Reklama

Reklama

Diana, princezna z Walesu (1961–1997) byla patrně nejznámější, zcela jistě však nejfotografovanější ženou dvacátého století. Její předčasná smrt po autonehodě v Paříži na konci srpna 1997 šokovala celý svět. Film režiséra Olivera Hirschbiegela zachycuje poslední dva roky života této výjimečné ženy (ve filmu ji představuje Naomi Wattsová), která už v té době žije v odloučení od manžela, prince Charlese. Při jedné návštěvě v nemocnici se Diana seznámí s kardiochirurgem pákistánského původu Hasnatem Khanem (Naveen Andrews), který ji okamžitě zaujme svým klidem a profesionalitou. Překonat „stavovské rozdíly“ není pro lékaře ani princeznu až takový problém. Horší jsou překážky, které přijdou poté, co se z obou stanou milenci. Jakou může mít jejich vztah budoucnost? Diana je v hledáčku bulvárních novinářů, kteří sledují každý její krok – a tudíž i každý krok jejího partnera. Případné manželství s ní by tedy pro Hasnata znamenalo opustit lékařské poslání. Jeho muslimská rodina je ostatně proti sňatku s rozvedenou křesťankou… (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (213)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie také zlé, ako sa tunajšim hodnotiteľom zdá. Skôr ako životopisný film, sú to malé útržky zo života, ale z osobného pohľadu dôležité a celkom pekne poskladané. Spočiatku psychologické prežívanie dostáva priveľa priestoru, ale neskôr je to normálny príbeh, nič prisladké ani príťažké, tak akurát. Čo je na tejto novej teórii kamufláže pravdivé, nech posúdia povolanejší, ale mne sa páčila. Naomi sa ako najznámejšia žena sveta vydarila, a dokonca kvôli nej aj viditeľne omladla. –––– Mám sen, že padám. – A kdo do vás strčil? – Nejde o to, kdo mě strčil, ale kdo mě chytí. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Pomalý a detailní záběr na tvář slavné a všemi milované ženy. Její úsměv není ovšem znakem radosti nebo snad štěstí, ale je pouze maskou, která zakrývá všechny ty špatné zážitky, pochybnosti či čirý zmatek myšlenek. Diana byla a vždy bude jednou z nejvýraznějších osob historie Velké Británie. Jistě, že jsem očekávala něco jiného, ale zklamání není natolik patrné, jak by tomu odpovídalo průměrné hodnocení, které tento film dostal. Chyběli mi tam William, Harry a Charles (ne že bych ho měla nějak v oblibě). Snímek se celou dobu držel pouze na emocionálním rozpoložení hlavní postavy Diany a nenabídl ani trochu náhled do jejího rodinného života. Udělala toho hodně dobrého a hlavně ta charitativní činnost z ní udělala ikonu s dobrým srdcem, která ráda rozdávala porozumění, radost a lásku. Naomi Watts v hlavní roli byla nepřekonatelná a stejně k nerozeznání jako skoro v každém filmu. Na tento snímek jsem se hodně načekala a musím říct, že Oliver Hirschbiegel odvedl skvělou práci. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jak netočit biografii? no asi nějak takhle.......... film se zajímavým námětem který nebyl využit. Watts je v hlavní roli super ale film je zbytečně natahovaný. Ve filmu prostě (narozdíl třeba od Královy řeči) není důvod tak dlouhé délky. Stačila by hodina a půl ale to už prostě nezměním. takže asi tak nějak.......... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je možné, že lady Diana Spencerová v nitru toužila zažít lásku jako z červené knihovny, ale dost pochybuji, že toužila, aby o tom někdo točil film. Scénky typu mikrovlnka apod. jsou jako z nějakého sitcomu nebo romantické komedie. Vedle toho se ale odehrává řada emotivních partnerských scén (ovšem s jasným dějovým schématem), no a samozřejmě je to o životě bulvárem pronásledované a tchýní nenáviděné šlechtičny. O to víc je s podivem, jak nevyhraněný a nevýrazný snímek Diana je. Nevím jak se to stalo, ale Naomi Watts na mě poměrně často působila dojmem, jako by se ocitla v nesprávném filmu - v podstatě jediné, co fungovalo, byla její scéna s doktorem Barnardem . Samozřejmě o úloze královské rodiny v tom, jak se s někdejší budoucí královnou zacházelo, se pochopitelně stále nesmí mluvit, a tak se o tom ani zde nemluví;) Pro jistotu nejsou vidět ani Harry a William... Tento film o cca posledních dvou letech života princezny Diany se jednoduše řečeno nepovedl a není jediný důvod, proč byste ho měli vidět. 40% ()

Sidonka odpad!

všechny recenze uživatele

Zívárna bez jakéhokoliv kladného přínosu. Naivní film, který nejenom že je o ničem tak dokonce ani nepobaví. Je to nepřesvědčivé, nepůsobivé, sterilní, mrtvé a nemá to ani jiskru romantické oddechovky. Ač život Diany skýtá materiál na skvělé drama, neměla jsem velké iluze o jeho zpracování. Protože mi navzdory skromnému očekávání naservírovali úplně leklou rybu, hážu tenhle flák rovnou do odpadu. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (12)

  • Scenárista filmu Stephen Jeffreys sa s Dianou dokonca osobne stretol. „Pri rozhovore s ňou som si uvedomil, že obraz hlúpej husy, ktorý o nej vytvorili médiá, je chybný. Bola pohotová, dôvtipná a inteligentná. Tento rozhovor mi slúžil ako inšpirácia pri písaní filmu. Vracal som sa k jej hlasu zakaždým, keď som premýšľal, čo by mohla vravieť." (Zdroj: Bonton)
  • Shodou okolností byly plakáty k filmu vyvěšeny i poblíž Place de l'Alma v Paříži, tedy poblíž vjezdu do tunelu, kde v roce 1997 zahynula Princezna Diana při automobilové nehodě. Toto umístění plakátů vyvolalo mezi lidmi vlnu pobouření a na žádost francouzského distributora Le Pacte byly odstraněny. (Cheeker)

Reklama

Reklama