Reklama

Reklama

Můj bratr ďábel

  • Velká Británie My Brother the Devil
Trailer

Obsahy(1)

Dvaja dospievajúci bratia musia čeliť predsudkom, ak majú v uliciach londýnskeho podsvetia prežiť úskalia, ktoré striehnu na mladých Arabov. Film My Brother the Devil je celovečerným debutom walesko-egyptskej scenáristky a režisérky Sally El Hosaini. (ambron)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Velmi silný film a vysoce kvalitní po všech stránkách, i když samozřejmě se mi nemusí plně líbit prostředí a násilí v tomto příběhu a nevadilo mi to obrácení hlavního hrdiny z hetero na gay, mnozí lidé to dusí v sobě a arabové takto narození obzvlášť a vlastně se musí přetvařovat díky svému náboženství a spol.předsudkům. Výborné herecké výkony … 4x10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasická dráma o dvoch bratoch z predmestia, ktorí sa zapletú s drogovým gangom. Najprv starší, ktorý sa z toho snaží dostať preč a potom mladší. Plus je tam ešte jena ďalšia línia, ktorá mi tam pripadala nasilu vložená. Celkovo to je solídny film v tomto žánri, ale nemám potrebu to vidieť druhýkrát. Bol som zvedavý jak chlapci dopadnú, ale nejak extra sa ma ten ich príbeh nedotkol. 6/10. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zpočátku souboj gangů, ale pak hlavně drama o nelehkém životě jedné rodiny, resp. 2 bratrů, kteří se snaží najít své místo na světě a každý nakonec objeví něco jiného…nebo to stejné? Drsné praktiky ulice, všudypřítomné drogy, „černá“ muzika, silné emoce, to všechno Můj bratr ďábel nabízí. A nutno uznat, že na debut je to kvalitní práce. Za mě to budou slušné 4*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

U tohoto snímku je strašně důležité, že se nesnažil o nic epického, ale celou stopáž se soustředí pouze na několik málo postav, vlastně hlavně na dva bratry. Jejich osud, jejich vztahy a konflikty s dalšími lidmi jsou natolik zajímavé, aby to udrželo pozornost diváka. Nejedná se o akční film, ale skutečně lidské drama z Londýna, který má skutečně hnusné čtvrti. Teď nemyslím kvůli lidem, ti jsou hnusní i v nóbl čtvrtích, ale myslím ta ghetta s obrovskými polorozpadlými věžáky. To je samo o sobě tak depresivní prostředí, že to vlastně nutí k tomu, aby se zde pořád něco dělo, něco temného především. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŽÍT NA VÝCHODĚ, ZEMŘÍT MLADÝ...“ /// Ulice - ta ve východním Londýně. Právě tam se mísí kultury a často se tu přichází o ideály. Nebo o život. A silnej je ten, co dokáže ovládnout svoji zlost... Dobrej příběh dvou bratrů, z nichž jeden ,,dostal“ rozum a snaží se ho ,,natlačit“ i do toho mladšího. Nejde jen o reálně zpracovanej svět ulice. Troufnu si tvrdit, že budou spokojeni i charakterní diváci, co si libujou ve vývoji vztahu(ů). Tohle je totiž sociální drama (jako) ze skutečnosti, ve kterým pravda a láska… Mám dojem, že rejža vo tom ví svoje. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím, jestli mě můžou spasit knížky o prorokovi. 2.) Není nic skvělejšího než drogy, prachy, kvéry a náš gang! 3.) Když soundtrack ,,z ulice“, tak Joe Black. 4.) Thx za titule ,,mark82“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama