Reklama

Reklama

Fantomas se zlobí

  • Francie Fantômas se déchaîne (více)
Z natáčení  - Mylène Demongeot

Obsahy(1)

Pronásledování rafinovaného Fantomase přivádí tentokrát komisaře Juvea, novináře Fandora a jeho snoubenku Helenu do Říma, kam je svolán významný vědecký kongres. Hvězdou tohoto kongresu má být profesor Lefebvre, vědec zabývající se výzkumem v oboru hypnózy. Jeho objevy jsou tak převratné, že se dá předpokládat, že Fantomas bude mít o stařičkého vědce zájem a postará se o jeho zmizení. K únosu skutečně dojde, ačkoli určit toho pravého profesora mezi třemi navlas stejnými je pro komisaře Juvea úkol nelehký. (Intersonic)

(více)

Recenze (302)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pokračování Fantomase si vzalo vše co bylo na prvním díle dobré a přidalo leccos dalšího, a to nemluvím o roli navíc pro Jeana Maraise:) Parodie na bondovské vychytávky, aplikované nenapodobitelným komisařem Juvem, tradičně monumentální Fantomasovo doupě a dokonalé masky...krása. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Společenské narážky skryté pod fraškou už sice nejsou tak moc patrné, o to víc nastupuje komika, která nezestárla, i kdyby se to někomu mohlo zdát. Někdy to totiž není tak zřejmé, ale člověk pozorný hledá a najde... Lituji dnešní generace a jejího smyslu pro humor. My si necháme tenhle. Uvidíme, který z nich přežije déle. Navíc v době, kdy jsme ho vyznávali my, byl už více než dvacet let starý a stále nám měl co říct. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Fantomas se klidně může zlobit jak chce mě tahle honička novináře Fandora a komisaře Juvea nebude zlobit nikdy,ale bavit vždycky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $2,100,000Návštevnosť: 4,212,446(Francúzsko)/90%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jean Halain, Pierre Foucaud .. Rok po seznámení s Fantomasem, komisařem Juveam, novinářem Cancorem, přišlo vydařenější a temnější pokračování. Mistr komiky Louis De Funes má zde větší prostor a po většinu doby děj určitě nenudí. 96%. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Funes vytvořil opravdu vtipný herecký typ, ale měl většinou smůlu na filmy, v nichž hrál. Z velkého množství věcí, co natočil, je hodně blbostí, ale občas se najde nějaký režisér, který se nenechá Funesem převálcovat, ale který ho dokáže využít. Z té lepší části je i tato geniální trilogie. Konečně má Funes rovnocenné protihráče a jeho postava má svoji funkci (tj. smích není vyvoláván jen tím, že by pobíhal před kamerou a zlostně cosi pokřikoval). Tento díl se mi navíc z celé trilogie líbí nejvíce. Hlavně kvůli kouzelné scéně ve vlaku. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Fantomasovi zůstala výtečně neosobní maska, nezapomenutelné hudební téma a schopnost mít jakoukoliv tvář. Juve si urval svůj prostor před objektivem a předvádí obvyklé výstupy plné rozmáchlých gest, divokých pohybů, pitvorné mimiky a zmatených slov, jež z něj padají kulometnou frekvencí. Ani obvyklá posedlost Funèsových postav Řádem čestné legie nechybí. Oblíbené záměny a převleky doplňují bondovské serepetičky, jejichž užití, byť účinné, narozdíl od 007 míří spíše na bránici. Výstupy s umělou rukou jsou brilantní. Škoda, že to neplatí o neumělé ruce scénáristově, která umístila do dění nepotřebnou manekýnu, stejně užitečné manekýně a k tomu poněkud umělými kroky dostává postavy do potřebných situací, tj. pohazuje jimi jak figurkami. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhej dil je nejlepsi z cele trilogie. Koncne je v hlavni roli Funes a ten to umi spravne rozjet. Uz dela svoje tradicni grimasy, neustale meni prevleky a dokonce sejme i par zaporaku. Ale krome toho, ze dostal vetsi prostor Funes a celej film je vic akcni a komickej, se o nem da v podstate napsat to samy co o prvnim, opet slusnej pribeh atd. Na 5* to neni, ale nejlepsi dil to je. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl mám osobně nejradši, protože Louis DeFunés se tady vyskytuje v řadě převleků a to mám rád. Zvýšené pozornosti jsou hodny také jeho vynálezy. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Fantomase zavedl komisaře Juvea, novináře Fandora a jeho snoubenku Helenu do Říma, kam je svolán vědecký kongres, němž bude vystupovat významný profesor Lefebvre a naší trojici se zdá, že by o něj mohl mít Fantomas zájem, což se nakonec ukáže, že jako pravda. Pokračování už sice není tak dobré jako jednička, ale rozhodně se u něj dobře pobavím i po čtyřiceti letech. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je neméně dobrý, možná ještě lepší než ten první. Ještě rafinovanější převleky, skvělá akce. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pronásledují mě, já se otočím a srazím dva lotry svou třetí rukou." Třírukej komisař Juve je skvělej. A byl by skvělej i tehdy, kdyby neměl střílející dřevěnou nohu, střílející doutníky a ztopořenou pásku přes oko. Jeho stíhání Fantomase, Fandora i tří profesorů Lefevrů je prostě dokonalý. Kdepak zavedený postupy, to chce instinkt. Pak by mohl Fantomas pláchnout jedině v lítajícím Citroenu, což by byl samozřejmě úlet. A jelikož se v tom zmatku neustále pohybuje i nádherná Helena, tak bych si ji dovolil pozvat na oběd do Říma, abychom se mohli společně pobavit nad genialitou vyznamenaný hvězdy francouzský policie. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

“Vzpomínám si. Jsem mrtvá. Já jsem Raymonda.“ Mrtvá? Mrtví si na nic nevzpomínají. Přicházela k sobě. Raymonda, která se utopila v Seině, se probírala k životu. Pomalu se jí vracelo vědomí. Přivykla už tak dokonale pocitu smrti, že odvykla pocitu života. A přece se jí rychle rozproudila krev v žilách a normálně rozbušil tep, který během jejího bezvědomí zeslábl a téměř ustal. „Kde to jsem? Co se to se mnou stalo?“ ... Škoda, že drtivá většina dnes zná Fantomase pouze z moderních filmových parodií, a v životě si nepřečte skvostně pokleslé a nádherně temné romány Pierre Souvestra a Marcela Allaina, jež na počátku 20.století tak zbožňovali surrealisté. Pokud ale chcete poznat skutečného génia zločinu, poradím vám: Ptejte se po Červené vose. Nasedněte do Fiakru noci. A možná pak ty filmy uvidíte v trochu jiném světle. ... “Márnice,“ zašeptala. „To je márnice. Mysleli si, že jsem utopená.“ Ale ne, nebyla to márnice, protože u stěny spatřila lidské kostry v řadě jednu vedle druhé, zavěšené od stropu na dlouhých provazech. Na dvou sousedních stolech ležely dvě bílé postavy, přikryté rubáši. A o kus dál... Pod chodidly ucítila Raymonda chladnou a mrazivou vlhkost lepkavých dlaždic. Potácivě se rozběhla k posledním stolům. Tam spatřila něco nepojmenovatelného, hnusného, co hrůznou děsivostí převyšovalo všechny výtvory nejbujnější fantazie. Ležela tam mrtvola ženy, natažená na zádech. Bývala to bezpochyby mladá žena, protože paže si dosud zachovaly jemný a pěkný tvar. Ale tělo bylo v naprostém rozkladu. Nafialovělé maso světélkovalo, jedno oko chybělo a místo něho zela v obličeji díra, z poloviny pravé tváře visely cáry. Břicho se proměnilo v hromadu hemžících se červů. Raymonda uskočila a shodila přitom na podlahu něco těžkého a splasklého. Byla to noha vytržená z kyčle, na níž po celé délce stehna bylo ještě netknuté maso. Avšak kosti na chodidle a na lýtku byly úplně holé, jakoby oškrábané. „Bože, já blázním,“ pomyslela si, a s hlavou v dlaních běžela na druhý konec místnosti. Když míjela stůl, na němž se probudila, nohy se jí zapletly do rubáše. Chtěla se ho zbavit, jenom se však ještě víc zamotala a skutálela se na zem. Přitom se rukama chytila za cosi, co se na ni převrátilo. Cítila, jak jí po nahých pažích stéká nějaká studená tekutina, kapku po kapce, pomalu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Stejný scénárista, stejný režisér, stejné herecké obsazení a jen nepatrně horší výsledek, přijde mi přece jen, že dvojka disponuje méně kvalitními gagy než první díl. Celkový dojem: 85 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Totéž co jednička, ale ještě o fous slabší. Vychytávky jako střílející doutníky, falešná ruka nebo létající auto jsou fajn a Funés u mě jednou za čas vyloudí úsměv, ale je to stále hrozně pomalé, trikově roztomile/trapně zastaralé a akce horší než minule. Pro mě prostě fantomasovská série zkoušku časem neustála. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Komisař Juve jaktějuve nebyl více juve, jak v tomto díle. Z juveotního utrpení se vzpamatovává dobře, ale brzy se na scéně objeví ten vyjuveený ojuveivovač mrtvol, nekalý juvenostník Fantomas (juveotní role Jeana Maraise). Jeho juveotopisem se ale teď nezabývejme. Už stejně neobjuvene. Tedy, juveelná pohroma Fantomas chce zkrátka vládnou světu. A to za použití materiálů jako je síra, křemen nebo juveec a nějaké juveiny. Inu, nejen chlebem juve je člověk. A do toho ty nejuveotný předměty komiseře Juvea. Ty legrační vynálezy. Chá chá. Ale což, buď jak buď, taková komedie je ten správný juveotabudič pro každého dobře juveeného tvora. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Funès s troma rukami, Marais s troma rolami. Čo viac si môže divák priať. Snáď len trošku viac humoru a nesparodovanie prvej časti. Inak sa jedná opäť o skvelú zábavičku s premysleným scenárom, elegantnými naháňačkami a dokonalými maskami. Akurát tie Maraisovi nezávidím. V tej dobe si v nich musel toho vytrpieť. 75%. ()

Reklama

Reklama