Reklama

Reklama

Můj bratr ďábel

  • Velká Británie My Brother the Devil
Trailer

Obsahy(1)

Dvaja dospievajúci bratia musia čeliť predsudkom, ak majú v uliciach londýnskeho podsvetia prežiť úskalia, ktoré striehnu na mladých Arabov. Film My Brother the Devil je celovečerným debutom walesko-egyptskej scenáristky a režisérky Sally El Hosaini. (ambron)

Recenze (17)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŽÍT NA VÝCHODĚ, ZEMŘÍT MLADÝ...“ /// Ulice - ta ve východním Londýně. Právě tam se mísí kultury a často se tu přichází o ideály. Nebo o život. A silnej je ten, co dokáže ovládnout svoji zlost... Dobrej příběh dvou bratrů, z nichž jeden ,,dostal“ rozum a snaží se ho ,,natlačit“ i do toho mladšího. Nejde jen o reálně zpracovanej svět ulice. Troufnu si tvrdit, že budou spokojeni i charakterní diváci, co si libujou ve vývoji vztahu(ů). Tohle je totiž sociální drama (jako) ze skutečnosti, ve kterým pravda a láska… Mám dojem, že rejža vo tom ví svoje. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím, jestli mě můžou spasit knížky o prorokovi. 2.) Není nic skvělejšího než drogy, prachy, kvéry a náš gang! 3.) Když soundtrack ,,z ulice“, tak Joe Black. 4.) Thx za titule ,,mark82“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

A vida, konečně jeden z toho mračna filmů, který se týká drog, drogových dealerů, gangů a jde to taky natočit bez zbytečně nadupaných rvaček a stříleček. Všechno bylo v akorátní rovnováze, až na pár detailů, například ohledně velkého zvratu, který se týkal Rashida a jeho proměny (kdo viděl, tak ví). To, že v jeho bráškovi to bude pomalu bublat jak vroucí voda, se dalo předpokládat a tak asi v polovině filmu nastane zajímavý obrat, který končí sice trochu jinak, než by to bylo ve skutečném reálu, ale já to těm klukům ráda baštila, protože oba byli moc sympaticky vybraný pár. Suma sumárum, já jsem na konci oproti klukům ani trochu nefuckovala a ten čtverec si myslím zaslouží zcela oprávněně. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zpočátku souboj gangů, ale pak hlavně drama o nelehkém životě jedné rodiny, resp. 2 bratrů, kteří se snaží najít své místo na světě a každý nakonec objeví něco jiného…nebo to stejné? Drsné praktiky ulice, všudypřítomné drogy, „černá“ muzika, silné emoce, to všechno Můj bratr ďábel nabízí. A nutno uznat, že na debut je to kvalitní práce. Za mě to budou slušné 4*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sociálna dráma, v ktorej rezonujú predovšetkým témy v spojitosti s pouličným predajom drog v rámci jednej uzavretej komunity. Hnusná štvrť mesta dovoľuje len hnusný život... Dej sa zameriava na postupný vývoj vzťahu medzi oboma bratmi a jeho ovplyvňovanie vedľajšími postavami (pozitívne i negatívne). Aj napriek pomerne malému priestoru a okýpteným dramatickým možnostiam dokázala táto dráma udržať moju pozornosť po celý čas. Škoda len toho mierne cukríkového záveru, tam sa mi žiadalo po emočnej stránke výrazne pritvrdiť. 70/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Příběh, jakých se staly spousty. O drogách, bezstarostném životě, o bratrské lásce, dospění, o poznání. Vlastně od každého něco, ale přece jen v novém, neokoukaném kabátě. Celé tohle drama z východního Londýna působí naprosto celistvě, k čemuž přispěli určitě neokoukaní herci a také děj, který vlastně dopadl úplně jinak, než by se na začátku dalo čekat. Mně osobně to vůbec nevadilo. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Klasicky výborná britská sociálna dráma. Nemala však nič navyše, ale sa ani nedá povedať, že by jej niečo chýbalo. Jednoducho kvalitná klasika s možno trošku zidealizovaným záverom. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasická dráma o dvoch bratoch z predmestia, ktorí sa zapletú s drogovým gangom. Najprv starší, ktorý sa z toho snaží dostať preč a potom mladší. Plus je tam ešte jena ďalšia línia, ktorá mi tam pripadala nasilu vložená. Celkovo to je solídny film v tomto žánri, ale nemám potrebu to vidieť druhýkrát. Bol som zvedavý jak chlapci dopadnú, ale nejak extra sa ma ten ich príbeh nedotkol. 6/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

U tohoto snímku je strašně důležité, že se nesnažil o nic epického, ale celou stopáž se soustředí pouze na několik málo postav, vlastně hlavně na dva bratry. Jejich osud, jejich vztahy a konflikty s dalšími lidmi jsou natolik zajímavé, aby to udrželo pozornost diváka. Nejedná se o akční film, ale skutečně lidské drama z Londýna, který má skutečně hnusné čtvrti. Teď nemyslím kvůli lidem, ti jsou hnusní i v nóbl čtvrtích, ale myslím ta ghetta s obrovskými polorozpadlými věžáky. To je samo o sobě tak depresivní prostředí, že to vlastně nutí k tomu, aby se zde pořád něco dělo, něco temného především. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Sociálne drámy ma bavia, no akurát táto z prostredia gangu ma až tak nezaujala. Samozrejme, že po scenáristickej stránke to bolo veľmi zaujímavé dielo, možno aj blízke realite, ale mne osobne je toto celé úplne cudzie. Ale opäť raz bolo krásne ukázané aké je jednoduché sa dostať do nejakého gangu, no problém prichádza až keď chce človek vystúpiť a žiť normálny život. Dejová línia, ktorej ústrednou témou bol ochladzujúci sa vzťah dvoch bratov mal ten správny náboj, no dramatizácia bola zakončená dosť slabým koncom. Na typ takýchto filmov sa ten koniec vôbec nehodí. A ešte som nikdy nepochopil ako sa nejaké dievčatá chcú dobrovoľne zapliesť s takýmito násilnými dementami z gangov, nad tým prakticky rozmýšľam pri každom filme zasadenom v takomto prostredí. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Silný je ten, kdo dokáže ovládnout zlost."...Hledání vlastní identity, ztráty a nálezy, procitnutí do hořké reality, touha odejít za lepším životem. James Floyd = zajímavé herecké zvířátko. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Prvá polka = "just another british/muslim gangsta movie", druhá polka tomu dala už svojskú príchuť a vznikol = "british/muslim gangsta movie larded with some really big emotions" ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Tak mě to nebavilo, že jsem to nejdřív v půlce vypnul a dodíval se na to až druhej den. A z toho úvodní gangsta nádechu to zase tak moc niggagiga nebylo. Ne, nejsou tam potřeba nějaký přehnaný akce, přestřelky a bitky, to určitě ne, ale podle mě to vůbec nemělo šťávu. Ani ty dialogy nejsou tak dobrý, jak by u dramatu měly být. Nijak emocionálně mě to nezasáhlo, celý mně to bylo jedno a zápletka s houmou bráchou mně přišla totálně zbytečná. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Velmi silný film a vysoce kvalitní po všech stránkách, i když samozřejmě se mi nemusí plně líbit prostředí a násilí v tomto příběhu a nevadilo mi to obrácení hlavního hrdiny z hetero na gay, mnozí lidé to dusí v sobě a arabové takto narození obzvlášť a vlastně se musí přetvařovat díky svému náboženství a spol.předsudkům. Výborné herecké výkony … 4x10 ()

gicous 

všechny recenze uživatele

Na mně to bylo málo ďábelské a místy až příliš uhlazené. Konec mě vyloženě zklamal, neboť vše nasvědčovalo tomu, že bude mnohem více vyhrocenější a osudovější, ale nestalo se, a závěr tak víceméně vyšuměl do prázdna. Nicméně negativa stranou. Jedná se o prvotinu, a je tedy nutno přihmouřit nejedno divácké oko. Casting se povedl. Oba dva bráchové jsou vybraní typově výborně. Musím pochválit také velice citlivou réžii, která dovede zachytit beznadějnost a vyprahlost bytové králikárny na předměstí Londýna. Překvapil mě zvrat uprostřed snímku, jež jsem neočekával, ale díky přirozenému hereckému projevu všech zúčastněných nepůsobil nikterak násilně. Můj bratr ďábel je vcelku povedené drama. V poslední době mně ale Britové v žánru sociálního dramatu rozmazlili do takové míry, že od nich očekávám více než běžný průměr, což zahrnuje právě tu vyhrocenost, emocionální naléhavost a neúprosnost. To všechno tento film postrádá. 6/10 ()

jendamaty 

všechny recenze uživatele

I když tuto tematiku jinak nevyhledávám, toto bylo celkem civilní a uvěřitelné, svižně odvyprávěné se sympatickými herci. ()

tucnakova 

všechny recenze uživatele

Industriální krása východního Londýna !!! A kluci byli dobrý ( i vedoucí gangu ) ! Taky pár slušných songů zaznělo .... ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

milé překvapení, původně jsem očekával, že půjde především o bitky a soupeření nesmiřitelných gangů, ale ono to bylo dost jinak. Nešlo ani tak o soupeření gangů, z toho tu bylo především syrové prostředí, způsob komunikace, ale jinak šlo o skoro psychologické drama, které se věnovalo především vývoji vztahu mezi dvěma bratry. Bylo to až nečekaně poutavé, velmi dobře prokreslené postavy, které působili velmi životně a autenticky, kvalitní herecké výkony, ani chvíli jsem se nenudil ()

Reklama

Reklama