Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (311)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jelikož jde o pořád ten samý problém-dostat Fantomase- je třetí díl už jen opakováním už řečeného. Děj je ale přenesen do Skotska. Ve zdech starého hradu sledujeme komisaře Juva a jeho asistenta Bertranda jak svědomitě pátrají po věhlasném gansgterovi. Právě tahle dvojice, Juve a Bertrand, je nepochybně nejzábavnější, evidentně si spolu sedli. Dabing opět výtečný. 80% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Scotland Yardu sa to ani veľmi netýka, film ho má iba v názve, so Škótskom ho spája len zámok, kde sa dej odohráva a zbytočný detektív s fajkou. Francúzskeho komisára však nesmie ani trochu usmerňovať, ten je predsa geniálny. Komediálne stále dobré, ale zdá sa mi, že Funès je tu príliš krotký a nedostáva toľko priestoru, koľko potrebuje na svoje vyvádzanie. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Treti diel je oproti predoslym az prilis komorny. Cely cas sa odohrava na jednom mieste. Vdaka tomu tu skoro ani nie su ziadne akcne sceny. Prekvapivo ich absenciu nenahradili poriadnou davkou humoru. Funes mi tu znova pripadal slabsi a ani raz ma nerozosmial. Jedine co bolo k smiechu bol diabolsky Fantomasov plan. Tento diel ma aj za detskych cias bavil najmenej a teraz ho uz povazujem za uplne zbytocny. 4/10. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Vy jste Waltr? :) :) Asi nejdrsnější Fantomas, kde je odstraněno hodně jedinců. Nové prostředí Skotska a strašidelného sídla nabízí další vtipné situace s komisařem Juvem a jeho společníkem, kteří se prostě dokonale vyznají. Ty Fantomasovy akcičky mi už přišly trošku zamotané, ale tak beru to s rezervou, protože se prostě o víkendovém odpoledni dobře pobavím a francouzské komedie tohoto typu jsou prostě základ. ) Tělesně zdatný novinář Fandor, který z koně skočí na vzlétající letadlo a zpacifikuje pilota, aby zachránil snoubenku, která se zas nechtěně dostala do průšvihu - je prostě samozřejmostí. :) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Poslední díl se stěhuje od vážné kriminálky a bondovské parodie do Anglie, kde z něj vzniká nefalšovaná crazy komedie., plná narážek na Anglii. Fantomas uplatňuje daň na život a na sídlo přijíždí komisař Juve, Fandor i Helena. Nechybí tu nic - strašidla na hradě, hon na lišku, vraždící komorník i vyvolávání duchů. Nezapomenetulné jsou scény s mizející mrtvolou nebo mluvícím koněm. A ve finále dojde i na trochu té akce. Co jediné mě zklamalo kdysi, že Fantomase zase nechytili a že nevznikl další díl. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • U lorda MacRashleyho (Jean-Roger Caussimon) vede Fantomas (Jean Marais) řeči o výši „pojistného“, která se pohybuje kolem 6 milionů dolarů, a to jen za MacRashleyeho. Na konci filmu však dostane brilianty pouze ve výši 800 tisíc dolarů, zbývajících pouhých 200 tisíc má do skříňky vložit MacRashley, tedy Fantomas. Zvláštní, jak hodně MacRashleymu i ostatním slevil. (pjotri)
  • Když Fantomas (Jean Marais) odlétá ze zámku, je jasně vidět, že přestože uvnitř zámku hoří několik krbů a krb u lorda MacRashleyho (Jean-Roger Caussimon) dokonce hodně kouří, nad samotným zámkem není po kouři z komínů ani památky. (pjotri)
  • Neshody ústřední dvojice Jean Marais (Fantomas/Fandor) a Louis de Funès (komisař Juve) vznikly proto, že Maraisovo kultivované herectví ani trochu neladilo s živelnou dravostí Funèsovy excentrické komiky, která na sebe strhávala pozornost ve většině společných scén. Herci spolu mimo natáčení ani nemluvili. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Reklama

Reklama