Reklama

Reklama

Tool: Salival

všechny plakáty

Recenze (4)

okkac 

všechny recenze uživatele

Tool a jejich videoklipy, které už stihly získat celkem legendární status. Pomatuji si, jak jsem nechápavě zíral na Schism, který dávali několikrát na ViVa Zwei. Kytarista Adam Jones, který vystudoval školu speciálních efektů dokonale kombinuje masky a stop-motion. Trochu mne zamrzelo, že klip k Vicarious z 10,000 Days je komplet CGI. Uvidíme co přinese už dlouho očekávané další album. Kurňa chlapci už je 2014 a stále nic od 10,000 Days (2006)!!! ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Jakožto hudební expert smekám před chlapci z Kalifornie, kteří v ranku populární hudby, tedy hudby nenáročné pro široké publikum, dokázali stvořit tolik hudebních skvostů, které i já, hudební expert a náročný posluchač, považuji za umění a v rámci populární hudby za naprostý vrchol. Klipy jsou pak třešničkou na dortu. V mnohém lepší než to nejlepší od Švankmajera, obstojí jako krátké animované filmy. Pastva pro oči. Bravo! ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Tool jsou naprostý unikát, a to nejen v ranku tvrdé muziky. Přestože tvoří v podstatě anti-komerční muziku, dostali se s oběma posledními deskami na první místo Billboardu a získali si po celém světě kultovní status. Zaslouženě. Na metalové scéně prosluli díky jedinečnému provedení veškerých audiovizuálních atributů, které může hudební uskupení nabídnout – jejich hudba, texty, grafika, klipy i koncertní vystoupení jsou jako širé moře inspirace, do kterého se můžete ponořit a bádat v něm třeba do skonání světa. DVD Salival nabízí klipy z první a druhé desky, Sober, Prison Sex, Stinkfist a Ænema, plus jejich úplně první, poněkud punkově vyhlížející klip Hush, z EP Opiate, kterým celou svoji hudební kariéru odstartovali. To je taky jediné video, kde jsou Tool vidět. Jinak se jejich filmová tvorba vesměs hemží různými podivně pokřivenými loutkami a figurami, kterým něco roste z hlavy nebo teče z nosu. To nejlepší ale mělo přijít až s následující deskou „Lateralus“, ke které byla natočena videa Schism a vrcholná Parabola. Spolu s doposud posledním Vicarious je to všech 8 klipů, které ma kapela na svědomí, tak se nenechte zmást desítkami fandovských dílek na youtube (byť některá nejsou špatná). Za vizuální stránku a režii je zodpovědný kytarista Adam Jones, který se ochomýtal i kolem filmové branže a zanechal svůj otisk ve spoustě klasických pecek (Jurský Park, Terminator 2, Predator 2)! Škoda, že Tool pracují s rychlostí medvěda v zimě a desky vydávají a na šňůry jezdí jednou za 10 000 dnů… 100 % ()

Olafson 

všechny recenze uživatele

V současnosti asi nejlepší hudební skupina, je ale alarmující, kolik lidí okomentuje prostoduchý videoklip s nahou štětkou, která se válí na bourací kouli, a uteče jim něco takového. Prostě nevěřím tomu, že lidi jsou takoví blbci, ale jen neradi hledají, co jim nedají masmédia přímo pod hubu. https://www.youtube.com/watch?v=07pLGIgyfjw ()

Reklama

Reklama