, která po nějaké době také podtrhne rozvleklost. A to se film vešel pod standardních 90 minut. Film disponoval slavným režisérem. Jean Girault měl sice k dispozici osvědčeného komika, který opět ukázal svoji schopnost všechny ostatní zastínit. Film už se více zajímavým ale v žádném případě nestal. Průměr. 5/10 ()

Dalda 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu s Louis de Funesem jsem se až tolik nepobavil. Velkou roli v tom hrál horší český dabing, který je u filmů založených na dobrých hercích dost potřeba. Příště si film snad raději pustím francouzsky. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Louis de Funes 60. let je se svou mimikou cholerika na vrcholu, i když tato Giraultova komedie zdaleka nemá takové grády jako např. Oskar, Tonoucí se stébla...nebo Četník ze St. Tropez...Škoda též, že nemáme dabing Františka Filipovského. Ale za ten nový, od imitátora Václava Faltuse, je třeba poděkovat, určitě je lepší než Krampolův a Lábusův... ()

Reklama

Reklama