Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

A další ze série bláznivých komedií Funese, který si tentokrát střihl roli i ze svým synem. Jean Girault už měl s francouzským komikem své zkušenosti, když s ním točil Četníky. Přiznávám, že Senzační prázdniny zdaleka nepatří k mým oblíbeným neboť je zastiňují jiné filmy, ale ten rok to byl skutečně úder do černého. Fantomas, Oskar, Tonoucí se stébla chytá. I tady ale ředitel školy zažívá peripetie se svými syny a tedy bláznivé kousky. Hlavně let letadlem a přistání na autobusu nebo jízda v motorovém člunu, rvačka nebo topení se v litrech whisky. Funesovy komedie jsou nesmrtelné. ()

RedHot 

všechny recenze uživatele

Francouzi hrají lépe, pokud si dělají srandu sami ze sebe (Kam se poděla sedmá rota), a ne z Angličanů (Senzační prázdniny). U Anglánů to funguje oběma směry. Ti excelují i v porovnávání sebe sama s francouzským sokem (Johnny English), i v parodování své vlastní kultury (Black Adder). Řada banálně rádobyvtipných situací spojené s pronásledováním vlastní rodiny mě ze sedačky nesklátí a i přes poměrně dobře hrajícího Luise považuji tuto komedii za značný pokles oproti jeho předchozím angažmá. ()

Reklama

Georgex 

všechny recenze uživatele

Senzační prázdniny jsou taková senzační letní podívaná, při které litujete, že naše řeky neumožnují takové dobrodružství jako ve Francii. Lous de Funés je zde ve své nejlepší formě a do této komedie skvěle zapadl. Bez něho by to asi byla pouze průměrná komedie. Nicméně postava ředitele školy, který pozve na výměnný pobyt mladou angličanku a vše se zamotá a zkomplikuje k mistru Funésovi skvěle pasoval. V jeho podání a s jeho grimasy, je to jedna z nezapomenutelných rolí, kterou tento chlapík stvárnil. Celý příběh je velice povedený a nedá se říct, že bych se jedinou pasáž nudil. Nejvíce jsem se bavil, když se Funés snažil dostihnout plachetnici. Nezapomenutelné jsou ale i scény z Anglie, kde mezi protikladnými tatínky probíhají vtipné výměny názorů. Film je také plný klasického francouzského humoru a některé hlášky jsou nezapomenutelné. Herecké výkony jsou perfektní, již zmiňovaný Lous de Funés podal svůj klasicky dokonalý výkon, ostatní herci podávají příjemné výkony. Například Olivier de Funés stvárnil rozmazleného žalovníčka opravdu skvěle. Anglický šlechtic v podání Ferdy Mayneho byl bezchybný. Celý film doprovází velmi příjemná hudba, u které se výborně odreagujete a naladíte letní atmosféru. Kvalitu také dodává český dabíng, k dokonalosti Františka Filipovského není potřeba nic dodávat. Moje hodnocení 85% ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Zažil som riaditeľa, čo bol ťažké zviera, vedel o všetkom a keď Vás pristihol, mal tak strašnú povesť, že ste mali pocit, že všetko vie, má v prdeli detektor lži a je zbytočné mu klamať. Takže ste pri stretnutí s ním srali od strachu maggi v kockách a nevedeli ste ani ceknúť. A toto je Funes, ktorý je tentokrát riaditeľom súkromnej prestížnej školy s dvoma podarenými synáčikmi, jeden flákač a ťažký frajer a druhý riťopich, bifľoš a ťažký bonzák. Proste satira, ako sa patrí. Konflikt založený na zámene (asi ako Oskar), zároveň romantická somarina a sčasti tínedžerská blbosť. Guláš, čo mal baviť všetkých. Prvá polovica parádna, potom to akosi stráca dych. Ale stále je to pekný herecký koncert majtra Funesa so slušným, aj keď žiadnym prevratným príbehom. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí letní komedie s mistrem dobré zábavy Louisem de Funesem, která pobaví i po tolika letech od svého natočení. Výborné gagy, výborné excesy, výborná komika, výborná groteska. Cholerické postavy zvládal vždy na výbornou a v podstatě na tom založil svoji komediální kariéru. Jedná se také o třetí snímek, kde si zahrál i Louisův syn Olivier a koho jiného než syna ředitele ztvárněného právě Louisem, kterého pěkně pozlobí. Děj je nenáročný a tak se dá u sledování příjemně odpočinout. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Existuje několik různě sestříhaných verzí tohoto filmu. Největší rozdíly jsou patrné mezi původní francouzskou verzí a verzí určenou pro anglofonní země. V té se scény s jazykovým nedorozuměním odehrávají zcela jinak. Českému divákovi je především známá anglofonní verze, na níž vznikl český dabing. (me116)

Reklama

Reklama