Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o tom, že kdo jinému jámu kopá... Když se manželé Jahodovi (V. Helšus a K. Lírová), majitelé chaty, dozvědí, že se bude v místě stavět dálnice, snaží se jí prodat dřív, než se to roznese. Vymění ji s Večeřovými (J. Kodet a K. Macháčková), kteří zastírají špatný stav své chalupy a výstavbu prasečáku v okolí. Když oba páry zjistí, že byly napáleny, snaží se o novou výměnu… (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

MMR 

všechny recenze uživatele

Bohužel mi toto dílo nesedlo, což mě mrzí hlavně kvůli osobě, která mi to doporučila. Tímto jí vzkazuju, že se nedá nic dělat a příští film třeba bude lepší =) ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Televízna mikrokomédia dokazujúca, že časy sa síce menia, ale podvodníci a podvodníčkovia ostávajú. (11.1.2021) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tvař se zamyšleně, Marie, buď tak hodná !!" Scénář Aleše Procházky nedal jalovýmu mladýmu Lipskýmu moc šancí na úspěch.. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Této moralitce socialistický kabátek docela padne, ale klidně by se mohla producírovat v oděvu dnešním. 36letému Václavu Helšusovi i 46letému Jiřímu Kodetovi to docela slušelo. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Velká role v malém filmu pro Václava Helšuse. Bohužel. Snažil se až moc. Škoda, že si nevyměnil roli s Jiřím Kodetem. Jinak průměrný filmík o čecháčcích vyčůráncích, s absencí humoru, ovšem s fajn pointou. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Další televizní komedie vyhrabaná hluboko v archivu. A nebyla úplně špatná! Především hlavní mužský hrdina je fakt "borec" - dokáže lhát a předvádět svou schopnost vše zvládnout v každém okamžiku. Dějově se divák velmi rychle zorientuje a je mu brzy jasné, kam autor svůj příběh směřuje. Závěr tedy není vůbec překvapivý, ale předchozích cca 30 min je vcelku zábavných. Průměrná komedie, která určitě potěší svou "archívností" a hlavním hrdinou. Hudba: Martin Kratochvíl ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Umístění v červených číslech je nesmysl, zas tak úchvatná podívaná to není, ale koukat se na to těch 40 minut v klidu dá. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Helšus a Lírová v hlavních rolích. To se nevida kazdy den. :) Jinak jde o takovou tu beznou "zahradkarskou" anekdotu, kterych se tehdy tocilo mnoho. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

“Copak to jde, todle? Někdo si vzpomene a zničí všechno co jsme tady za celá léta vypiplali a vypěstovali?” Snad každý je vděčný za klid a relaxaci někde na klidném místě. Avšak nic netrvá věčně. A tak se jednoho dne objeví zpráva, že kolem povede dálnice. Dle hesla, zachraň co můžeš a nejlépe teď, než s tím začnou také sousedi, je snaha chatu prodat. Češi ale , jak známo, je však národ podvodníčků a tak se hrdina příběhu dostane do kruhu podvodnické eskapády. Komediální herecký koncert Václava Hanuše v hlavní roli, až je škoda, že nebyl děj víc rozvinut a natočen jako celovečerní film. Coby televizní povídka však také postačí a svoji humornou stránkou výborně poukazuje na ono typické češství. Sice z dob socialismu, ale, co si budeme povídat, v dnešní době to není jiné. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie. A Vladimír Hrubý zahrál vlezlého souseda výborně. Akorát nevím jestli bych chtěla obývat takovou čtvrť na samotě u lesa kde nic není. Člověk by tam skoro pořád musel plýtvat benzínem když by si chtěl pohodlně nakoupit. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Docela průhledná a předvídatelná moralita, která ničím nevybočila z šedivé normalizační televizní produkce. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o podvodnících a hlavně, když na ně někdo vyzraje. Tady to sice není až tak podle mých představ, ale přesto mne to pobavilo. Na to že jde o televizní tvorbu to bylo dobré až moc. Srážím body za ten pitomý konec, hloupě ustřižený. Jsem se totiž těšil, jak si ti dva dají po tych rypačiskách prolhaných a nic. *** A PŮL ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jen se spolehni je zvláštní dílko. Točil ho Lubomír Lipský ml., který toho ale moc nenatočil a z těch delších filmů je toto ten poslední. Scénárista ani není uveden. Určitě je škoda, že první pointu filmu, tedy že manželé Jahodovi budou napáleni též, se dozvíme příliš brzo, než aby to diváka mohlo pobavit. Tím spíš, že si tvůrci dali takovou práci s tím, aby divák mohl sledovat přípravu na obelhání manželů Večeřových. Ta druhá pointa už dopadne lépe. Celkově ale dramaturgie mohla být lepší, pana Jahodu sledujeme povětšinu času s telefonem na uchu a nohama na stole a Vladimíra Hrubého neustále nalezlého v domě hlavního manželského páru. Ještě, že v té době neexistoval internet a sociální sítě. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

humor se nekoná, je to taková bakalářka, pan Helšus tak pobíhá od čerta k dáblu, komunální tepání malých podvodníčků podle tehdejších norem. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

O té naší české vychcanosti , aneb přečůrat se můžeš pokusit , ale ono si tě to stejně najde a vrátí se ti to z druhé strany. ()

Reklama

Reklama