Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

Cival 

všechny recenze uživatele

Už jenom hodně suchý odvar z počátku brilantní, pak už jen průměrné komediální série. Jedna hvězdička jen za čas od času povedený typický Funesovský gag. Víc nedám ani omylem - scénář je pekelně nudný. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Poslední hvězdička poslednímu dílu série patří za zajímavě zpracovanou detektivně-špionážní zápletku. Ovšem nikdy se nemůžu ubránit dojetí při větě ČAS JE NEÚPROSNÝ JAKO SMRT, PANE RYTMISTŘE A JE NAŠÍ POVINNOSTÍ PŘIZPŮSOBIT SE! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Poslední díl četnické serie, který jsme viděl jako první, mě pobavil velmi dobře,ale ne po celých 99 minut . i Když scéna Funese kdy má vzteklinu je mimořádná. No a četnice to vskutku nejsou špatný. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Poslední "četníkovina" se už moc nepovedla. Myslím, že celá série měla skončit o jeden či dva díly dříve a ještě by si uchovala jistou "noblesu". Takhle ale celkový dojem trochu utrpěl. Humor už je křečovitý a skoro bych řekl násilný. Občas do očí bije trapnost scén nebo dialogů, sem tam se sice ještě blýskne malý dobrý vtípek, ale to je asi tak vše. Díky bohu, že nenatočili ještě další díl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $10,900,000Návštevnosť: 4,209,000(Francúzsko) plus 1,264,000 (Východné Nemecko)/70%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

LdF opět zasahuje a na jeho osobní kouzlo a humor nikdo nemá. Je pravda, že tento film je nejslabší ze všech filmů o četníkovi ze ST. Tropez. Ale stejně mam nejraději tu jízdu v autě se setrami z kláštera:-). ()

woody 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejgeniálnějších komiků 20. století a vlastně všech dob se mohl rozloučit lepším filmem.Sbohem Louisi nezapomeneme na tebe ale na tohle bychom radši zapoměli. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na to, ze je tohle posledni Funesovo film, je tu jeste docela ve forme. Vratila se Claude Gensac, ale cetnici furt nejsou v puvodni sestave. Navic Michelovi Galabru misto Jerome rikaj Alfonzi. Ale cetnice jsou docela hezky a tohle je jedinej dil, kde jsou nejaky poradny zaporaci a zapletka je docela chytra. Lepsi nez Cetnik a mimozemstane, ale mezi nejlepsi dily se to nezaradi. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tento poslední díl série (a zároveň poslední Funésův film) je tak nepovedený, že je to až dojemné. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Bohužel jen velmi, ale opravdu velmi slabý odvar nepřekonatelných Četníků. Louis De Funes bude navždy nesmrtelným a lidé se u jeho komedií budou bavit stále a stále, ale bez tohohle přídavku by se četnická série klidně obešla :(........ ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Už proboha ne... Nejhorší díl z téhle komediální série. Bez nápadu, bez šťávy... Příde mi to jako ždímání suchého hadru. Zápletka je prakticky o tom samém a cekově už není čemu se smát. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasim s některejma komentářema, že by na Funésovi nějak bylo poznat, že už na tom neni zrovna nejlíp. Podle mě vypadal, že je pořád plnej života. Skoro se až nechce věřit, že půl roku po natáčení umřel. Ale samotnej Funés film neudělá. Ostatní "četníci" mi naopak připadali, že už je ten 6. díl snad ani nebaví. No možná ještě Maurice Risch do toho přines trochu života (pro něho to byl teprve 2. díl, ve kterym hrál). Jinak je to všechno jen opakování toho, co bylo v předchozích dílech a už to nemá "šťávu". Co se taky dá čekat od 6. dílu, když všechny díly jsou pořád na jedno a to samý téma? Snad jedinej originální a povedenej fór, na kterej si vzpomínám, byla ta oslavná báseň, co musel recitovat Michel Galabru. Jinak nic moc. Nutno dodat, že film ani nesklouzává nikam k trapnostem. Koukat se na to dá, ale podle mě je lepší sáhnout po některym z přechozích dílů. 45% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je snazší věnovat se na Francouzské riviéře alpinismu, nebo odsloužit jako policistka v terénu celý den na vysokých šteklech? Pokud je to první rektální a stará se Ludvíček Maryvonne Cruchot, tak je určitě těžší četničení v lodičkách.. Au revoir mistra sice přinese dost hluchých míst, ale i pár těch, co zůstanou v paměti navždy (třeba jízda velebné matky v odlehčující se CV dvojce, na kterou nemá ani Dom Toretto). Ten motiv při jakože dramatických scénách trošku působí jako krádež kultovního Colombierova motivu z Lovce hlav.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle četník už není tím staým dobrým četníkem, na kterého jsem se těšil vždy, když ho měla dávat televize. V nejlepším se mělo skončit a tak je škoda, že vznil ještě jeden díl a to tenhle. Tohle si Pan komik nezasloužil. Neříkám, že jsem se nebavil, to naopak. Jenomže když jej srovnáme s ostatními díly, tak to jsou nebe a dudy. Co se týče scénáře, ten mě narozdíl od ostatních dílů nezaujal. Film stoupá a padá pouze s de Funesem. První hvězda za de Funese, druhá za některé pěkné četnice a třetí z nostalgie. ()

sportovec odpad!

všechny recenze uživatele

Na četnickou funesovskou hexalogii mohou být ty nejrůznější názory. Osobně se domnívám, že nejslabší a nejméně nápaditý je její pátý "mimozemšťanský" díl s dnes místy až dětinsky působícími triky. Feminizující závěrečný díl jako celek naopak v porovnání s dneškem spíše vynikne nápaditostí alespoň některých dialogů, občasným zátřpytem ne jednoho gagu a odvážnými scénami (konfrontace zralé padesátnice s jejími pozdními dcerami opravdu bere dech). Kdo do této hexalogie vkládá víc, než kdy do ní bylo vloženo, tj. kdo očekává více než přátelskou, více úsměvnou a krotkou než údernou nebo dokonce nápaditou zábavu, je zklamán. ČETNÍK byl totiž už jménem svého hlavního protagonisty Funese od počátku zamýšlen jako veselohra lidové zábavy. Zábavy, které přes občasné skluzy k plytkosti nepostrádá spád, řemeslný nápad a stále kvalitní výkony s celou řadou slušně nebo i dobře zvládnutých charakteristik minulé doby na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny minulého století. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Úžasná francouzská komedie jakožto ostatně všechny ostatní! :-) Vynikající herecké obsazení v čele s mým oblíbencem Louisem ()

sud 

všechny recenze uživatele

Poslední četníci jsou už hodně vyvaření, otřepaní, předvídatelní a místy křečovití. Jean Girault zemřel ještě před dokončením filmu. Louis de Funès zemřel těsně před jeho premiérou. Tímto filmem končí jedna etapa francouzské komedie. Ale přes všechny jeho zápory nemohu film zavrhnout a ani pořádně nevím, jestli kvůli nostalgii, soucitu, nebo přeci jen něčemu dobrému (Cruchot v převleku za četnici). 50%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Z detstva si pamätam z televizie, ze koncom 80-tych rokov davali hlavne tuto cast, mimozemstanov a Cetnika ze Saint Tropez (1964). Ja osobne som mal najradsej sci-fi komediu o mimozemstanoch, pretoze sci-fi a fantasy bol moj najoblubenejsi zaner, inac ostatne casti bud v telke nedavali, alebo sli mimo mna, ani neviem preco. V kazdom pripade som sa na tejto casti pobavil celkom slusne aj dnes. Funes ma vzdy rozosmeje a teraz ked som videl vsetky casti, tak najmenej sa mi pacil Cetnik v New Yorku (1965)... 04.01.2011 _______ Louis de Funes - (Strážmistr Ludvic Cruchot) +++ Michel Galabru - (Rotmistr Gerber) +++ Guy Grosso - (Tricard) +++ Maurice Risch - (Beaupied - Poupě) +++ Michel Modo - (Berlicot) +++ Claude Gensac - (Josepha Cruchot) +++ Sophie Michaud - (Isabelle Leroy) +++ Hudba: Raymond Lefévre +++ ()

Reklama

Reklama