Reklama

Reklama

Exeter

  • USA Backmask (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V starej, opustenej nemocnici, ktorej priestory v minulosti slúžili na liečbu detských pacientov s psychickými problémami, jedného večera prebieha teenagerská párty. Keď už sa v ranných hodinách začína väčšina z mladých poberať domov, niekoľko jednotlivcov zotrvá, aby si predĺžili zábavu vyvolávaním duchov. Už čoskoro sa všetci presvedčia, že zahrávať s mŕtvymi dušami sa neoplatí. Duch, ktorý sa vráti zo záhrobia, je mocný, pomstychtivý a túži ich všetkých vidieť umierať. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (65)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Keď je človek v pohode, dá sa na tomto filme, dosť dobre zabaviť. Hlavne pri niektorých scénach sa nedalo nesmiať sa. Asi najviac utkvela tá, keď hľadali exorcizmus na internete, to bola iná haluška. Tu je asi aj najväčšia chyba filmu, že neviem či je to paródia na podobne horory alebo sa len vobec nebral vážne, a tým dochádzalo k totálnym úletom a k debilným chovaniam postáv. Niektoré gore sceny sa vydarili a to je asi aj jediné, čo sa v tomto filme vydarilo, okrem dobre zvoleného prostredia.. Lebo scenár bol fádny a herecké prejavy slabé . Vybíjaná to bola veru vynikajúca, ale čo sa týka exorcizmu a všetkých jeho súčastí, bol veľmi slabý. Slabé 3*. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když se v prostorách bývalé psychiatrické léčebny, která lehla popelem, sejde dobrá parta pařmenů, je posednutí démonem vítaným zpestřením. Čím méně vážně tenhle horor budete brát, o to více se budete bavit. Mistr agresívních krváků Marcus Nispel nezůstal své pověsti nic dlužen a v téhle činnosti se činí. Co ale žádný z jeho filmů doposud neměl, je komický rozměr a nadhled. Dvě třetiny se horor perfektně prolíná s komediálními prvky. Tahle příjemná kombinace opadne až s blížící se pointou, která odhalí, jak se věci měly se záhadným pacientem, který byl zde kdysi do těchto prostor umístěn a podroben léčbě. Koho bych ve filmu oželel, byla přítomnost jakéhokoliv kněze. I když exorcismus má ve filmu neseriozní rozměr, přece jen ten kněz se zde vyskytuje. Ztvárnila ho nejznámější akvizice filmu, z hlubin zapomenutí se vynořil Stephen Lang. Nejdříve to vypadalo, že do děje moc nezasáhne, neboť skončil zabořený v čelním skle auta, ale scénář ho do filmu vrátil a mně jeho postava do zvoleného konceptu nezapadla. Třetí problémeček nastal s dvojím názvem filmu. Někde je uveden pod názvem Exeter - tak se jmenuje psychiatrická léčebna, a jiné prameny uvádí název Backmask, což je výraz pro titulek zprávy z novin, který si hudební skupina zakomponuje do textu své písně, ve filmu se to zmíní jen tak na okraj, nebylo třeba z toho hned dělat titul pro film. A dál už žádné problémy nevyvstaly. Film pádí splašeně a krvelačně kupředu, do toho dobrá kamera, která neuhne před žádným krvavým detailem, vyhrocený děj je protkán hláškami, neznámá herecká sestava překvapuje, horror-porn slečny nechybí. Dva hororový šílenci, Marcus Nispel & Kirsten McCallion, vůbec poprvé spojili síly. Výsledkem je dynamická jízda ve špinavých prostorách jako stvořených pro podobný typ hororu, jenž si z exorcismu střílí a všude ukapávají a tečou sračky z rozmasakrovaných lidských těl. 90% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vymítač ďábla v Domě hrůzy! Duchařina střihnutá fajnovým slasherem nepřináší sice nic nového, ale slušivá kamera (část filmu jsem si připadal jako na tripu), špinavé interiéry a pěkné gore (napíchnutí na krumpáč, odseknutý obličej, chlístance krve kropící kameru...) mne nakonec potěšily. Zábavný masakr v samotném závěru by vydal na hvězdu. Douška po titulcích má asi napovědět, že pokračování se chystá... A k tomu všemu několik šlapajících songů od Quarantine, z nichž se mi asi nejvíce líbil Black Down. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Marcus Nispel padá čoraz hlbšie. Diváci ho príliš nemajú radi pre jeho komerčné remaky F13 a TCM (ktoré mám osobne celkom rád), ani pre jeho povrchné, no zábavné béčka. Ale táto jeho multi-názvová novinka je ako z iného sveta a keby som nevedel, že to režíroval on, tak kľudne uverím, že je to lacný debut nejakého začiatočníka. Totálne generický, teenagerský horor dnešnej doby, ktorý sa utápa v tých najprevarenejších klišé moderných hororov. Stupídni teenageri, opustená liečebňa, posadnutie, exorcizmus, ešte sa divím, že to nie je found footage. Iritujúca blbosť s niekoľkými vizuálne obstojnými hororovými momentmi za slabé 2*. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Škoda.Zase jeden z horůrků,navíc vod Němce,kterej má solidní filmařinu v malíčku,kterej absolutně nenaplní příběhový ambice.Hnusnej barák,docela dobrej námět,ale ze všeho zbylo v poslední půlhoďce parádní gore,jinak ale napětí a strašení spíš blížící se k nule.Nechápu,kam se těm rejžům z těch filmů to pravý hororový dusno ztrácí.50%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film měl pracovní název Blacmask, ale v prosinci 2014 byl změněn na Exeter. (Terva)
  • Film měl premiéru ve Velké Británii na filmovém festivalu Glasgow Horror v únoru 2015. (Terva)

Reklama

Reklama