Reklama

Reklama

Titanoboa: Had

(TV film)
  • Česko Titanoboa: Megahad minulosti (více)
USA / Velká Británie, 2012, 48 min

Kolumbijský uhelný důl ukrývá tajemství obrovských rozměrů. Pod vrstvou zeminy je původní prales se zkamenělými rostlinami a zvířaty. Vědci mezi obratli velkých krokodýlů objevili několik obratlů, které patří jiným zvířatům – hadům. Jejich velikost vede k dalšímu hledání informací o nepochybně největším hadovi, který kdy na Zemi žil... V jednom kolumbijském uhelném dole našli vědci fosilní objev této dekády a pozůstatky ztraceného světa, který byl vědě naprosto neznámý. Přestože dinosauři dávno vyhynuli, některým gigantickým stvořením se dařilo dobře. Žily tady želvy s tří a půlmetrovými krunýři nebo dvanáctimetroví krokodýli. Největší mezi nimi byl titanoboa. Toto monstrum bylo nejdelší hadem všech dob, dorůstalo délky 50 metrů a vážilo desetkrát více než dnešní nejtěžší hadi. (TV Prima)

(více)

Recenze (6)

kavon 

všechny recenze uživatele

Parádní dokument o hadech. Kromě lovců krajt snad jeiný co stojí za řeč. Jasně úplně tip ťop to nebylo, ale přesto to bylo velmi zajímavé. Sice se animace mnohokrát opakovala dokola, ale to zase přebil na závěru titanoboa zápasíci i obřím krokodýlem. Spekulace zda je to spíš boa či python se mi vcelku líbily. A také to nemuselo být rozděleno do dvou dílů. Myslím, že každý divák by to v kuse bezproblému přežil :) ()

J009 

všechny recenze uživatele

Na tenhle dokument jsem narazil úplnou náhodou, když jsem koukal na net co nám tu žije/žilo za monstra. Rozhodl jsem se ho zkouknout, ale byl jsem zklamán, protože co chvíli se v dokumentu pořád dokola opakují stejné animace, skačou sem a tam... Není to ono, každopádně palec nahoru za model hada, který odhalí v závěru a za tenhle objev, který postrádá lepší zpracování ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

"Miluje vše, co chcíplo." Ano, to jsem přesně já. Navíc, když je to přerostlé a nemá to nohy, to je teprv slast. Proto dokument o nově objeveném dosud největším hadu na světě selhává právě kvůli laxnímu vykreslení hlavního monstra a jeho života. Polovina dokumentu je naprosto o něčem jiném a druhá polovina repetativně spekuluje a přehrává ošklivé animace, celý dokument navíc vrcholí dokončením polystyrenového modelu, který později sloužil jako propagační materiál tohoto dokumentu. V budoucnosti doufám v lepší zpracování tohoto významného objevu. Nebo mu raději přidejte pár sci-fi vlastností a šoupněte ho do některého z dílů Primeval. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Dokument plný zajímavých informací. Vadila mi bezúčelná interakce hlavního představitele s virtuální animací (na tom dvorku), která se objevuje poslední dobou snad v každém dokumentu, kde "křísí" nějakého pravěkého živočicha. Jinak docela pěkně natočené. Kdo se chce podívat na to jak mohl vypadat jeden z největších hadů na světě, tak ať neváhá. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Z hadů mám ze všech zvířat největší strach a paradoxně díky tomu žeru jakýkoli typ filmů a dokumentů, které se tímto druhem zabývají. Jako malý jsem ve velkém žral hororovou sérii o anakondě a bloumal jsem nad tím, zda je možné, jestli existuje či někdy minimálně existoval větší plaz než právě současný král mezi predátory v amazonské džungli. A ono se tu opravdu před dávnými časy pohybovalo takhle gigantické hádě, s nímž dle vědeckých projekcí měli potíže i obrovští krokodýli. Zajímavá rekonstrukce o ještě zajímavější fauně, která by už v souladu s lidmi nemohla koexistovat. ()

Reklama

Reklama