Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alena Brůžková (J. Hlaváčová), matka dospělé dcery Evy (E. Režnarová) a dospívajícího syna Pavla (J. Kalužný), se právě rozvedla se svým mužem Hynkem (L. Frej). Našla si nového přítele (V. Brabec), se kterým plánuje svatbu, a po rozvodu s ní bude bydlet syn, jak bylo soudem rozhodnuto. O těchto skutečnostech se děti dozvídají od otce. Rodina se rozpadla, zdá se, vinou manželky a její nevěry. Jenže nic není takové, jak to na první pohled vypadá. Na debaklu tohoto manželství se podílí stejnou měrou i manžel… (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Výborné inscenační drama, jehož kvality předem předurčuje Jana Hlaváčová v hlavní roli, to je záruka nadprůměrného zážitku vlastně pokaždé. Domácí atmosféra hustá tak, že by se dala krájet, dlouhá léta nevyřčená tajemství, rozchod i naděje střídající se v pár minutách a morální souboj všech členů rozpadající se rodiny. Ve skvělém hereckém obsazení mě velmi zaujala pro mě prakticky neznámá Eva Režnarová. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Manželský pár se po mnoha letech společného soužití, přetrvávající krize a nevěry z manželčiny strany rozvádí. Po manželském svazku zůstala vedle dospělé dcery a dospívajícího syna pachut čehosi nedořečeného, která nezmizí ani poté co si dva lidé, kteří si byli kdysi tak blízcí, pokusí spolu v rámci slušnosti vycházet, ale je to těžké, když bývalá manželka má už známost se kterou dokonce plánuje svatbu a po přechodné období spolu zůstávají ve společné domácnosti. Nastává období, kdy manžel chce během tohoto formálního bydlení strhnout děti na svoji stranu vtíráním se do jejich přízně. Na rozpadu manželství nesou stejný podíl oba jeho aktéři. Proměna sobeckého manžela v ideálního partnera je vlastně jen promyšlenou hrou, jak ještě zvrátit rozchod. Hlaváčová a Frej zahráli manželský pár zmítaný krizí s naprostou přesvědčivostí. Televizní drama s psychologickými prvky je kvalitně zahrané, zvláště slabošský manžel je velmi dobře vyvedený. Jenže v televizním studiu to nějak nemá tu správnou sílu diváka dostat. Snaha byla. A navíc rozvody jsou dnes na denním pořádku, takže o nic extra se z mého pohledu až tak nejedná. 60% ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Vynikající rodinné drama o nevěrách, vzájemném odcizení a o tom, že opravdové štěstí netrvá příliš dlouho. Příběh i atmosféra jsou na jedničku, stejně jako dechberoucí herecké výkony Jany Hlaváčové a Ladislava Freje, který zde sehrál parádní roli odporného manipulátora, alkoholika a slabocha. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert pro Janu Hlaváčovou a Ladislava Freje. Hrají do roztrhání těla (hlavně Ladislav Frej), ale scénář má slabší místa (zbytečné mudrcování matky a dcery -dcera, sportovkyně, i zapálí v posteli...; vydírání autohavárií...). ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Měl bych na pana scénáristu Ráže několik zásadních otázek, jenže ho nemám v mobilu, takže ve mně zřejmě navždy zůstane stran scénáře několik otazníků. Ovšem výkon Hlaváčové (která vlastně hraje tu samou verzi hodně ztrestané manželky z Ikarova pádu a Tažných ptáků) a zejména Ladislava Freje vyloženě nutí k vyššímu hodnocení. 70% ()

argenson 

všechny recenze uživatele

S ohledem na procento rozvodovosti u nás se tady dějově neděje nic světoborného. Sice dobře vybraní a dobře hrající herci, ale nějak jsem nikomu z nich moc nevěřil. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tento komorní TV film o bolestném rozpadu jedné rodiny je ukován především herci, Jana Hlaváčová a Ladislav Frej to rozehráli fantasticky, za podpory výborných kolegů - Vladimír Brabec, František Filipovský..  Příběh začíná v okamžiku rozvodu, tedy divák netuší, do čeho vstupuje a postupně odhaluje, co se stalo..  Upřímně řečeno bylo mi líto všech zúčastněných, zejména dětí.. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Film hlavně o psychopatickém manželovi, se kterým se jeho žena po 20 letech manželství konečně rozvedla. Manžela se ale nezbaví, stále ji navštěvuje a citově vydírá. Když si žena (Jana Hlaváčová) vezme svého přítele, nadchází hádky o děti a manžel (Ladislav Frej) svůj teror a vydírání zvyšuje. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Nádherně vystavěné drama podtržené vynikajícími hereckými výkony Jany Hlaváčové a Ladislava Freje. Zde by se měli učit dnešní herci, kteří účinkují v nekonečných seriálech! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Děti se těžko smiřují s rozvodem rodičů. Nedokážou to pochopit. Ale někdy to nedokáže pochopit ani jeden z manželského páru. Když dva lidé nedokážopu žít spolu, tak je lepší, aby šli od sebe. Zřejmě se brali moc mladí a byli nezralí k manželství. Žili spolu dvacet let a pak zjistili, že jsou si cizí. Charaktery postav byly hezky vykresleny, zvláště pak pan Frej. Při sledování jsem se bála, aby se z něho nevyklubal nějaký psychopat a nepřeskočilo mu. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Geniální Frej s Hlaváčovou. Rafinovaně budovaný psychologický příběh o tom, že po rozvodu rozhodně vše nekončí. Obzvláště, když jeden z páru je psychopat. Ale vše myslí dobře. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Výborné drama o lidech, kteří spolu dvacet let žili a najednou jsou cizí, nepřátelští a mluví spolu jenom kvůli dětem. Film o tom, jak člověk dělá to, co lidé dělají neradi-mění slova v činy. Odejít není ve středním věku zdaleka snadné. Jana Hlaváčová i Frej dokazují, že patří k naprosté herecké špičce. Drama o chvílích, které nechci nikdy zažít.85% ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Tuhle psychologicky laděnou televizní inscenaci o komplikovaných vztazích v jednom rozpadlém manželství jsem si pustil primárně kvůli Janě Hlaváčové a rozhodně nelituji. Herecky nejen ona ale i Ladislav Frej v rolí manipulativního slabocha naprostá špička. Akorát mi z těch všech postav, včetně těch (skoro) dospělých dětí bylo dost smutno. V jednu chvíli Frej říká že "do manželství se musí dát všechno", obávám se však, že i kdyby oba hlavní protagonisté dělali cokoliv, tak by to s nimi dobře nedopadlo. ()

Svata 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert...ano, ale myslíte si, že se tento film hodí vysílaný v čase od 8:20 v sobotu ráno? Neměl by být tento čas pro nejmenší diváky? Nebyla by vhodnější třeba pohádka? ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Spickovej, depresivni, neprijemnej psycho "thriller" - s zivotnim vykonem Ladislava Freje. :-) Hlavacova je bohyne. Jako vazne, davam plny pocet. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Že se nestydíš!" Když rozvod, tak rozvod, ale žít si dvacet let spokojeně v nespokojeném manželství je plýtvání časem. ()

gonga 

všechny recenze uživatele

Výborné drama se skvělými hereckými výkony, zejména Ladislav Frej zahrál svého odporného manipulátora, slabocha a závislou osobnost velice přesvědčivě. ()

Reklama

Reklama