Reklama

Reklama

Diana, princezna z Walesu (1961–1997) byla patrně nejznámější, zcela jistě však nejfotografovanější ženou dvacátého století. Její předčasná smrt po autonehodě v Paříži na konci srpna 1997 šokovala celý svět. Film režiséra Olivera Hirschbiegela zachycuje poslední dva roky života této výjimečné ženy (ve filmu ji představuje Naomi Wattsová), která už v té době žije v odloučení od manžela, prince Charlese. Při jedné návštěvě v nemocnici se Diana seznámí s kardiochirurgem pákistánského původu Hasnatem Khanem (Naveen Andrews), který ji okamžitě zaujme svým klidem a profesionalitou. Překonat „stavovské rozdíly“ není pro lékaře ani princeznu až takový problém. Horší jsou překážky, které přijdou poté, co se z obou stanou milenci. Jakou může mít jejich vztah budoucnost? Diana je v hledáčku bulvárních novinářů, kteří sledují každý její krok – a tudíž i každý krok jejího partnera. Případné manželství s ní by tedy pro Hasnata znamenalo opustit lékařské poslání. Jeho muslimská rodina je ostatně proti sňatku s rozvedenou křesťankou… (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (213)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nezáživný, necharismarický snímek o snad ještě nudnější stránce Dianina života, tedy vztahu s arogantním Pákistáncem. Tohle ani nelze hodnotit průměrem, film na mě nezapůsobil po žádné stránce. Jednoznačně jeden z těch slabších životopisných filmů. /// 1. film viděný v roce 2022 /// Zhlédnuto na JOJ Cinema s českým dabingem. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se v době blížící se premiéry hodně těšila, a to hlavně díky obdivu k Lady Di, který na mě už v dětství tak nějak přenesla moje maminka. Rozporuplné reakce diváků a kritiky mě však zrazovaly od návštěvy kina a ke snímku jsem se tedy dostala až nyní. Čekala jsem asi něco více životopisnějšího. "Diana" vypráví celkem prostý romantický příběh, který se od německých televizních "pilcherovek" liší jenom solidnějším obsazením (Naomi se do všemi milované princezny stylizovala podle mého názoru velmi dobře) a tragickým zakončením. Žádná velká sláva se tedy nekoná, ale případné televizní repríze se bránit nebudu. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Príbeh Lady Di sa dal rozprávať rôznymi spôsobmi. Mne by najviac vyhovovala asi agresívna 90s atmosféra a v nej thriller o konšpirácii. Alebo vlastne hocičo, len nie love story Diany a nesympatického doktora, bez vyhrotenejších okamžikov a uveriteľnej chémie. Nuda. Nuda, akú som od režiséra Pádu tretej ríše, nečakal. A havárku ani neukážu.. 50% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Z Diany dělá snímek světici-mučednici, z jednoho z jejích vztahů pak osudovou lásku nebeskou. Režisér se údajně snažil Dianu popsat jako inteligentní ženu, ale udělal z ní blbku, protože ve filmu řeší milostné neshody způsobem, který by mohl připadat chytrý leda tak žákyním základní školy. A to ještě pomocné. Diana zde vyobrazená nemá daleko ke stalkerce. Pákistánský doktor, se kterým měla pletky, musel po premiéře z ostudy chodit kanály. SHRNUTÍ: Když vám pod okny vyřvává princezna z Walesu, máte zaděláno na mezinárodní průšvih. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdo chtěl co tímhle snímkem dokázat? To někomu došlo, že už se na Dianu zapomíná, tak je potřeba natočit film o tom, jak byla vlastně bláznivě zamilovanou holkou, která se změnila ve stíhačku a využívala paparazzi k tomu, aby na ní její vyhlídnutý žárlil? Neskutečně ubohá snaha o umělecký film, kterého má být dosaženo nesmyslnými pohyby kamery, stejně jako 50 % zbytečných scén. Jako kdyby se Oliver Hirschbiegel dlouho díval na poslední filmy Terrence Malicka a zjistil, že jinak než pomalu a bez smyslu ani nejde natáčet. A jako, že mám Naomi rád, tak její příšerný akcent a bezkrevné herectví mě opravdu nedojaly. Ach jo... ()

Galerie (130)

Zajímavosti (12)

  • Naomi Watts zpočátku chtěla prosadit změny ve scénáři, protože byl příliš drsný, ale nakonec usoudila, že právě toto všechno je součástí nepříliš šťastného života princezny Diany. (R´Hell)
  • Naomi Watts dvakrát odmietla ponuku na hlavnú rolu, zobrala ju až na tretíkrát. Pôvodne kvôli strachu z reakcii Dianiných detí. (DarkSaint)
  • Scenárista filmu Stephen Jeffreys sa s Dianou dokonca osobne stretol. „Pri rozhovore s ňou som si uvedomil, že obraz hlúpej husy, ktorý o nej vytvorili médiá, je chybný. Bola pohotová, dôvtipná a inteligentná. Tento rozhovor mi slúžil ako inšpirácia pri písaní filmu. Vracal som sa k jej hlasu zakaždým, keď som premýšľal, čo by mohla vravieť." (Zdroj: Bonton)

Reklama

Reklama