Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alena Brůžková (J. Hlaváčová), matka dospělé dcery Evy (E. Režnarová) a dospívajícího syna Pavla (J. Kalužný), se právě rozvedla se svým mužem Hynkem (L. Frej). Našla si nového přítele (V. Brabec), se kterým plánuje svatbu, a po rozvodu s ní bude bydlet syn, jak bylo soudem rozhodnuto. O těchto skutečnostech se děti dozvídají od otce. Rodina se rozpadla, zdá se, vinou manželky a její nevěry. Jenže nic není takové, jak to na první pohled vypadá. Na debaklu tohoto manželství se podílí stejnou měrou i manžel… (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Výborné inscenační drama, jehož kvality předem předurčuje Jana Hlaváčová v hlavní roli, to je záruka nadprůměrného zážitku vlastně pokaždé. Domácí atmosféra hustá tak, že by se dala krájet, dlouhá léta nevyřčená tajemství, rozchod i naděje střídající se v pár minutách a morální souboj všech členů rozpadající se rodiny. Ve skvělém hereckém obsazení mě velmi zaujala pro mě prakticky neznámá Eva Režnarová. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Ha, to bylo drama. Hugo, tedy vlastně Hynek, hraje svou klasickou habaďůru a je pro tentokrát zvláště slizkým manipulátorem. Ale nechť hodí kamenem, kdo je bez viny? Sešla se totiž v tom studiovým zpracování řádka dobře vykreslených charakterů s různě vyhraněným postojem. A dialogy se daly poslouchat, aniž by měl člověk pocit, jako by se snažil domluvit zmatenej idiot s hluchoněmým dementem. Jedná se o holé drama a navíc televizní inscenaci, takže 95 % akce se nutně přesunuje na intelektuální úroveň a v někdy očividně papundeklových kulisách (které nevadí) tak nějak nepřijde ani bombastický výbuch celé ulice ani zběsilá honička možným i nemožným. Naopak exploze a maratón hereckých výkonů je solidní stavební kámen pro postupné divákovo poznávání postav v rámci svižně sestříhaného průběhu. Nevím jak moc to bude pro ostatní stravitelné, ale za mě sice slabší, ale čtyři hvězdičky. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Děti se těžko smiřují s rozvodem rodičů. Nedokážou to pochopit. Ale někdy to nedokáže pochopit ani jeden z manželského páru. Když dva lidé nedokážopu žít spolu, tak je lepší, aby šli od sebe. Zřejmě se brali moc mladí a byli nezralí k manželství. Žili spolu dvacet let a pak zjistili, že jsou si cizí. Charaktery postav byly hezky vykresleny, zvláště pak pan Frej. Při sledování jsem se bála, aby se z něho nevyklubal nějaký psychopat a nepřeskočilo mu. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Karel pije...a vlastně ne Karel, ale Hynek. Po rozvodu je totiž film, který by mohl při změně různých parametrů platit na všechny rozvádějící se. Jeden obviňuje druhého, tahají se do toho děti a dospělí doufají, že se přikloní právě na jejich stranu. Jenže vina je vždycky na u obou, jak já říkám. Takže i když se zpočátku zdá, že za rozpad rodiny může Alena, časem se vše ukazuje v jasnějších barvách. Herecký koncert obou hlavních hrdinů, (ne)manželského páru. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Kvalitní inscenace, lze doporučit. Realistické zobrazení problému tehdejších běžných manželství mladých nezralých lidí, zejména zcela nesamostatných mužů. Když ubereme to obvyklé herecké přehánění, tak tu máme celkem podobný příběh těm, které ukázala ve svých úžasných časosběrných dokumentech pí. Třeštíková. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama