Reklama

Reklama

Blesk z čistého nebe

všechny plakáty
Trailer

Šestnáctiletý fanoušek Brian si přeje hrát stejně dobře, jako jeho basketbalový hrdina Kevin Durant. Chlapecký sen se zázračně vyplní – na úkor jeho hrdiny. Teď Durantova krize vede jeho tým k záhubě a v žebříčku NBA se propadá stále níž... Hvězda americké NBA Kevin Durant si zahrál sám sebe v tomto akčně laděném rodinném filmu. Ten pojednává o tom, jak hvězda basketbalové ligy přijde o své hráčské dovednosti, které se zázračně přenesou na jeho šestnáctiletého fanouška. Když se na Briana zázračně přenesou hráčské dovednosti jeho sportovního hrdiny Kevina Duranta, stane se z něj hvězda středoškolského týmu. Kevin Durant však najednou není schopen ani trefit koš a zachránit tak svoji kariéru. Play-off se blíží a Brian začíná chápat, že aby se stal opravdovým vítězem, musí začít pracovat především sám na sobě. Proto se rozhodne udělat konečně správnou věc a pokusí se zabránit katastrofickému završení sezóny svého hrdiny. (HBO Europe)

(více)

Recenze (33)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nezangažovali toho Kevina Duranta, tak by to s tímhle filmem dopadlo hodně špatně. Takhle to bylo ale dost v pohodě. Nenucený, herci v pohodě, chvílemi fakt legrace. Co víc od takového filmu chtít. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Mít talent je fajn. Ale ještě lepší je, když na vás nějakou zvláštní náhodou přeleze talent někoho jiného. Pak se můžete ze dne na den stát hvězdou a nikdo vás nebude podezírat, že jste ten talent ukradli, protože tohle se přece reálně neděje. Nebo ano? Tento rodinný film z prostředí středoškolského basketu nebyl vůbec špatný, dokázal mě zaujmout i přesto, že řadím basket v žebříčku mých oblíbených sportů na jedno z posledních míst. Základ je v tom, že film si na nic nehraje, je to naprostá oddechovka pro celou rodinu, která uteče opravdu rychle, netřeba u toho přemýšlet, netřeba nic řešit, stačí jen sledovat obrazovku a člověk si u toho parádně oddechne a ještě si to užije. Jedinou výhradu mám snad jen k hlavnímu hrdinovi (mám teď na mysli středoškoláka Briana), ten kluk mi nebyl moc sympatický, chtělo to vybrat nějakého vhodnějšího herce, tomu klukovi jsem tu roli moc nevěřil a příliš mě nepřesvědčil. Jinak to ale ušlo a jsem rád, že jsem si k tomuto filmu našel cestu. Za sebe uděluji lepší tři hvězdy. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že se to povedlo mnohem více než dva filmy o Mikovi. Nejedná se o kopačky, nýbrž přímo o převzetí schopnosti. A dle mého názoru byli sympatičtí i herci, bývá to mnohem horší v podobných filmech. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Basket a příběh a trocha humoru nemůže být špatná kombinace, spíš naopak dobrá ale tady prostě jednoduché, a normálni ničím překvapujicí záležitost. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Hodně špatný film. Nelíbilo se mi skoro nic. Myslím si, že byli nevhodně vybraní herci a to nebylo jediný. Rozmýšlela jsem se mezi jednou nebo dvěma hvězdama, ale nakonec dvě dám díky tomu basketu. 35%. Ale vím jistě, že na tenhle film už nikdy znovu koukat nebudu .. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Belushi v tandemu se svým synem Robertem (coby kouč a jeho asistent) jsou aspoň trochu vtipní a vědomi si podřadnosti materiálu dělají co mohou... Zbytek je křeč plná klišé. 40% ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Všechny hvězdy dávám Belushimu, mému oblíbenci, který ani tady nezklamal..."hele pojď sem, kdysi jsem taky hrával na střední jako nejlepší hvězda týmu, ale pak přišel najednou do týmu Michael Jordan a musel jsem předat štafetu...to je vážně pravda trenére?...Není, ale příběh dobrej, ne?"....rušivým elementem byl pro mě naopak mladý portorikánec, nebo co to bylo, v hlavní roli a jeho dosti trapné snažení napodobovat Duranta...aspoň kdyby si oholil ty dva bobry v podpaží, dobytek jeden.................moje hodnocení = 5,5 z 10. ()

Spike23

všechny recenze uživatele

Like Mike byl aspoň o legendě a ani tam nebylo přímo řečeno, že se jednalo o Jordana, pouze byla zmíněna přezdívka MJ. Tady je rovnou naservírovaný Kevin Durant na stříbrném podnose. Ne že by to bylo něco špatného, sice byl druhý v minulé sezóně ve statistikách a MVP si podle mě zasloužil víc než LeBron, ale co si budem my fanoušci povídat, na film mu ještě chybí pár těch titulů, mvp a klíčových zápasů. Ale co, mohu být jenom rád, že to není o Jamesovi. A pro fanoušky Miami a Oklahomy - jen počkejte, až se DRose uzdraví :-D. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Nenadchne. Neurazí. Přiznám se, že jsem čekal mnohem větší ptákovinu, takže celkově vlastně spokojenost. 4.5/10 ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Když se do toho obuje v nových keckách sám Durant a přimícháte studentskou basket ligu se snem malého nešiky, tohle Američané žerou. Plus dávám za pozitivní feeling. 60% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Typický americký film. Od toho filmu nič neočakávajte, ale keď ste fanúšikom basketbalu, ako ja, tak potom si určite nájdete niekoľko pekných momentov. Páčil sa mi„herecký výkon“ K. Duranta, ktorý je veľmi prirodzený a nemá veľký tvár za to, že už vo svojich 25 rokoch dosiahol obrovské úspechy. Ako fanúšik basketbalu dávam trojbodový kôš. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

uvolnenej filmek pro dorostence ze sportovniho prostredi... takovych uz bylo a bude :) ale koukatelny je to vetsinu casu docela dobre... 50% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Svěží rodinný film se sportovní tématikou, ve kterém se hlavní zápletka, jako obvykle na tento žánr, neobejde bez patřičného kouzla. Příběh je o dospívajícím chlapci Brianovi, který nějakým zázrakem získá schopností basketbalové hvězdy Kevina Duranta a to v době, kdy se oba současně dotknou basketbalového míče. A začnou se dít věci. Ve škole je Brian, který byl do té doby všem spíše pro smích, náhle hvězdou basketbalu a z Kevina se naopak stane tak nejneschopnější hráč, jakého kdy bylo v NBA k vidění. Až je div, že ho z profesionálního sportu nevyhodili. A to je vše. Plejáda různých sportovních a humorných situací, se sem tam nějakou hláškou a moudrem, může začít. Ano, je to hloupé a naivní, ale když je to určené pro celou rodinu, tak nakonec proč ne. Chce to jen cit pro představivost a smysl pro fantazii. Jen tak se dá snímek, v rámci poklidného odpočinku u televize, náležitě užít. A snažit se příběh nepředvídat, byť je to v tomto případě hodně těžké. ()

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

Výborně vymyšlené, dobře zahrané, ale špatně zpracované. Je škoda, že to nebylo dotažené až do konce, aby se z toho stal opravdu dobrý film. Naopak ale nemohu říci, že bych se nudil a téměř po celou dobu jsem si film užíval. Takže můžu říci, že se jedná o pohodový oddychový film, který neurazí. 70% ()

sWONDER 

všechny recenze uživatele

Slizký xicht hlavného sptratka mi dokonale kazil dojem, už aj tak slabučko nalinkovaného odvaru. Išiel som do toho vyložene kvôli Durantovy, ale aj tak sklamaný (čo som čakal?) Zbytočnost ! BTW: Pozerať sa na "Durantulu" pri hocičom inom ako je basketbal, je samzrejme vtipné, vlastne on sám. Inak je to ale pán. ()

Reklama

Reklama