Reklama

Reklama

Únos

Trailer 3

Obsahy(1)

Realisticky vyprávěný příběh mužské posádky nákladní lodi, kterou přepadnou somálští piráti v Indickém oceánu. Životy jednotlivých členů posádky se náhle ocitají v rukách Somálců a stávají se jen předmětem nelítostného vyjednávání pirátů s vládou, sídlící v Kodani. Snímek se vyznačuje dokumentaristickou estetikou a klaustrofobně budovanou atmosférou strachu a zvyšujícího se napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (164)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Strhující procedurální drama, seversky odtažitá a nezaujatá filmová rekonstrukce únosu dánské nákladní lodě somálskými piráty. Narozdíl od neméně skvělého a strhujícího Kapitána Phillipse je to drama deheroizované a civilněji exponované. Tobias Lindholm je Pan Filmař! ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

OK chyby alebo logické "nezrovnalosti" by sa našli, najmä v oblasti vyjednávania, skoro nulového pohľadu na emocionalitu rodín zadržiavaných a pod.... Ale to vlastne nie je podstatné, keďže Tobias Lindholm je skrátka scenáristické eso (v tomto prípade aj režisérske) a všetko je tak autentické, pútavé a vťahujúce, že divák "je vo filme" od jeho začiatku až po koniec. Výborný film potvrdzujúci, že Dáni sú v súčastnosti (minimálne pre mňa) európskou kinematografickou jednotkou..už sa teším s čím príde šialenec Trier:) ()

Reklama

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Skromný severský majstrštyk, který by z korporátního kombajnu našich zaoceánských sousedů vyšplouchl jako patosem naředěný hovňous a zřejmě se tak i stane, viz nejnovější Greengrassovina. Seveřané každopádně jako vždy nazuli vhodnou obuv a daří se jim tak nesmočit si lýtka v obvyklých žánrových nešvarech. Precizní, ruční řemeslo vzorně cupitá ve šlépějích příkladně hrajících herců a k tomu se kloubí příjemná skutečnosti, že by tvůrci radši spolykali horké olovo z ákáčka negramotného afrického orangutana, než aby zaujmuli nějaké stanovisko. Zkrátka nezpochybnitelná kvalita, byť lehce divácky nevděčná. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nuda a zase nuda nema to vubec zadnou gradaci pirati prepadnou lod vyjednavaji z vladou ktera jim nechce zaplatit mezitim uplynou vice jak 4 mesice behem kterych se z unoscu a rukojmich stanou pomalu nejlepsi kamaradi no proste patos jako hrom a zadny napeti no mozna ze to melo dojimat ale nevim co by na tom melo dojimat a hlavne koho by to melo dojimat po tech vice jak 4 mesicich nakonec vsichni dospeji k dohode zaplati a rukojmi jsou zachraneni a i kdyz to neni uplnej hapyend na 100% tak je to stejne proste slabota a nic co by melo sanci nejak extra zaujmout film je desne rutinni precpany vsemoznymy klise a neprinasi do zanru nic noveho jo a jeste jedna poznamka na zaver kterou si nemuzu odpustit dalo se to vyresit i rychleji nez za zhruba 135 dni a 100 minut filmoveho casu stacilo jenom na unesenou lod poslat particku z Expendables ti by to vyridili behem chvilky Lundgren by dal varovny vystrel a Statham by pak dobil vsechny chamtivy piraty a bylo by po ptakach sice by to cely skoncilo behem deseti minut ale aspon by nebyl takovej problem to dokoukat az do konce ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Za mě asi problém, že jsem tento snímek shlédl po Kapitánu Phillipsovi, tudíž mě ničím nepřekvapil. Vlastně ve všem o něco zaostává a čekal jsem větší depresi a tlak na palubě lodi. Velký prostor dostalo samotné vyjednávání o propuštění rukojmí, což naopak ukázalo pohled na to, jak opět lidé v pohodlí kanceláře rozhodují o osudech obětí a jakou cenu má lidský život. Dalo se z toho vytěžit daleko více a chybělo mi to strhující drama, jaké bych od daného tématu očekával......6/10 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Vo filme možno počuť okrem dánskeho aj anglický, švédsky, somálsky či japonský jazyk. (MikaelSVK)
  • Piráty ve filmu ztvárnili neherci najatí v Keni. (Terva)
  • Natáčení probíhalo na moři, kde hrozilo skutečné napadení piráty. [Zdroj: Cinema] (Terva)

Související novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (více)

Dánové jdou do války

Dánové jdou do války

03.01.2014

Scenárista a režisér Tobias Lindholm se řadí mezi nejzajímavější mladé dánské tvůrce. Na režii i scénáři svého prvního celovečerního filmu se ještě podílel s kolegou Michaelem Noerem. Šlo o vězeňské… (více)

Reklama

Reklama