Reklama

Reklama

Diana, princezna z Walesu (1961–1997) byla patrně nejznámější, zcela jistě však nejfotografovanější ženou dvacátého století. Její předčasná smrt po autonehodě v Paříži na konci srpna 1997 šokovala celý svět. Film režiséra Olivera Hirschbiegela zachycuje poslední dva roky života této výjimečné ženy (ve filmu ji představuje Naomi Wattsová), která už v té době žije v odloučení od manžela, prince Charlese. Při jedné návštěvě v nemocnici se Diana seznámí s kardiochirurgem pákistánského původu Hasnatem Khanem (Naveen Andrews), který ji okamžitě zaujme svým klidem a profesionalitou. Překonat „stavovské rozdíly“ není pro lékaře ani princeznu až takový problém. Horší jsou překážky, které přijdou poté, co se z obou stanou milenci. Jakou může mít jejich vztah budoucnost? Diana je v hledáčku bulvárních novinářů, kteří sledují každý její krok – a tudíž i každý krok jejího partnera. Případné manželství s ní by tedy pro Hasnata znamenalo opustit lékařské poslání. Jeho muslimská rodina je ostatně proti sňatku s rozvedenou křesťankou… (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (213)

nineweh 

všechny recenze uživatele

Romantická selanka, která by mohla být o komkoli a o samotné Dianě nám skoro nic neřekne, takže dát její jméno celému filmu mi přijde úplně mimo. Chemie mezi hlavními hrdiny nulová, herecké výkony mdlé, Naomi se sice snažila, ale prostě se Dianě ani nepodobá, takže vlastně ani nevím, k čemu tenhle film měl být. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tento film má spoustu předpokladů k tomu, aby byl úspěšný. Koneckonců jej režíroval tvůrce Pádu třetí říše, hlavní roli dostala opěvovaná hvězda a příběh Diany je vcelku šťavnaté a lákavé téma. Bohužel si tvůrci na svá bedra vzali příliš velké sousto. To, že Naomi byla nominovaná na zlatou malinu je jeden z důkazů toho, že se se svou rolí opravdu nepopasovala dobře. Přitom já o ní vím, že je dobrá herečka. Avšak její křečovité výrazy a umělá gesta dělala z princezny naivní a hloupou husičku navzdory tomu, že tvůrci ji chtěli zachytit přesně opačně. Doporučuji pustit si originální BBC interview a porovnat jej se záznamem ve filmu - po shlédnutí Naomi mohou pochválit snad jen zaslepení skalní fanoušci. Role jí jednoduše absolutně nesedla. Přestože vzhledově jsem měla co dělat, abych ji pod tou zošklivující parukou poznala - z dálky opravdu působila jako Diana. Příběh jako takový je neskonale prázdný a chladný a vzdáleně připomíná béčkové televizní filmy. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí filmu Diana ma napadá množstvo výčitiek, tak iba stručne. Prekvapuje ma korektnosť snímky, keďže sa nejedná o hollywoodsky film a natočil ho kedysi výborný Hirschbiegel. Jedná sa o film o žene a bohvie prečo si tvorcovia myslia, že to automaticky znamená film výlučne pre ženy. Lenže pre ženy jednoduchšie, ktorým stačí pohľad na exotického intelektuála v bielom plášti a sú hneď hotové. No a najväčšia výčitka smeruje k poňatiu hlavnej postavy. Diana je vykreslená proste ako krava, ktorá sa riadi v podstate iba emóciami, rozhoduje za druhých a kuje plány, ktoré ubližujú jej láske, ale vlastne majú byť veľkou obetou a divák potom ani nevie, čo si má myslieť. Človek, ktorý prespal posledných 30 rokov sa ani nedozvie, že mala deti. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jak netočit biografii? no asi nějak takhle.......... film se zajímavým námětem který nebyl využit. Watts je v hlavní roli super ale film je zbytečně natahovaný. Ve filmu prostě (narozdíl třeba od Královy řeči) není důvod tak dlouhé délky. Stačila by hodina a půl ale to už prostě nezměním. takže asi tak nějak.......... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na téma ze života princezny Diany bylo natočeno hodně filmů již za jejího života. Nepamatuji si žádný dobrý. Ale budiž, tabloidy bylo nutné něčím ilustrovat. Nicméně ani tento tento nový biopic není o nic lepší, pouze zapadá do linky těch nových trendů, kdy se vypráví například o jednom týdnu ze života Monroe. Grace toto ještě poměrně ustála, Diana již nikoli. Nač její jméno plýtvat na romanci o rozvedené křesťance a pákistánském chirurgovi, kterému matka nedala požehnání? ()

Galerie (130)

Zajímavosti (12)

  • Shodou okolností byly plakáty k filmu vyvěšeny i poblíž Place de l'Alma v Paříži, tedy poblíž vjezdu do tunelu, kde v roce 1997 zahynula Princezna Diana při automobilové nehodě. Toto umístění plakátů vyvolalo mezi lidmi vlnu pobouření a na žádost francouzského distributora Le Pacte byly odstraněny. (Cheeker)

Reklama

Reklama