Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (387)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Velký flám je v podstatě jedna z mých nejoblíbenějších komedií od dětství. Funes hraje s Bourvilem úžasnou kočkovanou a jeden gag střídá další a další. Někdy ale přijde i na vážnou notu a vůbec to nenarušuje komediální náladu filmu. Rozhodně Funesova nejlepší role a rozhodně jedna z nelepších komedií vůbec. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Komedie jak to nejlepší francouzský víno, skopčáci zas a znova za pořádný kretény (dobře jim tak, náckům), skvělá výprava, skvělá kamera, skvělí herci (cholerik Funés baví neskutečně), skvělý všecko. Do toho správná kapka dobrodružství... Ty vole, proč? Proč už se dneska takový komedie netočí? Ten šilhavej germán to každopádně zabil. Ještě o ždibíček lepší než trilogie Sedmý roty. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Co tady děláte? - No, já jsem majitel paní... Teda manžel hotelu... Skvělá válečná komedie, plná nezapomenutelných scén a vtipných replik a zároveň nebezpečná cesta okupovanou Francií v autech, vlacích, letadlech i sudech. Funés s Bourvilem stvořili vynikající dvojici, která se výborně doplňuje a Velký flám je dost možná nejlepší komedií, kterou kdy mistr Funés natočil. Klasika. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film s Funésem, co jsem viděl a jedna z nejlepších komedií vůbec. Parádní herci, hlavně ústřední trio Bourvil, Funés, Brook předvádí galakoncert dirigovaný samotným "kapelmajstrem". V celém filmu je nespočet nezapomenutelných scén, od likvidace důstojníka "dvojitým hajlem" až po svítící dort ve tmě...inu smál jsem se na celé kolo. Nakažlivou hudbu snad nemusím zmin'ovat, Tea for Two si pískám ještě ted' :) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Toto som si rád pripomenul a dobre som sa pobavil. Funesa bez Filipovského si jednoducho ani na Slovensku nedokáže nikto predstaviť. Na týchto filmoch , ale i iných klasikách ako napr. Winnetuovky, sa nový dabing jednoducho nerobí a máme to radi tak, ako sa to za bývalého Československa kvalitne urobilo. Po Funesovi ma najviac zabával nemecký major, občas som z neho chytal záchvaty smiechu. The best of je scéna výsluchu-"Vy si ze mňe ďeláte blázny!", ale i tigrie chrápanie na izbe bolo super. Elegantné nemecké uniformy, ktoré navrhoval Huga Boss seknú každému. I krpatý Funes v nej vyzerá neodolateľne...90%. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Snímek byl v polovině 80. let znovu zakoupen do československé distribuce, stejně jako další Funésovy komedie. Tehdejší Ústřední půjčovna filmů k němu tehdy vyrobila a rozeslala nové plakáty, ale své obnovené premiéry v kinech se tento film z neznámých důvodů nedočkal. (charles3)
  • Ve scéně, kdy Augustin Bouvet (Bourvil) a Stanislas Lefort (Louis de Funès) ujíždějí na korbě dodávky a hází na pronásledující Němce dýně, lze vidět, že v záběrech je na silnici čerstvě namalovaná bílá dělící čára, která v dalším záběru z ničeho nic zcela chybí. (spiritus)

Reklama

Reklama