Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Septimův Grand restaurant je jedním z nejdražších podniků v Paříži. Septime jej vede železnou rukou a své zaměstnance doslova terorizuje. Mezi pravidelné návštěvníky restaurantu patří ministři, vysocí úředníci i policisté. Není divu, že na večeři přijde i prezident spřátelené země, který je ve Francii na oficiální návštěvě. Místo decentní záře flambovaného dortu se ozve výbuch a prezident je pryč. Je na Septimovi, aby našel prezidenta a získal tak zpět reputaci svého podniku. Bláznivé funesovské eskapády začínají. (Česká televize)

(více)

Recenze (309)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vhodným citátem by zřejmě bylo: "Rogérek vám to předvede...", ale to by nebylo přesné. Ve skutečnosti nám to totiž předvádí neopakovatelný Louis de Funès v brilantní roli pana restauratéra Septima, skutečného prvního muže francouzské gastronomie. Všechny scény odehrávající se na jeho výsostném území jsou k popukání, kdo by zapomněl na památné: "Ale ne papapapapa, ale pipipipipi...":) Co naplat, že druhá, "detektivní" polovina filmu je something completely different, úchvatný výstup Mistra komedie to shodit nemůže. 90% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tohle mne příliš neoslovilo. Nejdříve taškařice z vděčného prostředí restaurace a potom chaotické krimi vrcholící naprostou nesmyslnou honičkou zasněženými kopci. První část měla několik velice zdařilých momentů (Funès jako Hitler) a těšil jsem se, že podobná lehkost bude vlastní celému filmu, že to tedy bude hlavně o rtuťovitém šéfovi restaurantu, jeho hostech, jeho podřízených a postupné proměně v lepšího člověka. Leč nestalo se, ačkoliv ani po únosu prezidenta jsem neztrácel naději ve svižnou komedii. Jenže, čím víc se scénář koncentruje na vyšetřování, tím víc vychází najevo jeho nedomyšlenost ve většině ohledů. Existovaly snad pouze obrysy celé zápletky? Nebo původně mělo jít o onu komedii, ale pak tvůrcům došly vtipy a celé se to zvrhlo ve svéráznou parodii na detektivní filmy? Parodie přece ale nemůže být zcela vážná… . Jediný, kdo nezklamal, je pochopitelně samotný Funès, jenž má u nás jednu obrovskou výhodu – dabing nenapodobitelného Františka Filipovského. Člověk znalý originálu si až říká, jestli to není nefér, jestli to není takový menší podraz na diváka. Ale divák se baví a to je hlavní. 60% Zajímavé komentáře: Oskar, Jeanne ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dnes již klasický snímek s neotřelým scénářem, překvapivou pointou a zajímavou honičkou v horských oblastech na pozadí francouzské gastronomie. NEZLOBTE SE, ALE TO MUSÍ BÝT. MUSÍ BÝT HRDINOVÉ A MUSÍ BÝT I HOSPODY! Jenom je škoda, že Louis film nerežíroval sám... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dokud se děj filmu odehrává v restauraci, je našláplo na jeden nejlepší film z Funesem vůbec, bohužel pak laťka mírně spadne, ovšem díky vynikající živelné komice Funese ne o mnoho a i kvůli skvělé zábavě odpustím trošku naivní pointu příběhu . Dokonce mám chuť začít navštěvovat místo restaurantů, grand restauranty. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,900,000Návštevnosť: 3,879,000 (Francúzsko)Louis de Funes sa opäť dobre zhostil úlohy a tento krát ako šéf reštaurácie spúšťa jeden vydarený gag za druhým, občas príde aj na nejaký ten vydarený taneček, prípadne na bláznivú jazdu na autách. /80%/ ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Funès si střihl dalšího panovačného diktátora, tentokrát vládnoucího vyhlášené restauraci. Že jde o povahový rys nadmíru uvědomělý film reflektuje opravdu zábavnou hrou stínů. "Ein kilo Kartoffeln," nebo snad: "Ein Volk, Herr Müller?" Panu Septimovi ovšem není dáno jen panovat, pan Septim dobře zná své místečko ve společnosti - ví před kým se ponižovat a nad koho se povyšovat (Óóoo, pane ministře. --- To je pan sekretář. --- Ooo, pane sekretáři. ---- To je pan podsekretář. ---- Nojo, pfff.). Řízením osudu však je ze svých jistot osob vyšších a nižších vytržen, z komandujícího se stává komandovaným a jí svůj vlastní chlebíček. +++++ Několik vtipů a pár inteligentních replik by tuhle lidovou taškařici vytáhlo nad průměr, kdyby ji zase špatně sešitý scénář dvou půlek netlačil zpět. Vždyť krom pana Septima nemají obě půle skoro žádnou společnou postavu. Ta první nemá děj, jen charakterizuje Septima a té druhé se zase dostává mnohem méně šarmu. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Bylo mi šestnáct let, když jsem vstoupil do kuchyně...", spíná ruce pan Septime a upírá zrak k nebi, aby nám bylo jasné, s kým máme tu čest. S mužem, který má slovo kuchyně asociačně spojené se slovem řád. Ve všech jeho smyslech. Mám s Grand restaurantem jediný problém: rozpadá se na dvě poloviny rozdílné kvality. Ta první, odehrávající se v Septimově vypulírované svatyni, je místy nepopsatelně vtipná (nácvik servírování, hitlerovská scéna "Verstehen Sie, Herr Müller?!"). Ta druhá, kde Septime slouží jako volavka při pátrání po zmizelém prezidentovi, má taky svá světlejší místa (obíhání trafiky), ale celkově je už o hodně slabší. 70% ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Terorizující Louis De Funes je nepřekonatelný, ale část ze zasněžených hor u mě sráží hodnocení ke čtyřem...... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Velice nápaditá komedie, která nestaví jen na školometském humoru Luise de Funese bohatého na pitvořivé grimasy a kotrmelce. Nezapomenutelná je pochopitelně scéna, kdy stín přetvoří Funesův obličej na Hitlerův. Vtip spočívá v jeho pokusu německým zákazníkům popsat v němčině složení jakéhosi menu. Pro jeho smůlu používá dikci podobnou té Hitlerovské. To je opravdu zdařilý kousek. Taková scéna rozesměje i po osmdesáté osmé. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Despotický majitel restaurace se svými neortodoxními metodami vede svoje zaměstance k poslušnosti a k profesionalitě a svoji restauraci k nejvyhledávanějším v Paříži. Bohužel jeden prezident se prostě rozhodne si udělat prázdniny a pan majitel si užije pěkná muka. 4*, pobavil jsem se více než u Četníka. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dokud se čerpá servilita Rogérka, aby mohla být předána hostům, provádějí se inspekce na bázi provokace a tempo pianisty mění šikanózní výcvik personálu na bakchanálie, je dění v Septimově vývařovně na čtyři michelinské. Jenže jak se začne obíhat novinový stánek a přejede se do zasněžených hor na jakousi kombinaci Fantomase a bondovky s Moorem, je to už na udání Státní zemědělské a potravinářské inspekci, protože se přestalo vařit s čerstvých surovin. De Funès s upgradem FF je ovšem skvostný. Užil jsem si i drobnosti, jako třeba jeho vyděšený výraz, když divizní komisař vypráví recept s dušením ve vlastní šťávě či tradiční celoobličejové opocení v krizových situacích.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Grand restaurant pana Septima je dalším z fenomenálních kousků z dílny francouzského humoru, jemuž velí Louis de Funès. Až na, zhruba poslední půl hodinku. Tam se skvělý humor a eskapády, které byly stavebními prvky od počátku filmu, přehoupnou do jiné roviny, kde následuje dlouhá honička, která začne po chvíli být jednotvárná a dokázala mě po zbytek filmu uspat:) Ale když promineme tuto část, jedná se o parádní kousek, v němž se setkávají snad všichni "Četníci" z kultovních kousků s Funèsem, které by se daly nazvat "Eskapády četníků ze Saint-Tropez.":) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Roztomilý návod ako správne viesť reštauračný podnik a súčasne aj návod na nevinný únos prezidenta. Nič viac, nič menej. Roztomilá komédia s grand-hereckým Funèsovým výkonom. 75%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Louis de Funése - miluju jeho herecké umění, :-))) Opět vynikající komedie tentokrát z prostředí restaurace. Líbí se mi jak se převleče za hosta a kontroluje své zaměstnance :-))) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších Funésovek. Film se jakoby rozpadá na dvě epizody, jedna z restaurace, druhá ze zasněžených hor. Ovšem obě jsou geniální. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Všimli ste si, že všetky hotelové raňajky formou švédskych stolov majú uniformne rovnakú chuť? Vrátane praženice - všade rovnako podpriemerná. V Grécku, Nemecku či na Slovensku.  Nuž a Grand restaurant pána Septima, napriek vychýrenej gastronomickej značke pre luxusných hostí a trpákov-politikov, chutí presne ako tá uniformná praženica. Divák sa nasýti, no potecha je len čiastočná. Sľubný začiatok vystrieľa v prvej polovici skoro všetky najlepšie fóry, ale nič si netreba nahovárať, obsahuje skoro rovnaký počet zdĺhavých buhaha scén o ničom. Druhá polovica sa presúva do exteriérovej naháňačky v horách. Je o poznanie nudnejšia, ale zase obsahuje pár absurdných čarovných scén stavajúcich napríklad auto z kolies na strechu. A záver je presne taký istý: nihilistická čarovná pointa únosu prezidenta je vzápätí zrazená pokorným návratom do funkcie. No: ako vravím hotelová raňajková praženica. Poteší nasýtením, sklame chuťou. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Prva polovica sa mi pacila omnoho viac, lebo Funes si tu zahral sefa restauracie, ktory "tyranizoval" svojich zamestnancov - casnikov, z coho vzniklo obrovske mnozstvo humornych situacii. Okrem toho je tu i jedna scena, na ktorej som sa nasmial, kde Funes napodobnuje Hitlera, takze ak ste tento film este nevideli, tak teraz mate prilezitost. Avsak v druhej polovici po unose prezidenta, ked uz bol prenasledovany zlocincami a musel na seba zobrat zodpovednost za unos, uz tak humorna nebola, aj ked v detstve sa mi naopak viac pacila ta druha polovica, lebo bola plna nahanaciek a akcie... 06.09.2010 _______ Louis de Funès - (Septime) +++ Bernard Blier - (Policajný komisár) +++ Maria-Rosa Rodriguez - (Sophia) +++ Venantino Venantini - (Henrique) +++ Juan Ramírez - (Generál) +++ Folco Lulli - (Prezident Novalès) +++ Hudba: Jean Marion +++ Nemecka Cinema - 100% ()

Reklama

Reklama