Reklama

Reklama

Zápisky mladého doktora

(seriál)
  • Česko Zápisky mladého lékaře (více)
TV spot

Série(2) / Epizody(8)

Své minulosti neuniknete. Někdy to platí i o budoucnosti. Jon Hamm a Daniel Radcliffe hrají v seriálu inspirovaném dílem ruského spisovatele Michaila Bulgakova. První řada se zaměřuje na doktora Vladimira Bomgarda ve středním věku, který rozjímá o době, kdy jako mladý doktor pracoval v místní nemocnici na malé ruské vesnici Murjevu v době Ruské revoluce. V druhé řadě tohoto komediálního dramatu se píše rok 1918 a Rusko prochází občanskou válkou. Mladý doktor se potýká s nezvladatelnou závislostí na morfinu. Pod kritickým pohledem svého staršího já se mladý doktor pokouší vyrovnat se životem v nemocnici a s úsilím svého zdravotnického personálu, s občanskou válkou a s rozptýlením, které pro něj představuje překrásná mladá aristokratka Nataša. Díky vynikajícím hereckým výkonům všech zúčastněných nabízí tento seriál jedinečné a realistické ztvárnění Bulgakova díla. (Viasat)

(více)

Recenze (62)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Drsné ruské prostředí smíchané s trochu drsnějším britským humorem je zajímavé, stejně jako tragika mísící se s komikou. Občas je to ale hnané možná až příliš do extrému. Jon Hamm jako vždy výtečný. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně dobrá sranda se vyloupla na HBO Go, když jsem bádal nad tím, co bych si za seriál mohl pustit tentokrát. Blikalo na mě, že se jedná o poslední šanci, navíc o osm dílů po dvaceti minutách. Neváhal jsem. I Daniel Radcliffe čerstvě po Harrym a klasický Američan Jon Hamm byli pro mě jasnou nabídkou, která se v případě takového námětu neodmítá. Kdybych ale za ty léta už nevěděl, že Daniel se od Harryho role dokáže tak krásně oprostit, asi bych byl víc v šoku. Povedla se mu ta role mladého doktora dokonale. Stejně tak, jako se skvěl Jon Hamm, který se oprostil od těch jeho klasických amerických blockbusterových rolí a skočil si do Anglie na kurz brutálně černého humoru. Chvílemi jsem cítil odkaz na Černou zmiji, jen o dost brutálnější a jedovatější zmiji. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Černohumorná seriálová perla. Tak britský humor, jak jen může humor založený na základech ruského klasika být... :-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,STE SI JISTÝ, ŽE TO ZVLÁDNETE, DOKTORE?“ … ,,NE. ALE NIKDO JINÝ TU NENÍ, ŽE? ŽÁDNÝ DOKTOR V OKRUHU STA MIL“...... /// Anglickej humor řízlej ruskou realitou – znáte něco šílenějšího? Já už asi ne (kurva to víš že znám, to má bejt jako řečnický….). Ve čtvrtý části už (bohužel) končí všechna legrace a veškerý zesměšňování vážnejch (drsnejch) případů jde do prdele, páč je tu – závislost. Víte co, je to krátký, má to v sobě punc zajímavosti (točej to Angláni), je tam drsnej ftip…, ale kdyby se někdo ptal na můj názor – radši bych doporučil ten film. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu Michaila Bulgakova "Zápisky mladého lékaře“ ani film Morfij neznám. 2.) Amputace nohy malý holce tupou pilou mi připadá jako dobrej fór. 3.) Thx za titule ,,V.Silver“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ukřičené opakování několika vtipů s předvídatelným dějem a nepochopitelnou kombinací černého humoru a grafického znázornění právě takových lékařských nezdarů, které jsem nikdy graficky znázorněné vidět nepotřeboval. Obsadit jako starší verzi hlavního hrdiny Jona Hamma mi zpočátku přišlo nepochopitelné, ale postupem času se Radcliffe do své budoucnosti otiskl až neuvěřitelně. Škoda jen, že se tak muselo stát právě v téhle nesympatické sestavě ztracených duší. Na jeden dobrý vtip připadnou klidně dvě epizody mých nechápavě přimhouřených očí. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

První řada: Chladný kbelík ruského realismu. Černohumorné (až britské) historky baví a neúcta k lidskému životu nebyla nikdy podána tak zábavně. Radclife setřásl ze zad Pottera a spolu s Hammem se prokousává morfinovými problémy a nástrahami zaprděné vesničky skládající se (snad) z jednoho domu. Přítelkyně z toho sice má pomalu deprese, ale pro mě skvělé. :-) Druhá řada: Velmi mě bavilo prohození rolí, kdy se Radclife stává tím zmrdem, který v prvním díle začal vzpomínat. Příjezdem Nataši se konečně ukáže jak to ve skutečnosti je. Symbolické uzavření v posledních záběrech je moc pěkné. Na nic si nehraje. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Křečovité. Ta vážnější linka okolo přeměny z naivky v totálního cynika se závislostí na krku funguje vlastně velmi dobře. Bohužel ta humorná hrát příliš nefunguje a s tou vážnější linkou to dohromady fakt nefunguje. Režie navíc také kdovíjak neuchvátí, takže to musí vlastně celé zachraňovat překvapivě výborný Daniel Radcliffe a neméně dobrý (ale značně nevyužítý) Jon Hamm. Vcelku ale spíš promarněná šance a i na ploše čtyř dvacetiminutových epizod vlastně místy docela nuda. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Oh no, ta sebeparodická linka mi vůbec nesedla. Celkově je to hodně fajn napůl komediální počin (spíš ze tří čtvrtin), nestrávil jsem ale bohužel lékařovu neznalost základních medicínských postupů a krvavé fatality těsně po složení zkoušek. VÍM, že to mělo být funny - kammený obličej mi přeci jen občas povolil. Radcliffe výborný plus už si konečně musím sehnat ty Mad Men. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Jsem jediná komu nesedlo pobíhání Hamma kolem (nemyslím herce, ten byl skvělý, ale jeho postava a rozpravy se sebou, to mi nějak nesedlo)? Plusové body za scény ze sálu. Co se mnou dokázalo udělat trhání zubu a amputace nohy tupou pilkou, to se mnou nedovede sebelepší gore horůrek. PS: Všimli jste si, že má Radcliffe na stěně u dveří svého pokoje siluety totožné s těmi, co měla jako obrázky rodičů děcka z Lemonyho Snicketa? XD ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

"Ta šlapka už umřela.... měla syfilis. - Vynikající." Ty kreace co tady předvádí Daniel měly být nějak oceněny, protože tak skvělé podání tak brutálně černého humra se jen tak nevidí. "Did he?" ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Dal jsem celou sérii v jednom zátahu. On to ostatně není takový problém, protože jsou to 2x4 epizody po 20 minutách. Zajímavé je, jak se v průběhu mění atmosféra a styl humoru (který ale nikdy nezmizí úplně). Celkově mi to hrozně sedlo, ta atmosféra zaostalého carského, a pak raně bolševického, Ruska, vesničtí lidi, mladý doktor, morfin, rudí, bílí... Je to dobře napsané i dobře zahrané. Nejlepší fóry jsou ty minimalistické, třeba když doktor jede 30 verst, aby vyřešil ženu s otevřenou lebkou. "Už je mrtvá?" "Ještě ne... Teď už jo. Máte šunku?" ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Heroický počin, který udělal z hluboce tragického příběhu celé země i několika jednotlivců dost drsnou grotesku. Na tenhle nezvyklý mix jsem si zhruba dva díly zvykala, ale pak jsem mu propadla. Dělat si legraci z tak hrůzných roků, jakými v Rusku byly rok 1917 a 1934, chce pořádné koule a tvůrci je měli. Epizodické historky oživují i vtipné vizuální gagy, nemluvě o dialozích. Zajímavé je vyloupávání se charakterů, kde hlavní hrdina v podstatě na celé čáře selže jako doktor i jako člověk, zatímco směšné figurky dokáží, že mají svou důstojnost. SHRNUTÍ: Začít praxi vesnického doktora na Rusi roku 1917? To můžete jen propadat zoufalství nebo se smát. ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Radcliffe je malý, ošklivý, krpatý a překvapivě to může obrátit ve svou výhodu. Ano, Young Doctor's Notebook je neskutečně přitažené za vlasy, ale proč ne (na precizní vymachrované lékažské postupy tady máme House a desítky dalších seriálů). Já se bavila - dvě třetiny času jsem se usmívala a tu další třetinu jsem znechuceně bořila hlavu do polštáře za neustálého opakování "fůůůůj". Jon Hamm a jeho scény už byla jen taková třešnička. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Hodně netradiční věc. Vynikající stylizace a atmosféra. Nepřipravené (jako jsem byl já) zaskočí chvílemi dost husté gore scény (řezání nohy) a specifický humor, který je místy správně britsky suchý, místy ale taky nepříjemně přesušený. Na každou dobrou scénu tak náleží dvě průměrné až nudné. Na druhou stranu mě hodně potěšil herecký výkon Daniela Radcliffa, nad nímž jsem po Ženě v černém málem zlomil hůl, jenže ono se vokázalo, že mu evidentně daleko víc sedí komediální poloha, a to způsobem rovnou mistrovským. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Britske zpracovani povidek Michajla Bulgakova, ktere ma jedinou chybu - episody jsou snad az prilis kratke. Velice zabavne, a pritom nadmiru naturalisticke, treba amputace z druhe episody by se klidne ztratila v nejakem horrorovem gorefestu. Hamm je v hlavni roli skvely jako vzdy, ostatne dost se to blizi jeho roli z Mad Man, a Ratcliffe definitivne prokazuje, ze opravdu umi hrat, a neni jen brejlatej kluk s hulkou... ()

mad_ness 

všechny recenze uživatele

Danielove pokusy o "odškatuľkovanie sa" z tých slávnych okrúhlych okuliarov sú viac než dobré. Sú skvelé. Netušila som, že mu britský humor tak ide. Toto mu naozaj sadlo. Síce mi minisérie úplne vyhovujú, toto bolo ale že naozaj... málo. ()

Reklama

Reklama