Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (387)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal, tohle je mé první setkání s Bourvilem. A hned na začátku musím říci, že Funés je prostě lepší komik (ano, velice mu pomáhá František Filipovský) a proto v přímém souboji s Bourvilem (Lubomír Lipský) vyhrává na celé čáře. Do Velkého flámu se ale hodí oba a posunují jej svým herectvím a komediálním nadáním na úplně jinou úroveň. Zasazení děje do okupované Francie je to, co se mi na filmu líbí nejvíce - krásná krajina, čtyřicátá léta, nacisti a do toho všeho sestřelený letoun britské armády. Film je klasickou honičkou kočky s myší, prohnanou francouzskou komediální kuchyní, okořeněnou vyhlášeným českým dabingem a servírovanou s vydatnou porcí smíchu. Must see ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aby som si proti sebe nepoštval väčšinu užívateľov, ktorým sa film páčil a dokonca ho označujú ako najlepšiu francúzsku komédiu, sa zdržím uvedenia viacerých dôvodov, pre ktoré mu dávam iba dve hviezdičky. Stačí jeden - film neprežil previerku časom. Neviem si dosť dobre predstaviť, na čom sa môže pri pozeraní filmu v roku 2009 divák zasmiať. Verím však, že koncom šesťdesiatych rokov to možno bolo možné. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Film: Angličtí letci sestřelení nad Paříží se snaží nejprve skrývat a poté dostat zpět do Anglie za pomoci Bourvila a De Funése, kterého dabuje František Filipovský. DVD: Film o filmu (20 minut, rozhovor s režisérem a spoluscenáristkou, dobový s producentem, De Funésem i Bourvilem, dobové záběry z natáčení) má CZ titulky, následuje upoutávka na celou edici (6 a půl minuty, CZ dabing), minutový trailer, fotogalerie a opět vybrané filmografie čtyř herců. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Banda okolo Funése je naprosto dokonalá, frantíci jsou na tyto staré komedie opravdu experti, dlouho jsem se tak nenasmál a nebylo tam zapotřebí ani trapných gagů nebo litrů tělních tekutin apod. jak už je to u těch dnešních komedií made by USA zvykem. Naprosto originální film o záchraně britských pilotů. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, ale ničím výjimečným, takže úplně nechápu, že je v TOP 200. Ale pár vtipných situací (hlavně na začátku) se tu přeci jen našlo. Cesta, na které nebezpečí ze strany němců číhá na každém kroku není vůbec snadná, ale skupinka lidí, kteří na sebe náhodou narazili udělá cokoliv, ať už to je jakkoliv bláznivý, aby dosáhli svého cíle. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Scéna, kdy si Bouvet (Bourvil) a Lefort (Louis de Funès) vyměňují boty, se natáčela na okresní silnici vedoucí z Vézelay do Corbigny v Burgundsku 6. 5. 1966 v 8 hodin. (mar48)
  • Scéna, v níž jsou oba hrdinové převlečeni do německých uniforem a Bourvil (Augustin Bouvet) nese na ramenou Louise de Funèse (Stanislas Lefort), nebyla ve scénáři a je výsledkem improvizace obou komiků. (Mackin)

Reklama

Reklama