Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najpríznačnejšie slovo, čo ma v súvislosti s tým, čo som videl napadá, je šaškáreň. Prehnaná bláznivá komédia, kde mi takmer nič nepripadalo vtipné a to sa Funes snaží snáď ešte viac, ako obvykle. Nemá to konzistentný dej, o čom to nakoniec bude, sa vykryštalizovalo až niekedy pred koncom. Škóti sú svojrázni, Francúzi sú svojrázni a mali by sme im to tolerovať. Pretože aj my sme svojrázni. Nevtipné komédie nebudem tolerovať ani jedným, ani druhým, ani tretím. ()

vito_corle 

všechny recenze uživatele

Senzační prázdniny komedie na léto s oblíbebým komikem Louis De Funésem, která potěší a díky dabingu nemusíte ani koukat, stačí jen poslouchat. Má to neskutečný spád, malí Francouz je neustále v pohybu a díky gestům a mimice je v pohybu, když nehne ani prstem. Klasický evropský humor-zápletky, zmatek trocha romantiky, špatná anglická kuchyně a skvělá whisky škola repetentů v obleku i v námořnických hadrech. 5 hvězd ()

Reklama

LukasCL 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Funésovka. Tentokrát musím ocenit i dabing Jiřího Holého, který mistrně nadaboval Skota McFarrella. Perlí ale i Strýček Jedlička, který libově namluvil 1 z tupých studentů (Mamá, podívej se na toho v karfiolu! To je náš říďa!). Smál jsem se od začátku do konce, řada scén je kultovních (Funés jako borec, který letí na draku a loď si řídí rádiem. Funés pronásledující syna, ale pokaždé narazí na trochu agresivního pána.). Jednoduše paráda, takto má vypadat komedie! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

A další ze série bláznivých komedií Funese, který si tentokrát střihl roli i ze svým synem. Jean Girault už měl s francouzským komikem své zkušenosti, když s ním točil Četníky. Přiznávám, že Senzační prázdniny zdaleka nepatří k mým oblíbeným neboť je zastiňují jiné filmy, ale ten rok to byl skutečně úder do černého. Fantomas, Oskar, Tonoucí se stébla chytá. I tady ale ředitel školy zažívá peripetie se svými syny a tedy bláznivé kousky. Hlavně let letadlem a přistání na autobusu nebo jízda v motorovém člunu, rvačka nebo topení se v litrech whisky. Funesovy komedie jsou nesmrtelné. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie o řediteli školy Charlesu Bosquierovi (vynikající Louis de Funés), který má starosti se svýma dětma. Mladší Gérard (skutečný syn Olivier De Funés) tatínkovi pochlebuje a na všechny donáší, aby odvrátil pozornost od sebe. Starší Philippe (Francois Leccia) má odjet na letní výměnný pobyt do Anglie, ale zvolí cestu lodí se svýma kamarádama. A protože s nimi odjede i anglická dívka Shirley (Martine Kelly), která přijela na výměnný pobyt k Bosquierům, začíná honička. Nejdříve samotného ředitele za lodí, později i s Shirleyiným otcem MacFarrellem (Ferdy Mayne) po Skotsku, aby zabránili svým dětem ve sňatku. Ale mladí jsou tak hrrr, takže oba otcové končí v moři whiskey, která je utěší a smíří se sňatkem. Pobavil mě i Stéphane Michonnet (Maurice Risch), který jel do Anglie místo Philippa a Mario David v roli kdy ho Basquier omylem stále otravuje. Krásně se Girault trefuje do velmi zvláštní a těžko poživatelné anglické kuchyně. Nejúžasnější scény byly ty z pronásledování, kdy Charles zažil nejedno nevšední dobrodružství, aby se vyhnul rodinné ostudě. Nádherně bláznivá komedie. Bosquirovu manželku zde hrála už jeho velmi častá filmová partnerka Claude Gensac. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Poté, co je Charles (Louis de Funès) zachráněn posádkou říční lodě, vidíme záběr na plachetnici kluků. Jeden z nich volá na ostatní, že je před nimi plachetnice holek. Následuje záběr na plachetnici holek zezadu, při kterém je vidět na zádi přívěsný motor, pohánějící holčičí lod. V následujícím detailním záběru na kokpit holčičí lodě není však po motoru ani památka. (pjotri)
  • Natáčelo se ve studiu Boulogne-Billancourt. Vyplutí plachetnice se natáčelo na břehu Seiny v Mureaux. Scény z Anglie se točily ve francouzském středohoří v La Bourboule. (M.B)
  • Olivier de Funès se ve scéně, kdy spadne do vody, opravdu zranil, protože pod vodou narazil na kotvu vedlejší lodě. (M.B)

Reklama

Reklama